Sport

Povestea emoţionantă din spatele gestului pe care Lionel Messi îl face după fiecare gol marcat: “O persoană foarte specială”

Lionel Messi este unul dintre jucătorii activi cu peste 600 de goluri marcate pentru echipele de club, însă puţini ştiu cui i-a dedicat fiecare reuşită.
28.01.2022 | 10:08
Povestea emotionanta din spatele gestului pe care Lionel Messi il face dupa fiecare gol marcat O persoana foarte speciala
Cui îi dedică Lionel Messi fiecare gol marcat (sursă foto: hepta.ro)
ADVERTISEMENT

Chiar dacă şi-a schimbat echipa în startul sezonului 2021-2022, Lionel Messi şi-a păstrat obiceiul de după fiecare gol marcat. Argentinianul priveşte mereu spre cer şi îşi ridică cele două mâini, în semn de omagiu. Este semnul lui de recunoştinţă faţă de persoana care l-a îndrumat spre fotbal.

Cui îi dedică Lionel Messi fiecare gol marcat: “M-a dus prima oară la un teren de fotbal”

Pentru Barcelona şi PSG, Lionel Messi a marcat 672 de goluri. La ele se mai adaugă şi cele 80 de reuşite la naţionala Argentinei. Chiar dacă a celebrat multe dintre aceste goluri alături de colegi, mereu şi-a găsit un moment să ridice privirea spre cer, alături de cele două mâini.

ADVERTISEMENT

Gestul este un omagiu al lui Lionel Messi pentru bunica lui, Celia, care s-a stins din viaţă în 1998, pe când Leo avea doar 11 ani. Momentul l-a marcat profund, astfel că a ales să celebreze astfel fiecare gol. Motivul este acela că bunica a fost persoana care l-a dus prima oară la fotbal.

“Bunica mea m-a dus prima oară la un teren de fotbal. A fost o persoană importantă pentru mine, foarte specială. O persoană atât de bună. Îmi aduc aminte că duminica era mereu o petrecere acasă la ea”, a povestit Lionel Messi în cartea scrisă de Luca Caioli.

ADVERTISEMENT

“Cel mai trist moment: atunci când bunica mea a murit. O amintire preferată: când bunica m-a dus prima oară la fotbal”, a mai explicat argentinianul în cartea apărută în 2014.

Bunica l-a impus în echipa de juniori de la Grandoli

Lionel Messi a făcut primii paşi în fotbal la Grandoli, o micuţă echipă din Rosario. Înainte să fie antrenat de tatăl său, starul lui PSG nu prea prindea echipa, însă bunica Celia s-a implicat şi a reuşit să-l convingă pe primul antrenor al argentinianului că nepotul ei merită o şansă.

ADVERTISEMENT

“Eram mic şi toţi mergeam la clubul din cartier. Fratele meu şi verii mei jucau acolo, fiecare la o categorie diferită de vârstă. Eu eram unul dintre cei mai mici, aşa că nu exista încă o categorie pentru mine.

La un moment dat, la una dintre echipe lipsea un jucător. Bunica mea s-a dus la antrenor şi i-a spus: ‘Lasă-l să joace’. Antrenorul i-a replicat: ‘Cum să-l las să joace? E prea mic, nu poate’.

ADVERTISEMENT

Bunica a insistat şi îi tot spunea: ‘Lasă-l să joace, lasă-l să joace’. Era foarte iubită la club a continuat până m-a băgat pe teren.

Am marcat două goluri, chiar dacă, să fiu sincer, nu-mi mai aduc bine aminte. Dar asta era povestea pe care bunica mea o spunea”, a spus Lionel Messi.

După trei ani petrecuţi la Grandoli, Lionel Messi a făcut pasul, în 1995, la Newell’s Old Boys. Aici, în şase ani, argentinianul a marcat aproape 500 de goluri la juniori, iar puştii erau aproape invincibili. Atunci când echipa de seniori a lui Newell’s Old Boys juca pe teren propriu, Messi şi colegii lui erau invitaţi să jongleze în pauza meciului, spre deliciul publicului.


  • (P) Cota NETBET pentru Lille – PSG: 1,58 este cota pentru „ambele marchează”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT