Video

Povestea celui care a UMILIT-O pe Ajax. Un antrenor uriaş i-a marcat cariera deşi a avut doar două antrenamente cu el

Atacantul lui FC Salzburg, Jonathan Soriano este performerul meciurilor tur din Europa League, cu o dublă împotriva lui Ajax....
22.02.2014 | 14:52
Povestea celui care a UMILITO pe Ajax Un antrenor urias ia marcat cariera desi a avut doar doua antrenamente cu el
ADVERTISEMENT

Atacantul lui FC Salzburg, Jonathan Soriano este performerul meciurilor tur din Europa League, cu o dublă împotriva lui Ajax.

Spaniolul de 28 de ani, a fost considerat o mare speranţă a fotbalului iberic, mai ales că a jucat la toate echipele de juniori şi tineret ale Spaniei, nereuşind însă debuteze la naţionala mare.

ADVERTISEMENT

Jonatan Soriano a debutat în fotbalul mare, în anul 2003, la Espanol Barcelona. A jucat destul de puţin la Espanol, fiind folosit mai mult la echipa secundă a clubului. Din anul 2006, ibericul a fost împrumutat de Espanol la mai multe cluburi, pînă în anul 2009 cînd a ajuns la echipa secundă a Barcelonei.

Primul şi singurul meci la echipa mare a Barcelonei  l-a jucat în 2009, într-un meci din Cupa Regelui, 2-0 împotriva modestei echipe Cultural y Deportiva Leonesa. Însă, Soriano îşi aduce aminte că acel meci este foarte important pentru el şi chiar dacă a lucrat foarte puţin cu Guardiola, a spus despre actualul antrenor al lui Bayern că a avut cea mai mare influenţă asupra carierei: “ Am învăţat foarte multe de la Guardiola. Şi am jucat doar un meci, dar în două antrenamente cu el am învăţat foarte multe.”  a declarat Soriano în presa spaniolă. La echipa secundă a Barcelonei, Jonatan Soriano are 54 de goluri în 79 de meciuri.

ADVERTISEMENT

La începutul anului 2012, Jonatan Soriano a fost cumpărat de FC Salzburg cu aproape un milion de euro de la echipa secundă a Barcelonei. Ibericul a explodat la echipa austriacă. Soriano are 46 de goluri în 59 de meciuri pentru Salzburg alături de care a cîştigat eventul în sezonul de debut.

Fc Salzburg este foarte aproape de optimile Europa League, după ce a învins în prima manşă pe terenul lui Ajax cu scorul de 3-0. Soriano a marcat o dublă, unul dintre goluri fiind o bijuterie de la mijlocul terenului.

ADVERTISEMENT

 VIDEO CU REUŞITA DIN MECIUL CU AJAX

http://youtu.be/KYiFPwBpnvE

Tags: