News

Cine este profesoara care a ajutat peste 150 de elevi români să intre la cele mai mari universități din lume: Princeton, Cambridge, Oxford sau Columbia! “În fiecare an, trebuie să faci performanţă”

14.02.2020 | 12:47
Cine este profesoara care a ajutat peste 150 de elevi romani sa intre la cele mai mari universitati din lume Princeton Cambridge Oxford sau Columbia In fiecare an trebuie sa faci performanta
Interviu special cu tânăra care a ajutat peste 150 de elevi din România să intre la cele mai mari universități din lume. "Nu sunt magician". Sursa foto: Hepta, Facebook
ADVERTISEMENT

Dacă ai văzut la televizor sau ai citit în presă despre studenții români care se remarcă la universități de top din Marea Britanie sau Statele Unite, sunt șanse mari ca aceștia să fi fost pregătiți pentru admitere de către Raluca Ioana Mărăcine, omul din spatele UniversityPrep, un program special de instruire pentru cei care vor să ajungă la Princeton, MIT, Columbia, Cambridge sau Oxford.

Cine este profesoara Raluca Mărăcine. Totul a pornit de la un moment nefericit din viața ei

Raluca a început să pregătească elevii de liceu pentru admiterea la universități din afară în urmă cu aproximativ 10 ani, printr-o conjuctură nu tocmai fericită, dar care avea să schimbe nu doar viața ei, ci și a celor peste150 de elevi cu care a colaborat.

ADVERTISEMENT

“Acum 10 ani, eu lucram în strategie de marketing și comunicare la Publicis la Paris, chiar pe Champs Elysees, când am aflat că mama mea s-a îmbolnăvit de cancer.

Am revenit atunci în țară ca să mă ocup de ea și ea m-a rugat să îi ajut pe studenții ei, care trebuiau să își facă dosarele de admintere chiar în momentele acelea. Ea se simțea prea rău ca să îi mai poată ajuta.

ADVERTISEMENT

Am preluat de la ea și a fost o perioadă foarte dificilă pentru mine, fiindcă îmi petreceam timpul între spitale și sala de cursuri”, ne-a spus Raluca despre începuturile ei în pregătirea elevilor pentru admiterea la universitățile mari din străinătate.

A făcut performanță încă de la început

Tânăra din București a făcut tot posibilul pentru ca elevii să nu simtă lipsa mamei sale, astfel că a pus interesele copiilor mai presus de nevoile personale, în numele celei mai importante persoane din viața ei la acea vreme. Iar rezultatele au fost pe măsura eforturilor.

ADVERTISEMENT

“Elevii au intrat foarte bine la facultate în anul respectiv, la Princeton, MIT, Columbia, Cambridge, Oxford și eu mi-am dat seama că mi se potrivea mult mai mult această meserie.

Preferam să ajut elevii să intre la cele mai bune facultăți din lume și să își schimbe viața, decât să ajut Dior să vândă mai multă mascara sau pe Ferrero să vândă mai multă Nutella”, a declarat tânăra, într-un interviu acordat în exclusivitate pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Restul a devenit istorie. O istorie bogată, cu peste 150 de elevi din România care au ajuns să studieze la cele mai importante universități din lume.

Peste 150 de elevi admiși la universități de top din lume: Princeton, Cambridge, Oxford sau Columbia

Rezultatele nu vin însă de la sine, astfel că, în fiecare an, Raluca ajută alți și alți elevi să-și indeplinească visul de a învăța la cele mai bune școli superioare din Marea Britanie și Statele Unite, iar provocările sunt pe măsură.

“Ca să rămâi relevant în meseria mea, în fiecare an trebuie să faci performanță, nu îți poți permite să ai un an slab, fiindcă oamenii în România au tendința să își piardă foarte repede încrederea în tine.

Ceea ce înseamna că, deși eu în acest moment am peste 150 elevi admiși la cele mai bune universități ale lumii, dintre care 11 elevi admiși la Harvard, 20 la Princeton, 12 la Columbia, 9 la Caltech și asa mai departe, nu este îndeajuns.

În fiecare an trebuie să am elevi admiși la cele mai bune facultăți ale lumii ca să rămân în business. Altă problemă este că în România unii oameni nu aleg să se pregatească cu cineva în mod rațional, alegând dupa rezultate și după calitatea pregătirii, ci aleg după alte considerente – emoționale, publicitare etc.”, ne-a mai spus Raluca.

