Fotbal intern

Povestea de film de la Hollywood a lui Dan Nistor! A fost paznic la hotel, în 2008 juca în Liga 4 şi revine la naţională după şase ani

12.10.2019 | 15:50
Povestea de film de la Hollywood a lui Dan Nistor A fost paznic la hotel in 2008 juca in Liga 4 si revine la nationala dupa sase ani
ADVERTISEMENT

Dan Nistor a fost chemat de Cosmin Contra la naţională pentru meciurile cu Insulele Feroe şi Norvegia, iar sâmbătă seară, aşa cum a anunţat FANATIK, va fi titular sub tricolor. Căpitanul lui Dinamo are o poveste demnă de filmele de la Hollywood, din moment ce în 2008 juca în Liga 4 şi era paznic la un hotel din Râşnov, localitatea natală.

  • Cota EXCLUSIVĂ Fortuna: 3,00 este cota pentru “Dan Nistor marcator” în meciul Insulele Feroe – România. Vezi aici toate cotele!
ADVERTISEMENT

Povestea fotbalistică a lui Dan Nistor a început la 17 ani

La 17 ani începe povestea fotbalistică a lui Dan Nistor, care a făcut primii paşi pe teren la o vârstă la care alţii debutează deja în prima ligă din România. În 2005, căpitanul lui Dinamo era legitimat la AS Rucăr, formaţie din Liga 4, iar în acelaşi timp era paznic la un hotel din aceeaşi localitate. Doi ani mai târziu norocul i-a surâs şi a început drumul spre fotbalul profesionist.

“Am început fotbalul prea târziu, la 17 ani. Eram paznic la un hotel din Rucăr, iar sâmbăta jucam pentru AS Rucăr. În 2007, echipa mea a disputat o finală de Cupa României, faza pe judeţ, meci disputat in Trivale. Am evoluat bine, am obţinut şi un penalty, am dat şi gol, iar atunci m-a văzut domnul Benone Lazăr, patronul de la Internaţional”, povestea Dan Nistor.

ADVERTISEMENT
  • 2008 – juca la AS Rucăr în Liga 4
  • 2010 – debuta în prima ligă pentru Pandurii Târgu Jiu
  • 2013 – se transfera la Evian în Ligue 1
  • 2013 – debuta în naţionala României
  • 2019 – revine în echipa naţionala şi va juca primul meci oficial pentru România
Povestea de film de la Hollywood a lui Dan Nistor
Povestea de film de la Hollywood a lui Dan Nistor

Preţul de transfer: şapte mingi de fotbal şi câteva echipamente

În 2007, Dan Nistor a fost transferat de Internaţional Curtea de Argeş, iar mutarea s-a făcut în schimbul a şapte mingi de fotbal şi câteva echipamente de joc. Totul a venit la momentul oportun, din moment ce nu câştiga cine ştie ce la AS Rucăr, iar salariul de paznic la hotel era de 800 de lei. La 20 de ani, Dan Nistor ajungea în Liga 3, unde evolua Internaţional Curtea de Argeş, şi lăsa în urmă fotbalul romantic de judeţ.

ADVERTISEMENT

Trei ani a jucat la Internaţional Curtea de Argeş, echipă care l-a împrumutat pe rând la Muscelul Câmpulung şi Dacia Mioveni. În vara anului 2010, Dan Nistor a ajuns la Pandurii Târgu Jiu şi făcea pasul spre fotbalul mare. Pe 23 iulie 2010, mijlocaşul central debuta în prima ligă din România la 22 de ani într-o remiză cu Unirea Urziceni, scor 0-0.

  • 200.000 de euro a plătit Pandurii Târgu Jiu ca să-l transfere pe Dan Nistor de la Internaţional Curtea de Argeş
ADVERTISEMENT
Povestea de film de la Hollywood a lui Dan Nistor
Povestea de film de la Hollywood a lui Dan Nistor

A debutat la naţională în 2013. I-au fost şterse două meciuri din palmares

Dan Nistor a debutat în naţionala României pe 4 iunie 2013, când tricolorii au învins clar selecţionata statului Trinidad şi Tobago, scor 4-0. Căpitanul lui Dinamo a fost introdus pe teren de Victor Piţurcă în minutul 65. Înainte de acest meci, Dan Nistor mai bifase două partide sub tricolor, cu Belgia în 2012 şi cu Polonia în 2013, dar confruntările au fost ştearse din palmares din cauza faptului că s-au făcut mai multe schimbări de cât permitea regulamentul.

ADVERTISEMENT