News

Povestea „copilului din gunoaie”. Abandonat de mamă lângă un tomberon, milionar la 31 de ani

Freddie Figgers, un american din Florida, a fost abandonat de mama biologică lângă un tomberon pe când avea doar două zile, dar la 31 de ani invențiile sale l-au făcut milionar.
06.06.2021 | 12:28
Povestea copilului din gunoaie Abandonat de mama langa un tomberon milionar la 31 de ani
ADVERTISEMENT

Viața lui Freddie Figgers a început sub auspicii sumbre: la numai două zile după naștere, mama lui l-a abandonat lângă un tomberon.

După ce a fost salvat a ajuns în asistență maternală la Nathan Figgers și soția sa, Betty Mae, un cuplu din Florida care a a decis să-l adopte, scrie BBC, preluată de către Digi24.ro.

ADVERTISEMENT

Adevărul despre nașterea sa l-a aflat la numai 8 ani, când Freddie l-a întrebat pe tatăl său despre acel moment. „Mi-a spus: Uite, o să fiu direct, Fred. Mama ta biologică te-a aruncat, iar eu și Betty Mae (mama adoptivă, n.r.), nu am vrut să te luăm în asistență maternală și te-am adoptat, iar tu ești fiul meu”, a relatat tânărul, ajuns acum milionar.

Când mi-a spus asta, m-am gândit că sunt un gunoi și m-am simțit nedorit. Dar el m-a apucat de umăr și mi-a spus:„ Ascultă, nu lăsa asta să te deranjeze vreodată””, a adăugat Figgers.

ADVERTISEMENT

Iubit acasă, hărțuit la școală

Părinții adoptivi ai lui Figgers erau oameni modești, tatăl său fiind muncitor, iar mama lucra la o fermă din Quincy, o comunitate rurală cu aproximativ 8.000 de locuitori din nordul Floridei.

Ei crescuseră mai mulți copii în asistență maternală, dar pe Freddie au decis să-l adopte cu toate că aveau deja 50 de ani în 1989, când băiețelul le-a fost adus în casă.

ADVERTISEMENT

L-am văzut pe tatăl meu ajutând mereu oamenii, oprindu-se pe marginea drumului și ajutând străini, hrănind persoanele fără adăpost. M-au ajutat să devin ceea ce sunt”, a spus Freddie Figgers.

Dacă avea parte de o familie iubitoare, copiii de la școală erau foarte cruzi cu Freddie. „Copiii să mă hărțuiau și îmi spuneau „copilul din tomberon” sau „copilul din gunoaie”, „ești murdar”. Coboram din autobuzul școlar și uneori copiii mă aruncau într-un coș de gunoi și râdeau de mine” a povestit Figgers.

ADVERTISEMENT

Invențiile care l-au făcut milionar

Ajuns la bătrânețe, Nathan Figgers s-a îmbolnăvit de Alzheimer și a început să dispară de acasă, însă fiul său a creat un dispozitiv de urmărire GPS pe care l-a pus în talpa pantofilor tatăului său, astfel încât să-l găsească repede. După moartea lui Nathan, a vândut această invenție cu 2,2 milioane de dolari.

O altă tragedie familială l-a determinat pe Figgers să realizeze o nouă invenție, după ce o rudă a murit din cauza unei come diabetice. Pentru ca acest gen de situații să nu se mai repete și în cazul altor bolnavi de diabet, Figgers a creat un glucometru care transmitea nivelurile glicemiei către o rudă apropiată, care putea astfel să alertezee ambulanța în caz de urgență.

Ulterior, tânărul a înființat o companie de telecomunicații după ce a constatat că în satele din Florida localnicii aveau  probleme cu semnalul la telefon și încă foloseau internet prin dial-up. Ca să obțină licența a fost nevoit să facă nu  mai puțin de 394 de solicitări.

În 2015, Freddie Figgers s-a căsătorit și acum este tatăl unei fetițe.

ADVERTISEMENT