Fotbal international

Povestea arbitrei care va oficia Supercupa Europei, Liverpool – Chelsea! “Trebuie să le arătăm că este posibil”

14.08.2019 | 17:39
Povestea arbitrei care va oficia Supercupa Europei, Liverpool - Chelsea! "Trebuie să le arătăm că este posibil"Stephanie Frappart va fi la centrul Supercupei Europei. Sursă Foto: Twitter.com

Meciul din Supercupa Europei, dintre Liverpool și Chelsea, va aduce o premieră pentru fotbalul masculin mondial. Pentru prima dată la o partidă cu o importanță atât de ridicată UEFA a delegat o brigadă feminină de arbitri. La centru va fi Stephanie Frappart, din Franța, care este o prezență obișnuită la finalele din fotbalul feminin, fiind oficial și la ultimul act al Campionatului Mondial de fotbal feminin desfășurat în această vară.

Cum a început Stephanie Frappart arbitrajul

Arbitrul meciului din Supercupa Europei, dintre Liverpool și Chelsea, franțuzoaica Stephanie Frappart, a declarat într-un interviu că a început fotbalul, ca jucător, la 13, dar din dorința de a cunoaște mai bine regulile jocului a urmat un curs de arbitri. La 35 de ani, Stephannie a ajuns să conducă meciuri din prima ligă a fotbalului francez masculin, la Campionatul Mondial de Fotbal feminin, iar acum va deveni prima arbitră care va conduce în Supercupa Europei.

Stephannie Frappart consideră că prezența ei la meciuri importante din fotbalul masculin poate inspira și alte femei să urmeze această profesie, care a fost preponderent destinată bărbaților: “Mă bucur că pot să arăt că este posibil și că sunt fete care vin din urmă și care pot urma același drum. Acum apar la televizor și asta le arată fetelor că este posibil. Înainte vedeam doar bărbați arbitri. Sper să inspir femeile pentru a-și găsi astfel de vocații“, spunea arbitra într-un interviu acordat în luna iulie.

Stephanie Frappart, arbitrul Supercupei Europei. Sursă Foto: Twitter.com
Stephanie Frappart, arbitrul Supercupei Europei. Sursă Foto: Twitter.com

Fără emoții la Supercupa Europei

Stephanie Frappart a vorbit despre poziția în care se află înaintea Supercupei Europei, care se dispută la Istanbul, între Liverpool și Chelsea. La conferința de presă, Stephanie a declarat că nu are emoții pentru cel mai important meci masculin pe care îl arbitrează, lucrul acesta fiind datorat de experiența bogată pe care o are.

Viaţa mea s-a schimbat pentru că am devenit cunoscută în întreaga lume. Dar am arbitrat și în prima ligă franceză, așa că știu ce simți, știu strategia, știu cum să-mi stăpânesc emoţiile și știu cum mă pregătesc pentru astfel de momente. Nu este primul joc important pentru mine. Nu cred că sunt diferențe, pentru că fotbalul e la fel. Ne pregătim mult, așa că nu ne temem, suntem mereu pregătite pentru astfel de meciuri”, a declarat Stephanie Frappart.

Jurgen Klopp laudă decizia UEFA

Jurgen Klopp, tehnicianul lui Liverpool, a vorbit la conferința de presă premergătoare Supercupei Europei despre decizia luată de UEFA, care a delegat la meciul de la Instanbul o brigadă feminină de arbitri, cu Stephanie Frappart. Tehnicianul german laudă decizia luată de for: “În sfârşit. Sunt foarte fericit că putem fi parte a acestui moment istoric. Este o decizie înţeleaptă să avem, în sfârşit, o femeie arbitru pentru un meci foarte important.”

  • 35 de ani Stephanie Frappart
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria FOTBAL INTERNATIONAL
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 854. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri