News

Postul TV deținut de Serghei Mizil în trecut, închis de CNA pentru conținut neadecvat. Ce difuza

15.05.2020 | 12:50
Postul TV detinut de Serghei Mizil in trecut inchis de CNA pentru continut neadecvat Ce difuza
Postul TV deținut de Serghei Mizil în trecut, închis de CNA pentru conținut neadecvat. Sursa foto: captură video Youtube
ADVERTISEMENT

Consiliul Național al Audiovizualului a luat decizia de a nu mai prelungi licența unui post local deținut în trecut de Serghei Mizil. 6TV va dispărea de pe micile ecrane în numai câteva zile din cauza conținutului pe care l-a promovat până acum.

6TV, închis de CNA pentru conținut neadecvat. Postul a fost deținut de Serghei Mizil

Postul local de televiziune deținut în trecut de Serghei Mizil, 6TV, urmează să fie închis peste câteva zile după ce membrii CNA au hotărât să nu-i mai prelungească licența. Concret, stația va dispărea din data de 19 mai când va înceta licența primită în anul 2011, informează paginademedia.ro.

ADVERTISEMENT

Decizia a fost luată după o discuție care a durat aproximativ o oră, la care a luat parte și proprietarul actual Olga Croitoru și Florentin Cornel Croitoru, administratorul postului. Acuzațiile care li se aduc celor doi se bazează pe promovarea unor emisiuni de tarot, conspirații și paranormal, nicidecum de pilates, așa cum a declarat proprietarul în acte.

Consider că ne-ați mințit și sunteți de rea-credință. Nu este posibil să ne păcăliți. Ne-ați spus că este emisiune de pilates, ce pilates e aici?”, a declarat șefa CNA, Monica Gubernat, în timpul discuțiilor care au avut loc înaintea votului.

ADVERTISEMENT

Reprezentanții postului de televiziune au negat acuzațiile aduse

Olga și Florin Croitoru au negat acuzațiile pe care membrii CNA le-au adus postului de televiziune 6TV, însă puși în fața unor imagini din emisiunile difuzate pe post au încercat să mai dreagă situația.

Membrii CNA au venit cu dovezi concrete, discutând punctual pe o emisiune care se numește „Kathartics” despre care proprietarul postului a susținut că este „o emisiune de sport, în care se practică pilates” în care realizatoarea „folosește cărțile de tarot pe care sunt desenate mișcări de pilates”.

ADVERTISEMENT

„Kathartics este o tehnică de pilates. Nu are nicio legătură cu tarotul. Face și anume mișcări, ca la pilates. Sunt niște cărți făcute de realizatoare cu mișcări de tarot”, a spus Olga Croitoru, potrivit sursei menționate mai devreme.

„Pilates sub formă de tarot?”, a întrebat Monica Gubernat, unul dintre membrii CNA, în timp ce Radu Herjeu a menționat că nu a auzit până acum de o astfel de practică.

ADVERTISEMENT

„N-am auzit încă de pilates să fie o formă de căutare interioară. N-am auzit de pilates care să se facă prin cărți desenate pe care scrie dualitate. Ce prezintă cu cartea timp divin, de exemplu? 

Eu constat că sunt foarte multe astfel de emisiuni, lăsând publicitatea la medicamente. Văd că e și o emisiune cu un preot care vorbește despre slujbe de vindecare”, a menționat Radu Herjeu.

Un alt motiv pentru care postul de televiziune va fi închis este și faptul că în foarte multe emisiuni existau reclame care promovau diferite medicamente sau cursuri de spiritualitate.

 

 

ADVERTISEMENT