Life

Povestea de film a prințesei Ecaterina Caradja: răpită și dusă la orfelinat de tată, mamă pentru 3.000 de copii orfani, eroină de război

Povestea de film a prințesei Ecaterina Caradja. A fost răpită când avea trei ani și dusă la un orfelinat de către propriul tată.
26.11.2022 | 14:33
Povestea de film a printesei Ecaterina Caradja rapita si dusa la orfelinat de tata mama pentru 3000 de copii orfani eroina de razboi
Povestea de film a prințesei Ecaterina Caradja. Foto Colaj Fanatik / Facebook Max Caradja Johnson și instytutpileckiego.pl
ADVERTISEMENT

Ce poveste de film a avut Ecaterina Caradja. A fost răpită și dusă la orfelinat de către propriul tată, iar apoi a avut ea însăși grijă de mii de copii ai nimănui.

Povestea de film a prințesei Ecaterina Caradja

Ecaterina Caradja a murit la vârsta de 100 de ani, dar în timpul său pe acest pământ a trăit o viață după care s-ar fi putut face un film.

ADVERTISEMENT

La vârsta de numai trei ani a început povestea tumultuoasă a vieții sale, când din cauza unor neînțelegeri dintre părinții ei, prințesa Irina Cantacuzino şi prințul Radu Creţulescu, tatăl acesteia a răpit-o și a fost dusă la un orfelinat din Anglia unde a fost înscrisă cu un alt nume.

Ecaterina Caradja nu și am mai văzut niciodată mama, chiar dacă Irina Cantacuzino nu a încetat pe tot parcursul vieții tale să își caute copila și a înființat un orfelinat în numele său.

ADVERTISEMENT

O mătușă a sa a fost cea care a găsit-o întâmplător la o mănăstire franțuzească și a ajutat-o să evadeze pentru a reveni în țară.

Ecaterina Caradja s-a măritat cu prințul Constantin Caradja chiar înainte de începerea Primului Război Mondial.

ADVERTISEMENT

Se spune că prințesa a fugit cu cele două fiice ale sale în brațe în Moldova pentru a scăpa cu viață, iar cea mai mică dintre ele avea doar 10 zile.

Prințesa care s-a întors înapoi la București după ce s-a realizat armistițiul și-a dedicat viața orfelinatului fondat de mama ei în memoria sa, unde a avut grijă de peste 3000 de copii fără părinți.

ADVERTISEMENT

Cum a câștigat prințesa faima de Îngerul de la Ploiești

În timpul celui de al Doilea Război Mondial, prințesa Ecaterina a devenit cunoscută la nivel mondial după ce și-a riscat propria viață pentru a ajuta soldații să scape din calea puștii.

Când câmpurile petroliere de la Ploiești au fost bombardate, prințesa a cazat în spitale sute de soldați și apoi ea i-a ajutat să fugă din țară.

De asemenea, aceasta i-a salvat pe piloții americani care au aterizat forțat pe terenul său, prințesa Caradja primind ulterior numele de „Îngerul de la Ploieşti“. I s-a mai spus şi „Mrs Blue Cross“, după uniforma sa de infirmieră.

Ecaterina a murit la vârsta de 100 de ani. Viața ei nu a fost lipsită de tragedii, iar aceasta și-a pierdut soțul și cele două fete în decurs de doar câțiva ani. Ultima ei fiică, Alexandra, a murit în 1997.

ADVERTISEMENT