News

“Nu am mamă, nu am tată. Acum, nu mai am nici țară”. Povestea lui Sașa, orfanul care a fugit din Ucraina

Viața i-a luat părinții, iar războiul l-a lăsat și fără țară. Povestea dramatică a lui Sașa, orfanul care a fugit din Ucraina. Micuțul se află acum în județul Prahova
12.03.2022 | 00:01
Nu am mama nu am tata Acum nu mai am nici tara Povestea lui Sasa orfanul care a fugit din Ucraina
Sașa este un copil orfan care a fugit din Ucraina de teama războiului și a ajuns în România. sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Un băiat în vârstă de doar nouă ani a fugit din Ucraina de teama războiului. Micuțul este orfan și are o poveste de viață de-a dreptul cutremurătoare.

Povestea lui Sașa, orfanul care a fugit din Ucraina

Sașa Reznicenko este un copil de doar nouă ani care a fugit din calea războiului și a ajuns în România. Micuțul este orfan și locuia în regiunea Odesa până să înceapă conflictul armat.

ADVERTISEMENT

“Nu am mamă, nu am tată, pentru că au murit. Acum, nu mai am nici țară”, sunt cuvintele dureroase ale unui copil a cărui viață continuă să fie marcată de tragedii, scrie Observatorul Prahovean.

Băiatul împreună cu alți copii instituționalizați se află acum în județul Prahova, la Complexul de Servicii Comunitare “Rază de Soare” Băicoi.

ADVERTISEMENT

“Este război în Ucraina, așa că directorul școlii de la noi a decis să ne aducă aici. Am stat în mai multe locuri și știu că e important să ascult de profesorii mei și să mă comport cum trebuie”, a mărturisit Sașa, potrivit sursei menționate anterior.

Ce spun reprezentanții DGASPC Prahova

Mai multe informații despre Sașa a povestit și directorul adjunct al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Prahova, Mihaela Șindilă.

ADVERTISEMENT

“E un copil tare vorbăreț. I se citește suferința pe chip, dar are încredere că, într-o zi, totul va fi bine, din nou. Că se va întoarce în Ucraina, chiar dacă acolo nu îl așteaptă nimeni. Dar e țara lui și, în ciuda faptului că are doar 9 ani, realizează că viitorul său și casa lui acolo sunt.

În situația lui Sașa sunt alte zeci de copii ajunși în grija noastră. E o mare răspundere, iar emoțional ei au nevoie de mult sprijin. Când au ajuns în Prahova, tot ce făceau era să imite sunetul alarmelor, bombelor și gloanțelor. Acum și-au mai revenit.

ADVERTISEMENT

Nu știm cât vor rămâne aici, dar important este că sunt în siguranță”, a declarat aceasta, conform aceleiași surse.

Reprezentanții DGASPC Prahova spun că, atât Sașa, cât și ceilalți copii orfani care au ajuns în județul Prahova, sunt bine îngrijiți și au tot ce le trebuie.

ADVERTISEMENT