News

Povestea tragică din spatele fotografiei cu mama și cei doi copii uciși de obuze, în Irpin. Familia a mai fugit o dată de război, în 2014

Cotidianul american The New York Times a publicat o poză cu o mamă și cei doi copii ai săi uciși de obuze în Irpin. Care este povestea tragică din spatele fotografiei
10.03.2022 | 12:21
Povestea tragica din spatele fotografiei cu mama si cei doi copii ucisi de obuze in Irpin Familia a mai fugit o data de razboi in 2014
ADVERTISEMENT

O fotografie de-a dreptul tulburătoare a făcut înconjurul internetului începând de duminică seară. Cotidianul american The New York Times a publicat, în deschiderea site-ului, o poză din orașul Irpin cu o mamă și cei doi copii ai săi uciși de obuzele lansate de armata rusă în timp ce încercau să fugă din calea războiului.

Povestea tragică din spatele fotografiei cu mama și cei doi copii uciși de obuze

O mamă împreună cu cei doi copii ai săi și-au pierdut viața în timp ce încercau să fugă din calea războiului. Femeia, în vârstă de 43 de ani, împreună cu Mykyta, în vârstă de 18 ani, și Alisa, în vârstă de doar 9 ani, au fost uciși de obuzele lansate de soldații ruși.

ADVERTISEMENT

Povestea lor de viață este una cu adevărat tragică. Familia a mai fugit o dată de război, în anul 2014. Cei patru locuiau la acel moment în regiunea Donețk și, din cauza revoltelor separatiste, au fost nevoiți să plece din casa lor. S-au mutat la Kiev pentru a scăpa de lupte și au început să-și refacă viața. Când tancurile rusești au intrat în Ucraina luna trecută, cu greu le venea să creadă că se întâmplă din nou.

Toată povestea a fost redată de soțul femeii ucise, care a aflat de pe internet că femeia cu care își împărțea viața împreună cu cei doi copii ai lor au fost omorâți de invadatorii ruși. Cei doi s-au cunoscut în liceu, iar în 2001 s-au căsătorit. Locuiau într-un apartament din afara Kievului cu cei doi copii ai lor și câinii lor, Benz și Cake. Ea era contabilă, iar el programator IT.

ADVERTISEMENT

Serhiy și Tetiana Perebyinis dețineau un minivan Chevrolet. Împărțeau o casă la țară cu prietenii, iar femeia se ocupa cu grădinăritul și era o schioare pasionată. Tocmai se întorsese dintr-o excursie la schi în Georgia.

Și apoi, la sfârșitul lunii trecute, Rusia a invadat Ucraina, iar luptele s-au mutat rapid spre Kiev. Nu a trecut mult până când a început să plouă cu obuze în cartierul lor. Într-o noapte, un obuz a lovit clădirea lor, astfel că Tetiana Perebyinis și copiii săi s-au mutat la subsol. În cele din urmă, cu soțul ei plecat în estul Ucrainei, pentru a-și îngriji mama bolnavă, femei a decis că era timpul să-și ia copiii și să fugă.

ADVERTISEMENT

O mamă și cei doi copii au încercat, fără succes, să fugă de război

În încercarea de a fugi din calea războiului, Tetiana Perebyinis, cei doi copii ai săi și un voluntar al bisericii care îi ajuta, Anatoly Berezhnyi, în vârstă de 26 de ani, au fost uciși duminică în timp ce s-au repezit peste resturile de beton ale unui pod avariat.

Lângă cadavrele lor, un câine mic care a supraviețuit atacului lătra ușor. Bagajele celor patru, o valiză albastră, o valiză gri și niște rucsacuri, erau împrăștiate pe stradă.

ADVERTISEMENT
Familie ucisă
Civili omorâți de obuzele lansate de militarii ruși. sursă foto: The New York Times

 

Serhiy Perebyinis a încercat să dea de soție și de copiii săi, însă fără succes. A sunat la numărul de telefon al femeii, dar nu a răspuns nimeni. I-a sunat și pe copiii săi, însă nici atunci nu a primit niciun răspuns. Bărbatul a aflat de moartea familiei sale de pe Twitter, din postările ucrainenilor.

Acesta a văzut, cu o jumătate de oră mai târziu, o postare pe Twitter în care era menționat faptul că o familie a fost ucisă de obuze pe ruta de evacuare din Irpin. La scurt timp mai târziu, a apărut o altă postare pe Twitter, cu o poză.

“Am recunoscut bagajele și așa am știut”, a mărturisit bărbatul îndurerat, potrivit sursei menționate anterior.

Un voluntar al bisericii a murit după ce s-a întors să salveze alți oameni

Tetiana Perebyinis împreună cu cei doi copii ai săi, dar și cu mama și tatăl ei, care locuiau în apropiere, s-au alăturat unui grup bisericesc și au încercat să fugă din calea războiului. Femeia și copiii săi au murit pe loc, însă părinții acesteia, care se aflau mai în spate, au supraviețuit atacului.

Voluntarul bisericii, care mai devreme și-a evacuat propria familie, s-a întors să îi ajute pe alții. Nu știa, însă, că această decizie avea să îi fie fatală. Tânărul se afla cu Tetiana Perebyinis și copiii ei în momentul în care au fost uciși de obuzele rușilor.

Explozia obuzului a emis o pulverizare de sute de cioburi metalice zimțate de șrapnel. În mod ironic, trupurile lor s-au prăbușit pe o stradă noroioasă de lângă un monument al morții din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Pe o placă de pe monument scria: “Amintire veșnică celor care s-au îndrăgostit de patrie în Marele Război Patriotic”.

ADVERTISEMENT