News

Poveste impresionantă. Vasile își construiește singur casa, deși nu mai are picioare și o mână: ”Am rămas cu Dumnezeu”

Poveste impresionantă de viață în Călărași, acolo unde un bărbat și-a pierdut ambele picioare și o mână, însă a decis să-și construiască singur o casă.
28.06.2023 | 20:12
Poveste impresionanta Vasile isi construieste singur casa desi nu mai are picioare si o mana Am ramas cu Dumnezeu
Poveste impresionantă de viață în Călărași. Foto
ADVERTISEMENT

Vasile Alexandru a visat toată viața la o casă, fiind zugrav de meserie. Acum, cu toate că a rămas fără picioare și fără o mână, bărbatul nu se dă bătut și crede că va reuși să își construiască singur casa. De fapt, nu singur, căci se bazează enorm pe Dumnezeu, cel care îi supervizează lucrarea.

Poveste impresionantă de viață în Călărași

”Atâta timp cât Dumnezeu m-a lăsat în viață înseamnă că planurile cu mine nu s-au terminat”, declară Vasile pentru Observatornews.ro. Vasile are 48 de ani, însă de mai bine de 10 ani viața lui s-a schimbat dramatic, din cauza unor probleme de sănătate. Și-a pierdut ambele picioare și o mână, însă nu și-a pierdut speranța.

ADVERTISEMENT

”M-am apucat într-o zi când am zis, Doamne cât să pot să stau eu în căruțul ăsta, o viață întreagă numai în căruț. Ia să încerc să fac. Și dacă am văzut că pot să mă dau jos din pat, să merg la toaletă, adică să fac lucruri care mi se păreau esențiale, am zis bă, nu se poate mă… am aruncat cu mistria, cădea mortarul jos, îl luam iar aruncam. Nu am renunțat!”, povestește Vasile.

Vasile își aduce aminte că era un normal, care juca fotbal pe terenul sintetic cu prietenii. Totuși, într-o zi oarecare soarta sa s-a schimbat dramatic. ”A început cu primul deget la piciorul stâng. Mergeam pe stradă normal, cum merg toți oamenii, jucam fotbal și după ce am venit de la fotbal am simțit dureri în tălpi. Și am consultat un medic specialist, mi s-au făcut toate analizele și diagnosticul a fost artrită obliterantă”, își aduce aminte bărbatul.

ADVERTISEMENT

S-a trezit, astfel, într-un scaun cu rotile încă din 2012, o realitate pe care a îmbrățișat-o, deși nu era pregătit pentru ea. A fost mereu decis să își construiască singur o casă nouă, deși problemele sale de sănătate erau evidente. Nu s-a dat bătut nici măcar când a ajuns definitiv în scaunul cu rotile, având o credință oarbă în Dumnezeu.

”Asta este camera specială atât de dragă sufletului meu. Toate sunt făcute, că de aia îi spun camera specială, la nevoile mele. Totul este construit așa. În poziția asta sar în al meu căruț, îl dau în față, merg spre aragaz, îl aprind de unde trebuie, îmi pun aici ce trebuie”, transmite bărbatul, plin de credință.

ADVERTISEMENT

Singurul of al bărbatului ar fi că nu a reușit să se căsătorească niciodată și nici să aibă copii, însă problemele de sănătate au avut alte planuri pentru Vasile. ”Când am crezut că încep să mă liniștesc și eu ca omul că aveam 28, 29, 30 de ani s-a întâmplat cu degetele și când s-a întâmplat cu degetele și la 5 ani diferență cu primul picior am zis, doamne, decât să zic vai de noi, mai bine să zic vai de mine”, povestește Vasile.

Bărbatul își aduce aminte că avea foarte mulți prieteni, însă acum a rămas singur, pentru că oamenii s-au îndepărtat de el din cauza problemelor de sănătate. Chiar și așa, Vasile își vede optimist de viață și, cu ajutorul lui Dumnezeu e convins că își va îndeplini visul de a avea casa lui, construită din nimic.

ADVERTISEMENT

Niculae Eremia, primarul comunei Alexandru Odobescu, acolo unde locuiește Vasile, crede că toată lumea ar trebui să fie ca Vasile, o oază de optimism și loialitate. ”De multe ori ne întrebăm și noi cum de rezistă dar cred că optimismul lui îl duce la extrem. Este un exemplu pentru întreaga lume, nu numai pentru comunitate”, a declarat primarul pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT
Fiica lui Ilie Năstase s-a angajat în România! Cu ce se ocupă la...
Fiica lui Ilie Năstase s-a angajat în România! Cu ce se ocupă la 20 de ani frumoasa Alessia
Alimentele pe care ar trebui să le eviți cu orice preț și care...
Alimentele pe care ar trebui să le eviți cu orice preț și care îți „otrăvesc în mod activ” organismul, conform unui medic cardiolog VIDEO
Băiatul lui Gigi Becali s-a căsătorit în mare secret! Povestea de viață îngrozitoare...
Băiatul lui Gigi Becali s-a căsătorit în mare secret! Povestea de viață îngrozitoare a tânărului înfiat de patronal FCSB!
Rezultate admitere liceu 2024. Repartizarea computerizată, publicată azi
Rezultate admitere liceu 2024. Repartizarea computerizată, publicată azi
O campioană mondială şi europeană la gimnastică, noua cucerire a lui Denis Alibec....
O campioană mondială şi europeană la gimnastică, noua cucerire a lui Denis Alibec. Imagini de senzaţie de pe plaja din Santorini
Bianca Drăgușanu, atac fără precedent împotriva lui Victor Slav, la 10 ani de...
Bianca Drăgușanu, atac fără precedent împotriva lui Victor Slav, la 10 ani de la divorț: „E mai mult influencer decât tată. Și am făcut un ditamai copilul care..."
REGULI noi pentru TOȚI cei care stau la BLOC. Se SCHIMBĂ din 25 iulie
REGULI noi pentru TOȚI cei care stau la BLOC. Se SCHIMBĂ din 25 iulie
Schimbare importantă pentru pensionari. Când vor primi pensiile pe luna august
Schimbare importantă pentru pensionari. Când vor primi pensiile pe luna august
Ipostază total neașteptată pentru Mihaela Geoană. Surprinsă în miezul zilei
Ipostază total neașteptată pentru Mihaela Geoană. Surprinsă în miezul zilei
Simona Halep, ANUNŢUL momentului. A ales o publicaţie străină
Simona Halep, ANUNŢUL momentului. A ales o publicaţie străină
Șef de companie de stat din Romania: 76.000 de lei pe lună. Cosmin...
Șef de companie de stat din Romania: 76.000 de lei pe lună. Cosmin Ghiță a fost numit director general pe 12 februarie 2023
Mara Bănică și Robert Turcescu, deranjați de profesorul de la Universitatea din București...
Mara Bănică și Robert Turcescu, deranjați de profesorul de la Universitatea din București care s-a îmbrăcat ca o femeie în fața studenților. „Cum să te prezinți în halul ăsta?”