Life

Poveste de viață tristă a lui Costel Băloiu, “Pistruiatul” iubit de milioane de români. A fost bătut de Securitate, a lucrat ca ospătar, taximetrist și șofer de TIR

Costel Băloiu, “Pistruiatul” pe care l-au iubit milioane de români, are o poveste de viață tristă. A fost bătut de Securitate și a avut mai multe locuri de muncă.
18.05.2023 | 19:18
Poveste de viata trista a lui Costel Baloiu Pistruiatul iubit de milioane de romani A fost batut de Securitate a lucrat ca ospatar taximetrist si sofer de TIR
Poveste de viață tristă a lui Costel Băloiu, cunoscut pentru rolul din “Pistruiatul”. Sursa foto: Facebook, captură YouTube/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Costel Băloiu este cunoscut pentru rolul din “Pistruiatul”, care l-a făcut cunoscut cu zeci de ani în urmă, însă are o poveste tristă de viață. Nu și-a continuat cariera ca actor, ci a avut alte locuri de muncă. În tinerețe a fost bătut de Securitate.

Costel Băloiu, “Pistruiatul” apreciat de milioane de români, poveste tristă de viață. A lucrat ca ospătar, taximetrist și șofer de TIR

În vârstă de 64 de ani, Costel Băloiu avea doar 13 ani atunci când a jucat în “Pistruiatul”. A fost primul serial color filmat la noi în țari și a fost foarte apreciat de români la vremea respectivă.

ADVERTISEMENT

Apărut în 1973, “Pistruiatul” a fost un serial românesc de propagandă, regizat de Francisc Munteanu. Personajul principal era un simpatic băiețel cu părul roșu, plin de pistrui, așa cum îi spune și numele.

Au trecut 50 de ani de când a apărut serialul, iar cei care l-au vizionat își amintesc și acum de el cu drag. Protagonistul serialului, Costel Băloiu, a împlinit 64 de ani pe 17 mai 2023.

ADVERTISEMENT

Cu toate că personajul său a fost atât de iubit de români și i-a adus faimă, Costel Băloiu nu a avut o viață tocmai ușoară. În adolescență, la doar 13 ani, l-a interpretat pe Pistruiatul, după care a urmat filmul “Roșcovanul”, la 17 ani.

Între timp, regizorul Francisc Munteanu s-a stins din viață. Dacă nu ar fi murit, ar fi urmat să facă un alt proiect “Pistruiatul”, însă nu a mai apucat. Costel Băloiu nu și-a continuat cariera în lumea actoriei.

ADVERTISEMENT

După ce a terminat studiile, a plecat în armată. A lucrat ca ospătar și taximetrist, dar și ca șofer de TIR. În prezent, cel care i-a dat viață Pistruiatului este tot șofer.

“Aveam 13 ani, treceam în clasa a opta. Am făcut Roșcovanul la 17 ani, tot cu Francisc Munteanu. Dacă Francisc Munteanu nu ar fi murit, el ar fi avut un proiect ‘Pistruiatul’ după eliberarea țării. El dacă trăia vă spun sigur, cursul meu era altul. În nici un moment nu m-am gândit să fac actorie.

ADVERTISEMENT

Am terminat școala, am plecat în armată. Am făcut un an și opt luni și din armată, am fost ospătar și taximetrist. Am fost taximetrist vreo 10-11 ani după care am făcut TIR vreo șase șapte ani. Din 2004, lucrez la Ministerul Educației ca șofer”, a povestit fostul actor la Sinteza zilei, în urmă cu câțiva ani, notează retetesivedete.ro.

Costel Băloiu a fost bătut de Securitate

Fostul actor s-a căsătorit la 18 ani, iar prima soție avea 16 ani. După divorț, Costel Băloiu s-a recăsătorit, însă nici a doua căsnicie nu a fost un succes. S-a căsătorit și a treia oară, iar mariajul rezistă și în prezent.

La 26 de ani, Costel Băloiu a plecat în Italia, ca suporter de fotbal, unde a stat 11 luni. La întoarcere, acesta a aflat că mama lui a rămas fără serviciu, iar el a fost luat de Securitate, unde a fost bătut de multe ori.

“Am luat bătaie cum nu vă închhipuiți. M-au călcat în picioare. Am încercat să găsesc un loc de muncă, dar nu am putut. Am vrut chiar să devin gunoier, dar nu m-au primit. Până la Revoluție, am desenat pentru studenții de la Medicină, caiete cu diverși mușchi și ce mai aveau ei nevoie.

Într-o săptămână, câștigam 400 de lei. Făceam și taximetrie la negru. Am avut noroc că a venit Revoluția. Am ieșit și eu în stradă, dar nu am luat certificat de revoluționar”, a mai mărturisit fostul actor.

ADVERTISEMENT
Tags:
Apare o nouă etichetă pe produsele din România: DOR. Semnificaţia noului logo
Apare o nouă etichetă pe produsele din România: DOR. Semnificaţia noului logo
Ce a scris presa din Danemarca despre jucătoarele României, după victoria la 16...
Ce a scris presa din Danemarca despre jucătoarele României, după victoria la 16 goluri diferență
Simona Halep ar fi părăsit România definitiv. Unde ar fi hotărât să se...
Simona Halep ar fi părăsit România definitiv. Unde ar fi hotărât să se stabilească sportiva din Constanța
Andreea Bălan, în lacrimi! Vestea uriaşă pe care a dat-o îndrăgita cântăreaţă, alături...
Andreea Bălan, în lacrimi! Vestea uriaşă pe care a dat-o îndrăgita cântăreaţă, alături de iubitul ei, Victor Cornea
Elon Musk, redus la tăcere atunci când cineva a găsit o hibă în...
Elon Musk, redus la tăcere atunci când cineva a găsit o hibă în planul său de a coloniza planeta Marte. Despre ce este vorba
A izbucnit scandalul după moartea Ronei Hartner. Cu cine vrea fiica artistei să...
A izbucnit scandalul după moartea Ronei Hartner. Cu cine vrea fiica artistei să locuiască
PENSII MAJORATE CU 70%! Președintele Casei de Pensii a spus abia acum, la...
PENSII MAJORATE CU 70%! Președintele Casei de Pensii a spus abia acum, la final de an
Familia Regală câștigă disputa cu Statul. Instanța a decis acordarea compensațiilor pentru pădurile...
Familia Regală câștigă disputa cu Statul. Instanța a decis acordarea compensațiilor pentru pădurile protejate
Gogoașă din ”Trăsniții NATO” tot mai aproape de sfârșit! Actorul se luptă cu...
Gogoașă din ”Trăsniții NATO” tot mai aproape de sfârșit! Actorul se luptă cu aceeași boală care a răpus-o pe Rona Hartner! ”Să mai prind măcar 5 ani”
IMAGINI RARE cu fiul cel mare al Nicoletei Luciu. Detaliul care a atras...
IMAGINI RARE cu fiul cel mare al Nicoletei Luciu. Detaliul care a atras atenția tuturor celor care au văzut pozele
Un polițist și-a prins soția în apartament cu amantul. Au urmat scene de...
Un polițist și-a prins soția în apartament cu amantul. Au urmat scene de groază, bărbatul fiind grav rănit
Cele 2 zodii care au noroc în toate în luna ianuarie. Se lipesc...
Cele 2 zodii care au noroc în toate în luna ianuarie. Se lipesc banii de ele și se schimbă totul la locul de muncă
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural...
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural din limba română