News
notix pixel id

1 Decembrie. Surorile care vor să calce pe urme tatălui lor: “Zboară ca să salveze vieți”

Ruxandra și Miruna sunt două surori care vor să calce pe urmele tatălui lor. Mai exact, cele două își doresc ”să zboare cu avionul ca să salveze vieți”, spun ele.
01.12.2021 | 19:49
1 Decembrie. Surorile care vor să calce pe urme tatălui lor:
Povestea Ruxandrei și Mirunei, surorile care vor sa salveze vieți, asemeni tatalui lor. Sursa foto: captura Antena 3
ADVERTISEMENT

De Ziua Națională a României ies la iveală povești emoționante de viață și care sunt exemplu de urmat. Facem referire la Ruxandra și Miruna, două surori care deși sunt mici, au visuri mărețe.

Fetele sunt fascinate de ceea ce face tatăl lor, ”militar care zboară cu avionul ca să salveze vieţi” și, pe viitor, își doresc și ele același lucru.

Tatăl surorilor este medic militar la Baza 90, Otopeni

Mai exact, tatăl Ruxandrei și al Mirunei este de profesie medic militar, la Baza 90, Otopeni. Dragoş Tudose pe numele său însoțește mai mereu pacienții transportați pe cale aeriană în alte spitale, din străinătate.

ADVERTISEMENT

Surorile, îmbrăcate în vestimentanție specială, ca niște aviatori, se mândresc cu tatăl lor. Ruxandra, sora mai mare, spune că:

”Aş vrea să mă fac ce e şi tata. Tata e militar care zboară cu avionul ca să salveze vieţi”, a spus cea mică pentru Antena 3 

ADVERTISEMENT

Tatăl copilelor este de părere că, de-a lungul timpului, pasiunea lui a devenit și pasiunea fiicelor sale pentru că acasă subiecte de discuție sunt celee despre aviație sau medicină.

”Cred că eu le-am insuflat-o. Şi in momentul în care în casă se vorbeşte numai de aviaţie, medicină şi frumuseţea asta a statului pe pistă în aer curat”, a spus, la rândul său, și Dragoș Tudose, tatăl surorilor.

ADVERTISEMENT

Tatăl surorilor: ”Îmi mai doresc o a treia fetiță”

Dragoș Tudose a mai mărturisit că, înainte de nașterea celor două fiice ale sale, și-ar fi dorit un băiat pe care să-l învețe meseria sa, însă, acum, pentru că le are în preajma lui pe Ruxandra și Miruna, și-ar mai dori o a treia fetiță.

”Da, cred că aici iarăşi e greşeala mea da, recunosc, sunt fetiţe, iarăşi recunosc că iniţial mi-aş fi dorit un băiat.

ADVERTISEMENT

Acum că am două fetiţe, nu-mi mai doresc. Cred că mi-aş mai dori a treia fetiţă”, a mai mărturisit medicul militar.

Având în vedere toate acestea, nu este exclus ca, în următorii ani, Ruxandra și Miruna să devină doi medici militari de succes și care vor însoți pacienți bolnavi, în timp ce sunt trasportați pe cale aeriană, în alte unități medicale, de peste hotare.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 865. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri