News

Povestea de dragoste dintre Philip și Regina Elisabeta a II-a! S-a îndrăgostit de el pe când avea 13 ani

09.04.2021 | 15:41
Povestea de dragoste dintre Philip si Regina Elisabeta a IIa Sa indragostit de el pe cand avea 13 ani
Prințul Philip și Regina Elisabeta s-au căsătorit în 1946. Sursa foto - facebook
ADVERTISEMENT

FANATIK îți spune cum a decurs întreaga poveste de dragoste dintre Philip și Regina Elisabeta a II-a! Concret, cei doi s-au întâlnit pentru prima oară în 1939, atunci când Regele George al VI-lea și Regina Elisabeta au vizitat colegiul naval din Dartmouth. Lui Philip i s-a cerut atunci să le escorteze pe cele două fete ale Regelui, pe Elisabeta și Margareta.

Interesant este că acesta era verișor de gradul trei prin Regina Victoria și verișor de gradul doi prin Regele Christian al IX-lea al Danemarcei.

ADVERTISEMENT

Și totuși nu aceasta a reprezentat cea mai mare problemă, ci faptul că Elisabeta avea la acea vreme doar 13 ani.
O verișoară a prințului, Lady Pamela Hicks a transmis că prinţesa Elisabeta s-a îndrăgostit nebunește de el.

Povestea de dragoste dintre prințul Philip și Regina Elisabeta!

Au început să-și scrie multe scrisori, foarte multe după cum consideră istoricii Casei Regale din Marea Britanie și au făcut acest lucru preț de câțiva ani buni până când situația s-a schimbat. Chiar dacă Philip răspundea rândurilor pe care le primea, acesta nu se gândea la această poveste decât ca la o „diversitate amuzantă”. Și totuși….

ADVERTISEMENT
Sursa foto – facebook

În cele din urmă, în vara anului 1946, Philip a cerut Regelui mâna Elisabetei. Vorbim deja despre o Elisabeta în vârstă de 21 de ani. Pentru ca logodna să devină oficială, Philip a renunțat la titlurile sale grecești și daneze, s-a convertit de la ortodoxism la anglicanism și a adoptat numele Mountbatten din familia maternă devenind în acest fel supus britanic naturalizat.

Totul avea să fie făcut public pe data de 10 iulie 1946. Cu o zi înainte de nuntă, Regele George al VI-lea i-a acordat lui Philip titlul de Alteța Sa iar în dimineața nunții titlurile de duce de Edinburgh, conte de Merioneth și baron Greenwich.

ADVERTISEMENT

Cum s-a desfășurat nunta Reginei Elisabeta cu prințul consort Philip

Se știe că cei doi s-au căsătorit printr-o ceremonie la Westminster Abbey, o ceremonie care, atenție, a fost înregistrată și difuzată de radio BBC. Audiența a depășit toate așteptările, nu mai puțin de 200 milioane de oameni din întreaga lume urmărind festivitatea.

Cum Regatul Unit al Marii Britanii tocmai ieșise din războiul cu Germania, nu era de acceptat ca la nuntă să participe rudele germane ale Ducelui de Edinburgh, inclusiv cele trei surori în viață ale lui Filip care erau căsătorite cu Prinți germani, dintre care unii cu conexiuni naziste.

ADVERTISEMENT

După căsătorie, Ducele și Ducesa de Edinburgh și-au stabilit reședința la Casa Clarence. Acolo s-au născut primii lor doi copii, prințul Charles în 1948 și Prințesa Ana în 1950.

Rochia de mireasă a fost creată de Sir Norman Hartnell, care a fost nevoit să prezinte mai multe variante. Elizabeth a ales modelul în luna august, cu doar trei luni înainte de căsătorie. El a fost inspirat, potrivit creatorului, de tabloul „Primavera“ al lui Botticelli. Pentru că țara se afla în plină raționalizare a fost achitată cu mai multe cupoane pentru haine. Când Elisabeta și-a primit în sfârșit rochia, aceasta avea o trenă de șase metri și era acoperită cu 10.000 de perle mărunte.

Ce cadouri au primit Regina Elisabeta şi Philip la nuntă

Ball-Supper Room din Palatul Buckingham a fost locul unde s-a desfășurat una dintre cele mai fastuoase recepții. Au fost servite cele mai fine băuturi și mâncăruri, un foc super de artificii a luminat cerul și un tort de aproape 3 metri i-a îndulcit pe toți cei prezenți.

De remarcat că, în urma ceremoniei, cuplul a primit peste 2.500 de cadouri din întreaga lume. Multe dintre ele au fost donate sau expuse la St James’s Palace, pentru ca toți oamenii să le poată vedea.

Sursa foto – facebook

La puțin timp după nuntă, cei doi au plecat în luna de miere, o lună de miere petrecută la Broadlands, în Hampshire, Statele Unite ale Americii, în casa unchiului principelui Philip, Earl Mountbatten, şi la Birkhall, în Balmoral.

După această perioadă, prințul consort s-a întors în marină, la început la un birou al Amiralității și mai târziu ca membru al unei echipe de cursuri la colegiul Naval Staff din Greenwich. Avea să staționeze o perioadă în Malta după ce a devenit prim locotenent pe distrugătorul HMS Chequers. A fost promovat comandant în 1952.

Pe 6 februarie, în același an, pe când se aflau în Kenya, tatăl Elisabetei a murit, iar ea i-a urmat la tron. De altfel, istoricii spun că Philip a fost cel care i-a dat vestea Elisabetei. Ca soț al reginei, Philip și-a susținut soția în noile sale îndatoriri de suveran, însoțind-o la diferite ceremonii și acceptându-și rolul.

ADVERTISEMENT