Premier League

Povestea atipică a lui Rodri, mijlocașul Spaniei și starul lui City. Nu are Instagram și conduce o mașină la mâna a doua. VIDEO

03.09.2019 | 15:24
Povestea atipica a lui Rodri mijlocasul Spaniei si starul lui City Nu are Instagram si conduce o masina la mana a doua VIDEO
Rodri în tricoul Spaniei. Sursă foto: hepta.ro

România va juca un meci cu Spania joi, 5 septembrie, care contează în lupta pentru calificarea la Campionatul European 2020. Naționala Spaniei va veni la București cu toate vedetele și va încerca să obțină a V-a victorie din 5 meciuri. Printre toate vedetele spaniolilor se regăsește și Rodri, mijlocașul lui Manchester City, cel mai scump transfer din vară al „cetățenilor”. Rodri are o poveste de viață foarte interesantă și este unul din puținii fotbaliști care nu pun accent pe bani.

Rodri fotbalistul fără Instagram și care conduce o mașină la mâna a doua

Rodri este un fotbalist cu o mentalitate diferită față de alți jucători ai zilelor noastre. Mijlocașul este mult mai axat pe învățat decât pe partea financiară. De altfel, spaniolul în vârstă de 23 de ani a terminat o facultate pe spacializarea „Managementul Afacerilor”. Pe vremea când juca la Villareal, el a preferat să stea în campusul universității în loc să stea într-un apartament, deși salariul îi permitea achiziția unei locuințe mai bune.

Mijlocașul nu are cont de Instagram sau de Twitter cum au cei mai mulți fotbaliști și preferă să trăiască o viață simplă, fără să pună mare accent pe partea financiară. Rodri și-a luat un Opel Corsa la mâna a doua, chiar dacă salariul său i-ar fi oferit posibilitatea de a alege o mașină mult mai luxoasă. Fotbalistul consideră că nu este nevoie să cheltuiască mulți bani pe lucruri efemere în viață și care în câțiva ani se vor devaloriza foarte mult.

Viața lui Rodri prin ochii prietenului său cel mai bun

Prietenul său cel mai bun, Valentin Hanarejo, a povestit pentru Marca cum își trăiește starul lui Manchester City viața și cum se comporta la facultate: „Oamenii erau de-a dreptul șocați când vedeau că un jucător de top din La Liga locuia în cămin. Împărțea spațiile comune cu ceilalți studenți, îi plăcea să stea cu toată lumea, la grămadă, să împartă canapeaua cu toți”.

„Da, așa este, era straniu să îl vezi în holul căminului, jucând tenis de masă, sau să îl vezi cum își duce lucrurile la spălătorie, la fel ca toți ceilalți studenți. Cu toate că banii câștigați în La Liga i-ar fi permis să își cumpere cea mai scumpă mașină din lume, Rodri a preferat un Opel Corsa, la mâna a doua. Și-a cumpărat mașina asta de la o doamnă, imediat după ce a luat permisul de conducere”, a mai spus Valentin Hanarejo.

„Lumea l-a sfătuit să își cumpere o mașină mai bună, mai sigură, dar nu a înțeles de ce să cheltuiască banii pe o mașină scumpă. Mi-a spus o dată că nu înțelege nebunia asta, de ce să dai mulți bani pentru o mașină. Mi-a mai zis că mașina e facută să te ducă din punctul A în punctul B, și atât”, a continuat prietenul lui Rodri.

  • 7 selecții are Rodri la naționala Spaniei, pentru care nu a marcat încă
Rodri Hernandez bucurându-se după un gol marcat pentru Atletico Madrid. Sursă foto: hepta.ro
Rodri Hernandez bucurându-se după un gol marcat pentru Atletico Madrid. Sursă foto: hepta.ro

„Viața lui Rodri a rămas la fel și după ce a semnat cu Atletico Madrid”

„Viața lui personală a rămas la fel, și după ce a ajuns la Atletico Madrid. Călătorii cu trenul, odihnă, studiu… atât cât a putut, s-a ocupat în continuare de facultate. Pentru el, fotbalul e pe locul 2. Pe primul loc e familia. Iar ei în familie sunt mai preocupați de studii, vor ca el să rămână concentrat pe educație, pentru că fotbalul este o loterie. Agentul său a avut un rol important. Dacă alții se uită doar pentru bani, impresarul lui s-a gândit mereu la ce e mai bine pentru Rodri”, a mai adăugat Valentin.

Rodri a povestit despre cea mai importantă lecție pe care a primit-o de la părinții săi: „Părinții mei m-au hrănit cu importanța educației încă de când eram mic, iar după învățăturile lor mă ghidez în viață”.

  • 23 de ani a împlinit Rodri pe 22 iunie
Rodri într-un duel cu Roberto Firmino. Sursă foto: hepta.ro
Rodri într-un duel cu Roberto Firmino. Sursă foto: hepta.ro

Pep Guardiola este încântat de Rodri

Rodri a debutat pentru Manchester City în Supercupa Angliei, câștigată de echipa sa la loviturile de departajare în fața lui Liverpool. City a condus cu 1-0 prin golul marcat de Raheem Sterling, iar „cormoranii” au egalat în minutul 77  prin Joel Matip. La sfârșitul partidei, Pep Guardiola și-a exprimat admirația pentru mijlocașul adus în vară de la Atletico Madrid. Pep a vorbit despre calitățile lui Rodri, dar și despre comportamentul său din afara terenului.

„Rodri este mult mai bun decât am fost eu. Face lucrurile complicate să pară foarte ușoare și gândește rapid orice fază de joc. Nu este un copil normal pentru vârsta lui, îi place să aibă o viață simplă, chiar și tunosarea lui arată felul în care este el cu adevărat. Ne va ajuta foarte mult”, a spus antrenorul lui Manchester City.

  • 80.000.000 de euro este cota de piațăa a lui Rodri, conform transfermarkt.com