News

Poveste tulburătoare. Cum l-a salvat de la moarte pe un bărbat o tânără de numai 20 de ani: “Avea hemoragie”

O tânără de 20 de ani i-a salvat viața unui bărbat, în plină stradă. Acesta avea hemoragie la cap.
19.05.2021 | 18:59
Poveste tulburatoare Cum la salvat de la moarte pe un barbat o tanara de numai 20 de ani Avea hemoragie
ADVERTISEMENT

Tânăra de 20 de ani este voluntară a ISU Mureș de trei ani, așa că atunci când a fost martora acestui incident, ea a știut cum să proceze. Carmen, căci acesta este numele ei, i-a salvat viața unui om de 50 de ani.

Salvatoare la 20 de ani. Această tânără a făcut diferența pentru un bărbat

Totul s-a întâmplat în timp ce tânăra de 20 de ani aștepta autobuzul pentru a merge acasă, chiar după ce ieșise din tură de la ISU Mureș. Atunci, aceasta a auzit țipete și a văzut un bărbat secerat la pământ.

ADVERTISEMENT

A știut că este momentul să acționeze, așa că s-a întors și după ce l-a văzut pe un bărbat plin de sânge, a mers imediat la el să îi acorde primul ajutor. Se pare că bărbatul în cauză ar fi avut o ceartă cu un alt individ, care l-a lovit.

„Am auzit niște țipete, iar în spatele meu am observat un bărbat căzut la pământ, cu hemoragie în zona capului. Oamenii din jur spuneau că ar fi avut o altercație cu un alt bărbat”, a spus Carmen, potrivit ISU.

ADVERTISEMENT

Ce a făcut Carmen pentru a-i salva viața bărbatului

Fata a sunat la serviciile de urgență imediat, pe care le-a anunțat că se va ocupa de bărbat până la sosirea lor, pentru ca acesta să rămână în viața, în ciuda rănilor sale.

„Am sunat imediat la 112, le-am spus că sunt voluntar la ISU și, până la sosirea echipajelor, voi face tot ce pot pentru a-l menține în viață”, a povestit ea.

ADVERTISEMENT

Pentru că trebuia să oprească hemoragia bărbatului, dar nu avea instrumentele necesare la ea, Carmen a apelat la un trecător, mai precis la o mașină aflată în zonă și i-a cerut conducătoarei auto să îi ofere trusa medicală din autovehicul.

„Deoarece nu aveam nimic la îndemână, am făcut semn unei mașini să oprească și i-am cerut doamnei care se afla la volan trusa de prim ajutor.

ADVERTISEMENT

Așa am reușit să îi opresc hemoragia bărbatului. Apoi, l-am poziționat astfel încât să nu sufere alte leziuni”, a spus Carmen.

Ulterior, bărbatul s-a trezit. Iată care a fost dialogul dintre Carmen și acesta:

– Vă rog să nu faceți mișcări bruște! În afară de zona capului, mai simțiți durere în altă parte a corpului?

– Nu îmi dau seama! Dar de ce am bandaj la cap?

– Ați suferit o lovitură la cap. Rămâneți câteva minute în poziția asta. Colegii de la SMURD sunt pe drum.

Carmen este elevă a Școlii Postliceale “Gheorghe Marinescu” din Târgu-Mureș, dar în fiecare zi face voluntariat la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Mureș.

Curajul fetei a fost lăudat pe pagina de Facebook a ISU Mureș, în care i-au fost aduse mulțumiri inclusiv femeii care i-a dat trusa de ajutor respectivă, cu ajutorul căreia i-a salvat viața bărbatului de 50 de ani.

ADVERTISEMENT
Tags: