News

Povestea Danei, asistenta din Sibiu care a decedat de COVID-19! Femeia s-a vindecat inițial, dar s-a întors la muncă și s-a reinfectat

20.07.2020 | 16:17
Povestea Danei asistenta din Sibiu care a decedat de COVID19 Femeia sa vindecat initial dar sa intors la munca si sa reinfectat
ADVERTISEMENT

Povestea Danei, asistenta din Sibiu care a decedat de COVID-19 este spusă chiar de fiul acesteia. Femeia, în vârstă de 48 de ani, a făcut coronavirus în luna aprilie, dar a reușit să se vindece.

S-a întors la muncă, acolo unde știa că este nevoie de ea, însă, din păcate s-a reinfectat. Culmea, ultimele zile ale sale le-a petrecut chiar în secția unde lucra.

ADVERTISEMENT

Colegele ei au încercat să o salveze, dar evoluția bolii a fost una mult prea rapidă. Organismul Danei nu a mai rezistat și medicii au constatat, în cele din urmă, decesul.

Asistenta din Sibiu care a murit de coronavirus avea doi copii

Sibianca era specialistă în torturi și asambla blaturi însiropate și unse cu ganache în jurul păpușilor Barbie. A apărut chiar și în presa locală în 2010.

ADVERTISEMENT

Femeia visa să-și deschidă propria afacere și să trăiască la Nantes, pe malul Atlanticului. Nu a mai apucat pentru că în iulie, la puțin timp după reîntoarcerea la serviciu, a început să se simtă din nou rău.

La 40 de ani s-a apucat de școala de asistente, școală pe care a terminat-o ca șefă de promoție. Când a intrat pentru prima dată pe ușile Spitalului Județean, fiul era deja la liceu și fiică învăța în generală.

ADVERTISEMENT

Doi copii mari pentru asistenta debutantă la 44 de ani, doi copii care trec acum prin cea mai dificilă perioadă. În aprilie, Dana era asimptomatică și a stat internată preț de două săptămâni.

Nu a mai fost la fel a doua oară. Reinfectarea, precum cea a Danei, are mai multe explicații, potrivit datelor pe care spitalele din toată lumea le colectează.

ADVERTISEMENT

În anumite situații, nu e, propriu-zis, o reinfectare, ci persistența aceleiași îmbolnăviri pe o perioadă lungă de timp. S-a dus pe picioarele ei la spital după ce a văzut că nu se simte deloc bine.

„Credeți-mă că s-a făcut tot ce se putea. Evoluția a fost devastatoare”, spune directorul medical Florin Grosu pentru Libertatea.

De altfel, medicul a transmis că o colegă de pe secție a solicitat o zi liberă după moartea Danei pentru a-și pune gândurile în ordine. Atât de iubită era aceasta.

 

ADVERTISEMENT