News

Pot transmite virusul persoanele vaccinate anti-Covid? Ce spune medicul Beatrice Mahler

18.01.2021 | 10:44
Pot transmite virusul persoanele vaccinate antiCovid Ce spune medicul Beatrice Mahler
ADVERTISEMENT

A început etapa a doua a campaniei de vaccinare și toată lumea este curioasă dacă persoanele vaccinate anti-Covid mai pot da virusul mai departe. 

Medicul Beatrice Mahler a venit cu lămuriri în privința acestui aspect. De la apariția vaccinului, specialiștii au precizat clar că oamenii trebuie să păstreze măsurile de prevenție întrucât vaccinul nu împiedică persoanele să dea virusul mai departe. Un om vaccinat are riscuri mai mici să facă forme grave de Covid-19, dar poate în continuare să ia virusul și să-l transmită către alte persoane.

ADVERTISEMENT

“Deocamdată, suntem la un nivel de transmitere comunitar ridicat și există o fereastră de timp pentru care nu există timp în spate, fereastră de timp de la care virusul intră în corp și momentul la care imunitatea noastră reușește să răspundă”, a declarat Mahler pentru Digi24.

Persoanele vaccinate anti-Covid pot transmite virusul. ”Masca este obligatorie”

”Nu se știe dacă în acea fereastră virusul nu reușește să se multiplice, astfel încât persoanele care contactează virusul să fie o sursă de infectare. Până avem răspuns la această întrebare e bine să purtăm masca.

ADVERTISEMENT

Sunt convinsă că în acest an vom primi multe răspunsuri în privința imunității care răspund și acționează la agresiunea virală, în contact cu un nou virus.

Sunt cercetări în desfășurare și acest lucru va fi util pentru modul în care va trebui să ne organizăm viață în viitor”, a precizat Beatrice Mahler.

ADVERTISEMENT

Streinu-Cercel, după vaccinare: ”E posibil să luăm virusul și să îl dăm celor care nu sunt imunizați”

Medicul Adrian Streinu-Cercel a explicat duminică, după ce i s-a administrat a doua doză de vaccin la Institutul Matei Balș, că masca sanitară trebuie să rămână obligatorie chiar și după vaccinare.

“Masca va fi obligatorie categoric până în 2022. Vaccinul ne protejează pe dinăuntru, nu la nivelul mucoaselor.

ADVERTISEMENT

Dacă dăm masca jos, e posibil să luăm virusul și să îl dăm celor care nu sunt imunizați”, a declarat medicul.

ADVERTISEMENT