Sport

Povestea de film a lui Andre De Grasse, campion olimpic în cursa de 200 de metri: „Un talent pur!”. Video

Andre De Grasse a reușit să devină campion olimpic în proba de 200 de metri la 26 de ani, deși în urmă cu nouă ani nu concurase niciodată într-o competiție de atletism.
05.08.2021 | 13:14
Povestea de film a lui Andre De Grasse campion olimpic in cursa de 200 de metri Un talent pur Video
ADVERTISEMENT

Atletul canadian este primul sportiv de sex masculin din „Țara frunzei de arțar” care reușește să câștige medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

De Grasse a cochetat cu baseball-ul și fotbalul, iar la 17 ani s-a înscris dintr-o ambiție într-o cursă de atletism la o competiție regională.

ADVERTISEMENT

Andre De Grasse, un sportiv unic care a șocat asistența încă de la prima sa cursă

Canadianul Andre De Grasse a alergat în prima cursă de atletism abia la vârsta de 17 ani, când alți atleți au deja un sac de medalii! De Grasse a reușit să câștige atunci proba de 100 de metri cu un timp pur și simplu incredibil pentru cineva care nu făcuse până atunci atletism: 10,91 de secunde!

Din acel moment viața sa avea să se schimbe la 180 de grade. Remarcat de fostul mare campion Tony Sharpe, care l-a considerat „un talent pur”, acesta l-a invitat să se vină alături de el la clubul său de alergători.

ADVERTISEMENT

Rezultatele excelente au continuat pentru De Grasse, care a reușit o serie importantă de victorii în competițiile la nivel de colegii din SUA, cât și la Jocurile Panamericane, iar în decembrie 2015 a devenit sprinter profesionist.

Primul atlet canadian care a reușit să cucerească trei medalii la o singură ediție a Jocurilor Olimpice

De Grasse a semnat înainte de Jocurile Olimpice de la Rio (2016) un contract de sponsorizare cu brand-ul Puma în valoare de peste 11 milioane de euro și a reușit să urce de trei ori pe podium încă de la prima participare.

ADVERTISEMENT

În proba sa preferată de 200 de metri a reușit să câștige medalia de argint, la care s-au mai adăugat alte două medalii de bronz: la 100 de metri și 4×100 de metri ștafetă.

Astfel, a devenit primul atlet din Canada care a câștigat trei medalii la singură ediție a Jocurilor Olimpice, o performanță incredibilă, obținută la doar 21 de ani.

ADVERTISEMENT

A cucerit două medalii la Tokyo și o poate lua și pe a treia

Andre De Grasse a început în forță Jocurile Olimpice de la Tokyo și a luat bronzul în cursa de 100 de metri, cu timpul de 9,89 sutimi, cel mai bun timp din cariera sa. Proba a fost câștigată în premieră de un italian: Lamont Marcell Jacobs.

După doar trei zile și-a îndeplinit visul suprem și a devenit campion olimpic în proba de 200 de metri la vârsta de 26 de ani și a adus a patra medalie de aur pentru Canada la actuala ediție din Japonia.

Canadianul mai păstrează încă o șansă la o medalie în proba de ștafetă 4×100 de metri. De Grasse va concura în califcările joi dimineață de la ora 05:40. La Rio a contribuit decisiv la medalia de bronz cucerită de Canada în această probă.

ADVERTISEMENT