News

Poveste impresionantă din spitalele românești. El este medicul care a salvat mii de copii arși sau cu malformații

Medicul Dan Mircea Enescu și-a dedicat viața copiilor. Prin mâinile sale au trecu mii și mii de micuți arși, opăriți sau cu malformații
04.06.2023 | 17:52
Poveste impresionanta din spitalele romanesti El este medicul care a salvat mii de copii arsi sau cu malformatii
Prin mâinile medicului Dan Mircea Enescu au trecut mii de copii Sursa foto: Facebook Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii "Grigore Alexandrescu"
ADVERTISEMENT

Prof. Univ. Dr. Dan Mircea Enescu a fost invitatul de onoare al galei ”Seniori de colecție” care își propune să aducă în centrul atenției marile personalități care au contribuit la promovarea și valorificarea imaginii României și care au influențat în bine zeci de generații.

Dan Mircea Enescu, medicul care a salvat mii de copii arși sau cu malformații

Doctorul Dan Mircea Enescu este cel care a înființat în România specialitatea ”chirurgie plastică pediatrică”. Eforturile sale au crescut șansele de supraviețuire în rândul copiilor care vin din toată țara la Spitalul Grigore Alexandrescu, al cărui manager a fost timp de opt ani.

ADVERTISEMENT

”Medicina este viața mea! Am muncit foarte mult, dar am făcut lucrurile cu multă bucurie, cu multă dragoste și cu dorința de a lăsa ceva în urma mea. Dintr-un spital vechi de 130 de ani, așa cum este Spitalul Grigore Alexandrescu, am făcut unul nou, am creat o echipă nouă și un concept nou!

Aș putea să spun că am revoluționat, pentru țara noastră, modul de tratament al arsurilor la copii. Am scris tratate, am scris cărti, articole, am încercat să învăț studenții și rezidenții. Am vrut să le transmit acele lucruri pe care nu le poți învăța decât de la cineva care a trecut prin multe.

ADVERTISEMENT

Așa cum îți faci o familie sau crești un copil, la spital este important să știi că, în urma a ceea ce faci, va rămâne ceva după tine. Mă mândresc cu echipa de profesioniști pe care am format-o, care lucrează cu suflet și cu dragoste.

Toate cunoștințele nu valorează nimic dacă nu le transmiți cu dragoste. Copiii simt imediat energia aceea care dă valoare lucrului pe care-l faci”, a declarat medicul Dan Mircea Enescu.

ADVERTISEMENT

Medicină cu dragoste

Medicul, care spunea într-un interviu pentru Money.ro că cei mici îi sunt cei mai buni prieteni, a vorbit despre ingredientul ”secret” pe care l-a folosit și îl folosește în carieră pentru a trata cu succes micuții pacienți și a fi alături de părinții acestora.

”Nu poți să faci niciun gest medical, niciun gest, mai ales chirurgical, dacă nu pui suflet. Știți cum este, în fiecare gest există o energie pe care trebuie să o transmiți și aceea trebuie să fie în primul rând dragostea, pentru că, știți, la baza universului este un singur cuvânt, ‘dragoste’, pe care se ține tot acest univers.

ADVERTISEMENT

Am încercat cât am putut să nu reiasă că părinții ar fi de vină, deși erau. Vă dați seama, cu sufletul unei mame care își vede copilul ars. Nu puteți să vă imaginați. Am văzut mii și mii și mii.

Să nu lași pe bietul om ca toată greutatea să fie pe sufletul lui. Este ceva îngrozitor, deci nu poți să scapi, n-ai nici noapte, n-ai nici zi”, a povestit dr. Dan Mircea Enescu într-un interviu acordat jurnalistei Mihaela Bîrzilă de la Antena 3 CNN.

ADVERTISEMENT
Tags:
Deși tatăl ei are o avere de 2,1 miliarde de dolari, Ioana s-a...
Deși tatăl ei are o avere de 2,1 miliarde de dolari, Ioana s-a angajat ca agent imobiliar. A fost dată de gol de mama sa, care a postat o fotografie
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic...
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Marina Gavril voia să îşi cumpere un pistol, înainte de a fi ucisă....
Marina Gavril voia să îşi cumpere un pistol, înainte de a fi ucisă. Prin ce incident grav trecuse la începutul anului
Nu poate, oricât ar încerca! Valentina Pelinel l-a dat de gol pe Cristi...
Nu poate, oricât ar încerca! Valentina Pelinel l-a dat de gol pe Cristi Borcea! Detaliul neştiut despre milionarul român
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Gigi Becali, implicat într-un accident de circulație chiar în Pipera. Care este starea...
Gigi Becali, implicat într-un accident de circulație chiar în Pipera. Care este starea patronului FCSB
Viața la bloc. Locurile pe care se ceartă toți vecinii. Cum să nu...
Viața la bloc. Locurile pe care se ceartă toți vecinii. Cum să nu ajungi la poliție
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția...
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția lui. Este superbă și are siluetă de model! Nașii sunt și ei foarte cunoscuți!
VIDEO. Șoșoacă s-a plâns de câți bani a dat pe un sandvici la...
VIDEO. Șoșoacă s-a plâns de câți bani a dat pe un sandvici la Bruxelles. Cum arată biroul ei din Parlamentul European
Ce zice Marina Almășan despre femeia cu care a înlocuit-o Georgică Cornu, la...
Ce zice Marina Almășan despre femeia cu care a înlocuit-o Georgică Cornu, la o lună de la despărțire? „Mi-e milă de ea, dar se potrivesc…”