Life

Povestea de film a prințesei Ecaterina Caradja: răpită și dusă la orfelinat de tată, mamă pentru 3.000 de copii orfani, eroină de război

Povestea de film a prințesei Ecaterina Caradja. A fost răpită când avea trei ani și dusă la un orfelinat de către propriul tată.
26.11.2022 | 14:33
Povestea de film a printesei Ecaterina Caradja rapita si dusa la orfelinat de tata mama pentru 3000 de copii orfani eroina de razboi
Povestea de film a prințesei Ecaterina Caradja. Foto Colaj Fanatik / Facebook Max Caradja Johnson și instytutpileckiego.pl
ADVERTISEMENT

Ce poveste de film a avut Ecaterina Caradja. A fost răpită și dusă la orfelinat de către propriul tată, iar apoi a avut ea însăși grijă de mii de copii ai nimănui.

Povestea de film a prințesei Ecaterina Caradja

Ecaterina Caradja a murit la vârsta de 100 de ani, dar în timpul său pe acest pământ a trăit o viață după care s-ar fi putut face un film.

ADVERTISEMENT

La vârsta de numai trei ani a început povestea tumultuoasă a vieții sale, când din cauza unor neînțelegeri dintre părinții ei, prințesa Irina Cantacuzino şi prințul Radu Creţulescu, tatăl acesteia a răpit-o și a fost dusă la un orfelinat din Anglia unde a fost înscrisă cu un alt nume.

Ecaterina Caradja nu și am mai văzut niciodată mama, chiar dacă Irina Cantacuzino nu a încetat pe tot parcursul vieții tale să își caute copila și a înființat un orfelinat în numele său.

ADVERTISEMENT

O mătușă a sa a fost cea care a găsit-o întâmplător la o mănăstire franțuzească și a ajutat-o să evadeze pentru a reveni în țară.

Ecaterina Caradja s-a măritat cu prințul Constantin Caradja chiar înainte de începerea Primului Război Mondial.

ADVERTISEMENT

Se spune că prințesa a fugit cu cele două fiice ale sale în brațe în Moldova pentru a scăpa cu viață, iar cea mai mică dintre ele avea doar 10 zile.

Prințesa care s-a întors înapoi la București după ce s-a realizat armistițiul și-a dedicat viața orfelinatului fondat de mama ei în memoria sa, unde a avut grijă de peste 3000 de copii fără părinți.

ADVERTISEMENT

Cum a câștigat prințesa faima de Îngerul de la Ploiești

În timpul celui de al Doilea Război Mondial, prințesa Ecaterina a devenit cunoscută la nivel mondial după ce și-a riscat propria viață pentru a ajuta soldații să scape din calea puștii.

Când câmpurile petroliere de la Ploiești au fost bombardate, prințesa a cazat în spitale sute de soldați și apoi ea i-a ajutat să fugă din țară.

De asemenea, aceasta i-a salvat pe piloții americani care au aterizat forțat pe terenul său, prințesa Caradja primind ulterior numele de „Îngerul de la Ploieşti“. I s-a mai spus şi „Mrs Blue Cross“, după uniforma sa de infirmieră.

Ecaterina a murit la vârsta de 100 de ani. Viața ei nu a fost lipsită de tragedii, iar aceasta și-a pierdut soțul și cele două fete în decurs de doar câțiva ani. Ultima ei fiică, Alexandra, a murit în 1997.

ADVERTISEMENT
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
Japonia mănâncă mici și sarmale. Românul care le prepară: „Clienții ling farfuria“ VIDEO
Japonia mănâncă mici și sarmale. Românul care le prepară: „Clienții ling farfuria“ VIDEO
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Accident cumplit în Codăeşti, judeţul Vaslui. Trei tineri morţi, după un impact devastator...
Accident cumplit în Codăeşti, judeţul Vaslui. Trei tineri morţi, după un impact devastator între o maşină şi două motociclete
Ce pensie poate avea, de fapt, Irinel Columbeanu, şi ce face cu banii...
Ce pensie poate avea, de fapt, Irinel Columbeanu, şi ce face cu banii fostul milionar în euro
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
PENSIE sau INDEMNIZAȚII LUNARE? Confuzie majoră privind BANII PENSIONARILOR
PENSIE sau INDEMNIZAȚII LUNARE? Confuzie majoră privind BANII PENSIONARILOR
O nouă tentativă de blat, marca Pro TV!? Cine ar fi, de fapt,...
O nouă tentativă de blat, marca Pro TV!? Cine ar fi, de fapt, câștigătorul de la Românii au talent 2024: ”Tu ai cele mai mari șanse”
Mașini Fiat, confiscate de autorități din cauza unui abțibild
Mașini Fiat, confiscate de autorități din cauza unui abțibild
Monica Tatoiu, dezamăgită de băiatul ei. Victoraș a supărat-o foarte tare. ”Este cinic,...
Monica Tatoiu, dezamăgită de băiatul ei. Victoraș a supărat-o foarte tare. ”Este cinic, am o mare problemă cu el. Înseamnă că în viața mea am făcut niște prostii și plătesc”
Zelenski spune că aliații Kievului „se tem” de o înfrângere a Rusiei și...
Zelenski spune că aliații Kievului „se tem” de o înfrângere a Rusiei și ar vrea ca Ucraina „să câștige în așa fel încât Rusia să nu piardă”
Iubirea demult uitată a Corinei Chiriac. A iubit un cântăreț celebru, dar a...
Iubirea demult uitată a Corinei Chiriac. A iubit un cântăreț celebru, dar a părăsit-o în tinerețe: „Eu aveam 19 ani, ea puțin mai mult”