News

Povestea câinelui Oliver, micuțul patruped care străbate zilnic 1 kilometru până la mormântul stăpânului său

26.05.2020 | 23:03
Povestea cainelui Oliver micutul patruped care strabate zilnic 1 kilometru pana la mormantul stapanului sau
ADVERTISEMENT

Câinele Oliver a rămas fără stăpân în 2011, dar și fără mama Desy. Cu toate acestea, patrupedul merge în fiecare zi 1 kilometru până la mormântul stăpânului, așa cum a fost învățat de mama sa.

Câinele Oliver își vizitează stăpânul la cimitir, deși acesta a murit din 2011

Desy avea 16 ani și a murit de bătrânețe, după ce a avut mai multe probleme cu inima. În 2011, Desy și Oliver au rămas fără stăpânul Daniele, mecanicul satului, însă dragostea lor pentru om nu a încetat niciodată.

ADVERTISEMENT

Câinii de talie mică au învățat drumul dinspre casă și cimitir și, zi de zi, au străbătut 1 kilometru pentru a-și onora stăpânul decedat.

În 2018, Desy a încetat din viață, însă Oliver a ținut minte traseul învățat de la mama sa și îl parcurge zilnic fără nicio excepție. Jurnaliștii italieni au remarcat cum „piticul” Oliver este cunoscut de toată lumea în micuțul sat Motta Baluffi.

ADVERTISEMENT

Nevasta lui Daniele s-a obișnuit cu escapada lui Oliver și îl așteaptă în fiecare zi acasă, alături de copiii bărbatului. „Unele animale sunt mai bune decât oamenii”, transmite aceasta, conform oglioponews.it.

„Femeile din cimitir îmi spun mereu că se întâlnesc cu Oliver și că îl caută mereu pe soțul meu”, rememoreză femeia, vizibil emoționată.

ADVERTISEMENT

Xiao Bao, fratele lui Oliver din China, câinele care n-a plecat 3 luni din spitalul unde se afla stăpânul său

Câinele Oliver are un „frate” în China. Xiao Bao a stat trei luni la spital, așteptându-și stăpânul. Din păcate, stăpânul pensionar a murit la doar cinci zile de la internarea în spitalul din Wuhan, astfel că Xiao Bao a rămas singur pe holuri.

A fost hrănit timp de trei luni de medici, perioadă în care a refuzat să părăsească spitalul, după care a ajuns să fie adoptat de un angajat al unui supermarket din zonă.

ADVERTISEMENT

În cele din urmă, câinele a ajuns pe mâinile sigure ale unei asociații care luptă pentru protecția animalelor. Cel mai probabil Xiao Bao va fi adoptat de o familie responsabilă.

ADVERTISEMENT
Tags: