Fotbal international

Povestea clubului din Wuhan, orașul de unde a izbucnit coronavirusul. Se află de două luni departe de familii, problemele din China i-au blocat pe jucători în Spania, dar vor fi în tribune la „El Clasico”

29.02.2020 | 17:30
Povestea clubului din Wuhan orasul de unde a izbucnit coronavirusul Se afla de doua luni departe de familii problemele din China iau blocat pe jucatori in Spania dar vor fi in tribune la El Clasico
ADVERTISEMENT

Delegația celor de la Wuhan Zall, clubul din orașul din care a izbucnit coronavirusul, se află în Spania din luna ianuarie, unde a ajuns pentru cantonamentul care, inițial, urma să dureze două săptămâni. Din cauza problemelor din China, jucătorii și antrenorii au rămas la Madrid, iar clubul Real i-a invitat la „El Clasico”, programat duminică seară pe „Santiago Bernabeu”.

Clubul Wuhan Zall, blocat în Spania

Izbucnirea coronavirusului a afectat toate domeniile, inclusiv sportul. Dacă multe dintre meciurile din fotbalul mondial au fost amânate, clubul originar din orașul din care s-a răspândit virusul, Wuhan, este blocat în Spania, la Madrid.

ADVERTISEMENT

În luna ianuarie, delegația lui Wuhan Zall a ajuns în capitala Spaniei pentru a efectua a doua parte a cantonamentului din pauza competițională, început la Guanghzou. Perioada de pregătire urma să dureze două săptămâni, însă problemele din China îi țin și acum pe cei de la Wuhan la Madrid, la aproape două luni de la sosire.

Chiar dacă situația este, într-adevăr, foarte delicată, jucătorii și staff-ul celor de la Wuhan Zall au primit și o veste bună în această perioadă agitată. Clubul Real Madrid i-a invitat pe chinezi la „El Clasico”, ce se va juca duminică, de la ora 22:00, pe Santiago Bernabeu.

ADVERTISEMENT

Antrenorul de la Wuhan Zall, spaniolul Jose Gonzalez, a declarat că prezența la Real Madrid – Barcelona reprezintă un binemeritat cadou pentru jucătorii săi, în această perioadă plină de evenimente negative.

Este un cadou binemeritat pentru ei, pentru jucători. Va fi o experiență pe care nu o vor uita niciodată.

ADVERTISEMENT

Au avut antrenament peste antrenament, în fiecare zi s-au pregătit, au încercat să stea departe cu gândurile despre problemele de acasă, deci va fi un lucru benefic să urmărească un astfel de meci, un Real Madrid – Barcelona”, a declarat Jose Gonzalez, conform Daily Mail.

De două luni departe de apropiați

Perioada de pregătire a clubului chinez a început la Guanghzou, oraș aflat la aproape 1.000 de kilometri de Wuhan, în urmă cu două luni, și a continuat la Madrid, oraș în care jucătorii și antrenorii se vor afla și în următoarele săptămâni.

ADVERTISEMENT

Unul dintre fotbaliști și-a pierdut un membru al familie din cauza coronavirusului, iar prezența chinezilor a creat panica printre cetățenii Madridului.

Pentru a restabili calmul persoanelor din Capitală, autoritățile spaniole au ieșit și au declarat public că jucătorii și antrenorii celor de la Wuhan Zall au trecut prin teste medicale împotriva coronavirusului, iar toate rezultatele au fost negative.

ADVERTISEMENT
Tags: