ADVERTISEMENT
News

Pot merge la spălătoria auto să îmi spăl mașina? Răspunsul Poliției Române

Autor: Adrian Baciu | 14.04.2020 | 14:10
Pot merge la spălătoria auto să îmi spăl mașina? Răspunsul Poliției Române
Pot merge la spălătoria auto să îmi spăl mașina? Răspunsul Poliției Române. Sursa foto: hepta.ro

”Pot merge la spălătoria auto să îmi spăl mașina?” este una dintre întrebările la care românii încearcă în această perioadă să afle răspuns din partea autorităților. Iar oamenii legi îl oferă direct.

ADVERTISEMENT

Pot merge la spălătoria auto să îmi spăl mașina? Răspunsul Poliției Române

Pe contul oficial de Facebook, Poliția Română îndeamnă cetățenii țării să se informeze corect în această perioadă, numai din surse oficiale.

Oamenii în uniformă le oferă șoferilor răspunsul la una dintre întrebările care îi frământă pe mulți în această perioadă. Deși nu circulă prea mult, românii vor să afle dacă pot merge sau nu la spălătoria auto să își spele mașina.

ADVERTISEMENT

”Pot merge la spălătoria auto să îmi spăl mașina?

Da, sunt permise deplasările la spălătoriile auto pentru curățarea mașinilor, atunci când acest lucru este necesar, dar cu respectarea strictă a prevederilor ordonanțelor militare.

Deplasarea se poate face completând declarația pe proprie răspundere la punctul privind acoperirea necesităților persoanei/motiv justificat”, anunță Poliția Română pe pagina de Facebook.

ADVERTISEMENT

Autoritățile au oferit și alte răspunsuri în ultimele zile

În weekendul trecut, autoritățile statului au oferit un Q & A coronavirus ce conţine mai multe întrebări și răspunsuri pentru a se evita situațiile tensionate sau chiar amenzile în această perioadă.

Cei din fruntea statului vin cu noi lămuriri la multitudinea de întrebări pe care românii le au pentru perioada de sărbătorile pascale, legate de Înviere şi zilele de Paşte. Iată o serie dintre acestea.

ADVERTISEMENT

Întrebare: Poate persoana de la care cumpăr, în fiecare an, carne de miel să vină să mi-o aducă acasă?
Răspuns: Da, poate veni, dar trebuie să dețină asupra sa documentele necesare conform ordonanțelor militare și documentele de proveniență ale produselor și să poată emite bon fiscal, chitanță sau factură.

Întrebare: Pot merge la părinți să le duc produse pentru masa de Paște?
Răspuns: Desigur. Conform ordonanței militare trebuie să aveți asupra dumneavoastră cartea de identitate și declarația pe propria răspundere, în care bifați punctul 4, motive justificate, precum asistența persoanelor vârstnice, bolnave. De asemenea, recomandăm evitarea contactului direct sau apropiat cu persoane în vârstă. Vă reamintim că persoanele infectate cu noul tip de coronavirus pot fi asimtomatice, adică nu prezintă simptome, însă pot transmite virusul foarte ușor, iar persoanele în vârstă reprezintă o categorie vulnerabilă, cu risc crescut de deces.

ADVERTISEMENT

Întrebare: Pot să îmi și vizitez părinții și să iau masa cu ei de Paște?
Răspuns: Prin Ordonanțele Militare nu sunt permise vizitele de curtoazie în ziua de Paște, ci doar deplasarea pentru aprovizionarea rudelor care nu se pot aproviziona singure cu produsele necesare. În același timp, se recomandă, pe cât posibil, evitarea contactului direct sau apropiat cu persoane în vârstă. Vă reamintim că persoanele infectate cu noul tip de coronavirus pot fi asimtomatice, adică nu prezintă simptome, însă pot transmite virusul foarte ușor, iar persoanele în vârstă reprezintă o categorie vulnerabilă, cu risc crescut de deces.

Întrebare: Pot participa la slujba de Înviere la biserică?
Răspuns: Anul acesta slujbele din Săptămâna Mare (a Sfintelor Pătimiri) și de Sfintele Paşti vor fi săvârșite doar de slujitorii bisericești, fără participarea credincioșilor, fiind transmise în mediul online și pe canale TV. Patriarhia Română a dat publicității o serie de recomandări.

ADVERTISEMENT

Citește AICI întregul set de Q & A Coronavirus.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!