News

Povestea bătrânului în vârstă de 92 de ani care s-a vindecat de COVID-19: “Ziua de naştere am fost în spital. Am regretat, am plâns”

21.05.2020 | 16:37
Povestea batranului in varsta de 92 de ani care sa vindecat de COVID19 Ziua de nastere am fost in spital Am regretat am plans
ADVERTISEMENT

Un bărbat în vârstă de 92 de ani, din judeţul Botoşani, a fost vindecat de noul coronavirus după ce a stat în spital mai mult de o lună. Este vorba de Petru Alexii, din localitatea Văculeşti, care a fost internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă “Mavromati” pe 24 martie, după ce a manifestat simptomele noului coronavirus.

Povestea bătrânului în vârstă de 92 de ani care s-a vindecat de COVID-19

Bătrânul a avut frisoane şi dureri de cap şi i-a cerut soţiei să cheme ambulanţa şi să îl ducă la spital. El spune că a trecut printr-o perioadă grea din viaţă, mai ales că a fost nevoit să stea în spital şi de ziua sa de naştere, când a împlinit 92 de ani:

ADVERTISEMENT

„A fost greu. Mă ţineau asistentele, surorile de acolo, că eu nu puteam merge. Îmi aduceau mâncare şi de mâncat mâncam eu. Tratament îmi dădeau. Era suficient. Ziua de naştere am fost în spital. Am regretat, am plâns. A venit Paştele, tot în spital l-am petrecut. Am plâns”, a spus Petru Alexii.

„La trei zile mă trezesc cu dânsele, cu fiică-mea şi nevastă-mea, în salon la mine”

La trei zile după internare, la spital au ajuns şi soţia şi fiica bătrânului. Ambele au fost diagnosticate cu noul coronavirus, iar cei trei au stat în acelaşi salon:

ADVERTISEMENT

„La trei zile mă trezesc cu dânsele, cu fiică-mea şi nevastă-mea, în salon la mine. Le-au internat şi pe ele, cu acelaşi simptome”, a povestit bărbatul.

Petru Alexii crede că virusul a fost adus de la Suceava de soţia sa, care a fost internată pentru alte probleme medicale.

ADVERTISEMENT

“Am bucuria să declar vindecarea şi externarea unui pacient în vârstă de 92 de ani din localitatea Văculeşti”

Acum, amândoi au revenit la locuinţa lor din Văculeşti, iar fiica lor a fost externată şi s-a întors în Suceava, acolo unde îşi are domiciliul.

„Am bucuria să declar vindecarea şi externarea unui pacient în vârstă de 92 de ani din localitatea Văculeşti, la această vârstă venerabilă pe care a împlinit-o în spital, când a fost internat.

ADVERTISEMENT

A fost internat cu familia, soţia şi fiica dânsului, fiica sa fiind prima care s-a externat. Pacientul nonagenar a trecut cu bine prin această confruntare cu viaţa”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă “Mavromati”, Ioan Asaftei.

ADVERTISEMENT