Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Poveste fabuloasă cu intrarea lui Cristi Borcea în fotbal: „În loc de cărți, biblioteca mea era plină de bani!”. Moment antologic cu Cornel Dinu

Cristi Borcea a fost unul dintre cei mai influenți oameni din fotbalul românesc. Fostul șef de la Dinamo a relatat o întâmplare de poveste cu Cornel Dinu
08.06.2024 | 22:10
Poveste fabuloasa cu intrarea lui Cristi Borcea in fotbal In loc de carti biblioteca mea era plina de bani Moment antologic cu Cornel Dinu
Cristi Borcea povestește cum a intrat în fotbalul românesc. Momente incredibilă din primii săi ani la Dinamo, Foto: Colaj FanatikFoto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Cristi Borcea a fost invitatul lui Horia Ivanovici la FANATIK SUPERLIGA. Fostul acționar și președinte de la Dinamo și-a adus aminte de mai multe momente amuzante din primii săi ani în fotbalul românesc.

Cristi Borcea, moment incredibil cu Cornel Dinu

Cristi Borcea a fost cel mai important om de la Dinamo în anii ’90-2000. Acesta a ocupat pe rând mai multe funcții în cadrul clubului. A povestit cum s-a apropiat de fostul antrenor a ”câinilor”, Cornel Dinu, dar și de Corneliu Țălnar.

ADVERTISEMENT

„Eu eram cu Țălnar toată ziua și am mai fost la câteva mese când era președinte la FC Național. În ’94 m-am dus să mă fac arbitru. Țălnar i-a zis asta lui nea Cornel. M-a văzut el cu Dinamo și a zis așa: ‘Nu are cum. Ăsta face ravagii’. Eu, fiind un băiat de bani gata, nu aveam ce să fac cu banii.

Țălnar a venit odată la mine în ’91. În loc de bibliotecă aveam bani. Când a deschis și a văzut că în bibliotecă e plin de bani, a fugit din casă. În loc de cărți era plin de bani. A fugit din casă, a crezut că am spart banca. Erau teancuri de 100 de lei.

ADVERTISEMENT

Așa i-am făcut și lui nea Cornel în ’98. M-am mutat în Pantelimon. El a venit cu un tablou cadou. Se așează, își aprinde trabucul și zice: ‘Unde e biblioteca’? I-am arătat, am făcut un seif mare și am zis: ‘Uite nea Cornel, aici e biblioteca’. Nu aveam nicio carte, îți dai seama. M-a luat la înjurături.

Când am venit la Dinamo, văzându-mă așa de nebun și având și bani, m-au pus director de marketing în ianuarie ’95. În prima ședință au zis: ‘Facem o societate, dăm, luăm taxele’. Și până la urmă am făcut. Am ajutat financiar și, ușor, ușor…”, a povestit Cristi Borcea la FANATIK SUPERLIGA.

ADVERTISEMENT

Cristi Borcea despre Cornel Dinu: ”Nu socializează”

Cornel Dinu nu trece prin momente foarte fericite în prezent. Fostul antrenor al „câinilor” a suferit mai multe probleme medicale în ultimii ani și apare tot mai rar la evenimente sportive sau în presă. Cristi Borcea a transmis că a încercat să îl ajute, însă s-a lovit de mai multe refuzuri.

„Stăteam lângă nea Cornel din 1995 până în 2000, cred, minim 15-16 ore pe zi. Îl lăsam acasă când dormea și îl luam. Acum e cea mai mare durere a mea. Nu știu ce să fac. Vorbesc cu el, dar nu iese din casă. Vreau și eu să mai mergem la un restaurant. Nu socializează.”

ADVERTISEMENT

În prezent, Dinamo e departe de performanțele realizate în perioada în care Borcea și Cornel Dinu aveau funcții în cadrul clubului. „Câinii” speră să reușească să se salveze de la retrogradare în returul barajului cu Csikszereda. Scorul în tur a fost 2-0 pentru bucureșteni.

DEZVALUIRI | Cum A INTRAT Cristi Borcea in fotbal: “AVEAM BANI IN LOC DE CARTI IN BIBLIOTECA!”

ADVERTISEMENT