Fotbal intern

Poveste amuzantă cu Marius Șumudică, la finalul unui meci Craiova – Rapid: „Ne-au prins la un șpriț”

17.05.2020 | 17:15
Poveste amuzanta cu Marius Sumudica la finalul unui meci Craiova  Rapid Neau prins la un sprit
ADVERTISEMENT

Sorin Frunză, fostul mijlocaș al Rapidului și al Unirii Urziceni, a povestit o întâmplare amuzantă petrecută după un meci între Craiova și Rapid, în care a fost implicat și Marius Șumudică, antrenorul lui Gaziantep.

Poveste amuzantă cu Marius Șumudică

Sorin Frunză a povestit cum el și Marius Șumudică au fost surprinși de paparazzi la un „șpriț”, după ce se întorseseră de la Craiova, acolo un Rapidul jucase împotriva echipei antrenate de Victor Pițurcă:

ADVERTISEMENT

Ne-am întors de la Craiova, după un egal. Era Victor Pițurcă antrenor acolo… Am ajuns la ora două noaptea în București, iar după o jumătate de oră am plecat… undeva să trebuie să ne întâlnim la o masă, la un spriț. Ne-au prins paparazzi și ne-au dat la ziar.

A doua zi aveam antrenament, a venit Șumudică, cu ziarul, în care apăream noi, la subraț”.

„Când l-am văzut cu ziarul la subraț. Am încercat să mergem la antrenament, dar cred că și-a dat seama că suntem obosiți și a spus: ’Unul, doi, trei… mergeți la saună’. Șumudică «simțea» jucătorul și îți dădea un confort, la Dan Petrescu nu era așa”, a mai spus Sorin Frunză într-un interviu acordat TVR.

ADVERTISEMENT

„Cât timp antrenează Dan Petrescu în România nu mai ia nimeni titlul!”

„Cât timp antrenează Dan Petrescu în România, nu mai ia nimeni titlul. El pentru asta este născut și crescut: să ia trofee. La vârsta de 30 de ani, când am ajuns la Unirea Urziceni, am văzut la Dan Petrescu ce înseamnă să fii profesionist sută la sută.

Trebuia să fii profesionist și când nu erai în baza de antrenament… asta ne spunea mereu. Viața în fotbal este scurtă și trebuie să profiți la maximum de ea. Până să-l întâlnesc pe Dan Petrescu nu eram profesionist în adevăratul sens al cuvântului: făceam niste mese, ieșeam prin oraș”,  a continuat Sorin Frunză.

ADVERTISEMENT

Dacă îl întâlneam mai devreme pe Dan Petrescu, cariera mea ar fi fost alta. Dan Petrescu mi-a schimbat viața. Nu ne controla, nici acasă, nici în cantonament.

Tot ce vorbea cu noi… îți implementa un cip, ca să faci lucrurile așa cum trebuie. A fost o perioadă foarte stresantă, dar pentru că jucai din trei în trei zile nu prea realizai. Doar când erai în vacanță îți dădeai seama.

ADVERTISEMENT

Era un ciclu săptămânal foarte dur. Era foarte greu! Îmi aduc aminte că Bruno Fernandes, un băiat extraordinar, căruia nu i s-a auzit gura opt luni, a răbufnit la un antrenament la care nu era Dan Petrescu.

Era unul dintre antrenamentele acelea fizice foarte dure. Plângeai și alergai! Plângeai și alergai! Țin minte că a răbufnit și ne-am întrebat ce s-a întâmplat. Striga: ’Nu mai pot, nu mai pot’.

„Dacă nici el nu a mai rezistat… Petrescu ne spunea mereu că poți să faci treabă doar cu sacrificii”, a mai spus Sorin Frunză.

ADVERTISEMENT