Life

Povestea tristă de dragoste dintre Nicu Ceaușescu și Donca, sora lui Serghei Mizil. De ce au fost despărțiți

Donca, sora lui Serghei Mizil, a fost marea dragoste a lui Nicu Ceaușescu. Nepotul lui Nicolae Ceaușescu, dar și omul de afaceri au povestit detalii neștiute despre povestea de dragoste dintre cei doi.
26.11.2021 | 17:34
Povestea trista de dragoste dintre Nicu Ceausescu si Donca sora lui Serghei Mizil De ce au fost despartiti
Povestea tristă de dragoste dintre Nicu Ceaușescu și Donca
ADVERTISEMENT

Nicu Ceaușescu și Donca au crescut împreună și au trăit o frumoasă poveste de dragoste timp de aproape 15 ani.

În toate fotografiile făcute în acei ani, cei doi sunt nedespărțiți și apar mereu cu zâmbetul pe buze.

ADVERTISEMENT

Relația s-a sfârșit însă brusc, după intervenția Elenei Ceaușescu.

Povestea tristă de dragoste dintre Nicu Ceaușescu și Donca, sora lui Serghei Mizil. De ce au fost despărțiți

Detalii mai puțin cunoscute au ieșit la iveală despre frumoasa poveste de dragoste dintre Donca Mizil și Nicu Ceaușescu. Cei doi au fost nedespărțiți timp de aproape 15 ani. Nepotul fostului dictator pe care îl cheamă tot Nicolae Ceaușescu, dar și Serghei Mizil au vorbit despre această relație de dragoste în emisiunea lui Mihai Gâdea, Sinteza Zilei. 

Donca era una dintre cele mai frumoase femei din anii ’80 și a fost marea dragoste a lui Nicu Ceaușescu. Aproape în toate pozele cei doi apar unul lângă celălalt și par extrem de fericiți, mereu cu zâmbetul pe buze.

ADVERTISEMENT

“Povestea lui Nicu cu Donca a durat 15 ani. A fost o poveste super frumoasă. Erau niște nebunii frumoase pe care le făceam împreună. Eram practic zi de zi împreună acasă la Serghei.

Ne vedeam seara după ce își termina fiecare ce avea de făcut. Ne strângeam acolo și stăteam verile pe terasă, cât se putea de mult”. își amintește Nicolae Ceaușescu.

ADVERTISEMENT

Serghei Mizil spune că lucrurile erau cât se poate de serioase între cei doi, iar fiul cel mare al dictatorului și-ar fi dorit să o ceară de nevastă. Povestea de dragoste s-a încheiat brusc, după ce Elena Ceaușescu a intervenit. Aceasta își dorea ca Nicu să nu se mai întâlnească cu prietenii săi și nici nu a fost de acord cu căsătoria.

“Au fost niște discuții. Am auzit și vorbe că mama ar fi evreică (…). Prima nevastă a lui Valentin tot de aceeași origine era și ar fi zis că le ajunge unul în familie. Poate voia o olteancă de-a lor, nu știu ce avea ea”, a declarat și Serghei Mizil la Sinteza Zilei.

ADVERTISEMENT

Donca a suferit cumplit după despărțirea de Nicu Ceaușescu

Despărțirea a fost extrem de dureroasă pentru cei doi tineri. Pentru o perioadă lungă nu și-au mai vorbit, dar au reluat legătura după eliberarea lui Nicu Ceaușescu din închisoare. Atunci, au vorbit de câteva ori la telefon.

“Pentru Donca a fost traumatizant, a trecut printr-o perioadă foarte grea”, a mai spus omul de afaceri.

“Nu numai Donca încurca. Încura anturajul pe care îl avea Nicu și dorea să scape de acest anturaj. Sigur, ca părinte poate e de înțeles. (…) E o contradicție între generații, pentru că e clar că, concepția despre lume și viață a mătușii mele (n.r. Elena Ceaușescu), nu era pe aceeași lungime de undă cu ce gândeam noi. E greu să vă spun din prima că era o femeie rea.

Avea răutățile dânsei, dar, ca orice mamă, vizavi de copiii ei. Cu invidiatul femeilor, cred că sunt și multe legende, pentru că, cele pe care se spune că ea era invidioasă, erau cu mult mai tinere, deci nu puteau concura.(…) Era o femeie rea, da se poate spune că era o femeie rea”, a mai spus Nicolae Ceaușescu, la Antena 3.

Serghei Mizil a dezvăluit faptul că Nicu Ceaușescu a păstrat o fotografie a Doncăi până în clipa în care a murit.

ADVERTISEMENT