Cu toate acestea, tânăra din spatele programului UniversityPrep a mers mai departe și, într-o lume în care se pune din ce în ce mai puțin preț pe învățământ, ea îi îndrumă pe elevii care vor să fie “top of the top”.

Ce elevi români pot ajunge la universităţile “top of the top”

Nu oricine poate ajunge însă la o universitate de renume, iar pentru asta nu este suficient să te îndrume Raluca, mai este nevoie și de altceva.

“Perseverență, perseverență, perseverență! Ca să intri la o facultate de renume este vorba de un maraton, nu de un sprint, și numai cei care sunt cei mai motivați și mai muncitori vor reuși.

Nu este nevoie de olimpiade internaționale sau de cine știe ce talente extraordinare, dar este nevoie de multă muncă”, ne-a mărturisit Raluca, în interviul exclusiv FANATIK.

În plus, pentru ca un elev să aibă cât mai multe șanse de a intra la universitatea la care visează, este de preferat să înceapă să se pregătească din timp, de preferat din clasa a IX-a sau a X-a, ne-a mai spus Raluca Ioana Mărăcine. Noi o credem pe cuvânt, întrucât fiecare elev care a ajuns pe mâinile ei a intrat la facultatea dorită.

“Până acum nu am avut elevi care să nu intre la facultate. Doamne ajută să fie la fel și pe viitor. Eu îi ajut cu pregătirea pentru examenele SAT si Toefl și le ofer îndrumare pentru realizarea dosarelor de admitere pentru universitățiile din SUA si UK”, ne-a mai spus tânăra.

Am vrut să aflăm de la Raluca și de ce aleg tinerii români să plece la studii în afara țării și am aflat, astfel, că motivele nu țin de renumele universităților respective, ci mai degrabă de oportunitățile ce vin odată cu studiile superioare realizate în străinătate.

“La aceste facultăți beneficiază de niște oprtunități la care nu ar avea acces în țară – învață de la profesori renumiți mondial, unii care au chiar premii Nobel, în medii unde s-au făcut descoperiri științifice care au revoluționat lumea, beneficiind de laboratoare și facilități care costă milioane de dolari.

Unii primesc și burse de studiu enorme, unele care se ridică la sume de sute de mii de dolari. În plus, după ce elevii termină aceste facultăți de top, ei își găsesc rapid joburi bine plătite”, ne-a mai spus cea care se ocupă de programul UniversityPrep.

Rețeta succesului

Pentru a ajunge însă acolo, elevul, părintele și profesorul trebuie să facă echipă bună, întrucât, după cum a spus anterior și Raluca, procesul nu este unul scurt.

“Trebuie multă motivație și perseverență ca să ajungi la capăt. Ca să reușim să ajungem la linia de finish, trebuie să fim o echipă și elevul, și parintele, și profesorul.

Profesorul nu îi poate căra în cârcă pe ceilalți coechipieri, fiecare își are responsibilitatea lui pentru rezultatul final. Eu fac și dau deja foarte mult de la mine și nu sunt magician”, ne-a mai spus tânăra în interviul exclusiv.

Evident, nu puteam să nu îi cerem părerea Ralucăi despre învățământul superior din România. Chiar dacă, la rândul ei, și-a făcut studiile universitare în străinătate, aceasta a interacționat de mai multe ori cu mediul academic din țara noastră.

“Eu mi-am făcut studiile universitare la facultăți din afară. Pe parcursul activității mele, am fost însă în contact cu profesori și cercetători geniali din mediul academic românesc și sunt convinsă că, dacă aceștia ar avea susținerea financiară necesară, ar realiza lucruri extraordinare”, este de părere Raluca.

La final, am rugat-o pe cea care se ocupă de programul UniversityPrep să ne împărtășească sfatul pe care îl dă elevilor în ultima ședință de pregătire pentru admiterea la universitatea dorită.

“Toate problemele au soluție dacă sunt abordate cu optimism”, ne-a spus Raluca, pe final de interviu.

Elevii sau părinții care vor să afle mai multe informații despre pregătirea dosarului de admitere la o universitate de top din Marea Britanie sau Statele Unite ale Americii îi pot scrie direct Ralucăi pe adresa de mail raluca_maracine@hotmail.com sau pot afla mai multe de pe site-ul oficial al programului derulat de aceasta.

 

ADVERTISEMENT