News

Potop pe litoral. O ploaie torențială a inundat o plajă, în Jupiter, iar turiștii au fugit la adăpost

A fost potop pe litoralul românesc. O plajă din Jupiter a fost inundată de ploiaia torențială, iar turiștii au fugit să se adăpostească
27.08.2021 | 21:02
Potop pe litoral O ploaie torentiala a inundat o plaja in Jupiter iar turistii au fugit la adapost
ADVERTISEMENT

Ploile au făcut prăpăd pe litoral, mai ales în partea de sud. Turiștii s-au refugiat în baruri, terase sau chiar în recepțiile hotelurilor.

A fost nevoie și de intervenția pompierilor, în mai multe cazuri. Locuințele oamenilor au fost inundate și mai mulți copaci s-au prăbușit.

ADVERTISEMENT

Potop pe litoral. O ploaie torențială a inundat o plajă, în Jupiter, iar turiștii au fugit la adăpost

Ploaia a durat aproximativ o oră, în partea de sud a litoralului. Străzile au fost inundate, în Mangalia, iar traficul a fost îngregunat.

Și pompierii au fost nevoiți să intervină. Acestora li s-a solicitat ajutorul după ce trei locuințe și un magazin au fost și ele inundate.

ADVERTISEMENT

Probleme și pentru conducătorii auto, în localitatea Cap Aurora. O mașină a părăsit partea carosabilă și a intrat în șanț. Autoturismul a fost inundat parțial, dar nu au fost victime.

Ploile torențiale au inundat și un hotel din stațiunea Saturn. Același lucru s-a întâmplat într-o gospodărie și o casă din apropiere.

ADVERTISEMENT

În Neptun, mai multe autoturisme au fost avariate de copacii căzuți. Și în zona hotelului Delta din Stațiunea Jupiter, două mașini au fost afectate, după ce un copac s-a prăbușit pe ele.

Turiștii au fugit din calea furtunii

Oamenii au fost surprinși pe plajă de ploaia torențială. Ei au fugit să caute adăpost în baruri, la terase sau în recepțiile hotelurilor.

ADVERTISEMENT

Mai norocoși au fost turiștii din nordul litoralului. Acolo, furtuna a ținut doar un sfert de oră. Ulterior, oamenii au mers din nou la malul mării.

În acest weekend, sunt așteptați pe litoral mai mult de 150.000 de turiști. Este ultimul weekend calendaristic din vara lui 2021.

În schimb, meteorologii au emis o avertizare de vreme rea: „instabilitatea atmosferică se va accentua treptat și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, izolat, grindină. Astfel de fenomene se vor semnala vineri (27 august) îndeosebi în sud-estul, centrul și nord-estul țării, precum și în zona de munte. Sâmbătă (28 august) instabilitatea atmosferică va cuprinde cea mai mare parte a țării, exceptând regiunile sud-estice, unde fenomenele asociate vor fi mai puțin intense și se vor semnala pe arii restrânse, iar duminică (29 august) fenomenele asociate instabilității atmosferice se vor produce cu precădere în centrul, nordul și nord-estul teritoriului”.

 

ADVERTISEMENT
Tags: