News

Povestea Cătălinei, femeia care a dat Bacalaureatul la 43 de ani. A vrut să fie un exemplu pentru copiii săi

Povestea de viață a Cătălinei, femeia din Iași care a dat Bacalaureatul la 43 de ani pentru a fi un exemplu pentru copiii săi.
09.07.2021 | 07:58
Povestea Catalinei femeia care a dat Bacalaureatul la 43 de ani A vrut sa fie un exemplu pentru copiii sai
ADVERTISEMENT

Niciodată nu e prea târziu, dacă înveți, să promovezi examenul de Bacalaureat. Acest lucru l-a demonstrat o femeie de 43 de ani din Iași.

Deși a renunțat la școală în urmă cu 25 de ani, imediat după ce a picat ”examenul maturității”, Cătălina s-a ambiționat și a promovat din prima BAC-ul din 2021.

ADVERTISEMENT

Femeia a vrut să fie un exemplu pentru copiii săi și s-a înscris la un liceu fără frecvență, pentru a-și putea termina studiile. Le-a terminat cu brio, iar în urmă cu câteva zile munca sa a dat roade: a promovat examenul de Bacalaureat!

Povestea Cătălinei, femeia din Iași care care a dat Bacalaureatul la 43 de ani

Pentru Cătălina Duzinschi din Iași, viața poate avea un restart, la vârsta de 43 de ani, adică la 25 de ani distanță de la terminarea liceului.

ADVERTISEMENT

Aceasta și-a dorit mai mult ca orice să le arate copiilor ei cât de importantă este școala. A dat Bacalaureatul la o vârstă destul de înaintată pentru acest examen şi a promovat, dar nu i-a fost deloc uşor.

Cu BAC-ul promovat, visurile femeii merg mai departe. ”Româna şi biologia, pentru că acolo eu vibrez mult, sigur că astea n-au fost foarte … câteva zile aşa, am absorbit materia efectiv. Matematica mi-a dat bătăi de cap, dar se poate, se poate!”, spune Cătălina Duzinschi, pentru Digi24.

ADVERTISEMENT

Cătălina a obținut media finală 6,70 și recunoaște că a fost un efort imens, în condițiile în care viața ei e total diferită față de acum două decenii. În prezent, merge la serviciu și are grijă de familie.

”Încă nu văd așa, ca pe un mare wow, ba uneori m-am rușinat că n-am făcut la timp, sincer. Era o obligație, pentru că eram conștientă că nu se poate fără pasul asta, fără etapa asta nu se poate și atunci nu-mi pare rău, aș relua oricând”, mai spune femeia.

ADVERTISEMENT

Cătălina: ”Pentru copiii mei a fost o lecție foarte importantă”

Cătălina își amintește anii de după Revoluție, atunci când a avut prima tentativă, una eșuată, de a promova examenul de Bacalaureat.

Ultimul an de liceu din urmă cu mai bine de două decenii a reprezentat un moment de cotitură pentru femeie. Viziunile ei și ale părinților au fost diferite.

”După Revoluție, era trendul ăla că toată lumea trebuia să devină contabil. Nu au fost de acord părinții să rămân pe linia asta, limbi străine, și s-a insistat să merg la Economic. Acolo o să ieși contabilă, faci ceva în viața, câștigi bani”, își remintește Cătălina.

Cum nu a reușit atunci să promoveze examenul, femeia a renunțat la școală. În prezent, spune că a simțit că trebuie să fie un exemplu pentru copiii ei. Astfel, s-a înscris la liceu, la ”fără frecvență”.

”Pentru copiii mei a fost o lecție foarte importantă asta. Eu le-am arătat o lecție, nu neapărat le-am explicat, le-am arătat o lecție, ce mult contează să înveți la timp”, adaugă mama de 43 de ani.

În prezent angajată la un salon de cosmetică, Cătălina Duzinchi are noi ținte profesionale după promovarea BAC-ului. Femeia își dorește să se înscrie la Medicină, la specialitatea Asistență Medicală.

ADVERTISEMENT