News

Povestea cuplului care a cumpărat un întreg sat în Franța cu banii de pe un apartament. Mișcarea genială care i-a făcut bogați

Câteodată ai nevoie doar de puțin curaj pentru a-ți recâștiga liniștea și plăcerea de a trăi. Dovadă în acest sens: acest cuplu care a cumpărat un sat în Franța.
29.06.2024 | 16:17
Povestea cuplului care a cumparat un intreg sat in Franta cu banii de pe un apartament Miscarea geniala care ia facut bogati
Doi britanici au cumpărat un întreg sat în Franța, cu banii de pe un apartament cu patru camere / Colaj foto: Fanatik / Surse: Yahoo News, TripAdvisor
ADVERTISEMENT

Ce ai fi în stare să faci pentru o jumătate de milion de euro? Iar dacă i-ai avea, ai risca să-i investești într-un vis? Ei bine, Liz Murphy (45 de ani) și soțul ei, David (55 de ani) au găsit răspunsul perfect la aceste întrebări.

Cum și-au recâștigat viața Liz și David

Până în urmă cu câțiva ani, Liz și David erau doi britanici obișnuiți, care locuiau în Manchester și alergau toată ziua de la serviciu la școală și la diferite cursuri ale celor doi copii pe care-i au împreună.

ADVERTISEMENT

”Era ca și cum am fi fost pe o bandă de alergare fără sfârșit”, a povestit Liz pentru The Independent.

Femeia spune că abia în timpul pandemiei de Covid, când a rămas mai multe zile acasă, a realizat că trăiește într-o cursă de șoareci și că viața trece pe lângă ea.

ADVERTISEMENT

Femeia s-a sfătuit cu soțul ei, iar cei doi au decis că a venit momentul să pună în aplicare un vis mai vechi al lor, acela de a locui în Franța.

Au cumpărat un sat în Franța și l-au introdus în circuitul turistic

Următorul pas a fost acela se a-și pune la vânzare imobilul de patru camere din Manchester, pentru care au reușit să obțină 400.000 de lire sterline (aproximativ 470.000 de euro). Cu banii obținuți au reușit să cumpere șase case vechi de 400 de ani, două hambare și trei acri de teren, în sud-vestul Franței.

ADVERTISEMENT

Mai exact, cei doi au cumpărat un sat istoric în Franța, Lac de Maison din Poitou-Charentes, în ianuarie 2021. Ei au renovat clădirile și le-au înscris în circuitul turistic.

„Am fost foarte ocupați, suntem aproape complet rezervați în această vară și chiar și în sezonul liniștit am avut oaspeți în majoritatea weekend-urilor. Renovările sunt mereu în desfășurare, dar am terminat în mare parte.

ADVERTISEMENT

Suntem de patru ani aici, așa că ne-am obișnuit cu întreținerea și am devenit mai rapizi la gestionarea zilnică a lucrurilor. 

Ne-a plăcut Marea Britanie, dar nu regretăm că ne-am mutat aici și nu avem planuri să ne întoarcem. Este plăcut pentru că ne controlăm puțin mai mult propriul destin”, a mai povestit femeia, potrivit sursei citate.

ADVERTISEMENT
Tags: