Sport

Povestea de film prin care a trecut Jurgen Klopp: „Lucram într-un depozit și dormeam 5 ore pe noapte”. Sfatul prețios al celui mai bun antrenor din lume: „Rocky trebuie predat la școală”

25.09.2019 | 11:22
Povestea de film prin care a trecut Jurgen Klopp Lucram intrun depozit si dormeam 5 ore pe noapte Sfatul pretios al celui mai bun antrenor din lume Rocky trebuie predat la scoala

Jurgen Klopp a câștigat premiul de cel mai bun antrenor al anului. Tehnicianul lui Liverpool a povestit pentru theplayerstribune.com, toată aventura sa din tinerețe și momentul care l-a făcut să fie mult mai matur și să fie pregătit pentru un drum cu dificultăți, până a ajunge unul dintre cei mai renumiți antrenori din lume. Klopp consideră că filmul Rocky trebuie predat în școli, pentru că i-ar inspira pe mulți copii.

Momentul care i-a schimbat viața lui Jurgen Klopp

Jurgen Klopp a vorbit și despre momentul care i-a schimbat viața: „Dacă cineva ar fi venit la mine din viitor pe vremea când aveam 20 de ani și mi-ar fi zis ce se va întâmpla în viața mea, nu aș fi crezut. Atunci când aveam 20 de ani, am trăit un moment care mi-a schimbat viața. Încă eram un copil, dar era eram deja tată. Nu era timpul pentru așa ceva, recunosc. Eram deja tată, jucam fotbal amator și eram înscris și la facultate. Pentru a-mi plăti studiile am fost nevoit să mă angajez la un depozit unde aduceau filme pentru cinema. Camionul venea de fiecare dată la 6 dimineața, iar eu trebuia să fiu acolo de la ora 5”.

„Dormeam doar 5 ore pe noapte, mă duceam la muncă, apoi plecam la facultate, seara mă antrenam la fotbal, iar când ajungeam acasă îmi petreceam timpul cu soția și băiatul nostru. A fost greu,dar m-a învățat ce înseamnă viața adevărată. A trebuit să devin foarte serios de la o vârstă fragedă. Mă chemau prietenii să mergem să ne distrăm și chiar aș fi vrut, dar nu mai puteam. Bebelușilor nu le pasă cât de obosit ești, ei vor plânge exact atunci când te pui la somn”, a mai spus antrenorul lui Liverpool.

  • 52 de ani a împlinit Jurgen Klopp pe 16 iunie
Jurgen Klopp nu vrea să fie glorificat. Sursă foto: hepta.ro
Jurgen Klopp nu vrea să fie glorificat. Sursă foto: hepta.ro

„Nu suntem zei, eu sunt creștin și vă pot asigura că Dumnezeu nu are treabă cu fotbalul”

Jurgen Klopp a vorbit despre statutul de celebritate și nu vrea să fie ridicat prea mult în slăvi: „Uneori mi-e teamă că lumea îi percepe pe fotbaliști și pe antrenori ca pe niște zei. Eu sunt creștin și vă pot asigura că Dumnezeu nu are treabă cu fotbalul. Adevărul este că toți greșim, iar când eram un tânăr antrenor am greșit de foarte multe ori.
În 2011 aveam un meci dificil cu Bayern Munchen, Borussia nu mai câștigase un meci în Munchen de 20 de ani. Mă inspir foarte mult din filme și de fiecare dată când este nevoie să-mi motivez băieții mă gândesc la Rocky Balboa”.

„În opinia mea, ar trebui predate la școală toate filmele Rocky. Ar trebui să fie exact ca alfabetul. Dacă te uiți la acele filme și nu îți vine să te urci pe vârful unui munte, atunci ai o problemă. Astfel că, înainte de a juca împotriva lui Bayern am avut o discuție cu toți jucătorii. Am început prin a le reaminti că ultima dată când Borussia a bătut-o pe Bayern în deplasare, majoritatea se aflau în scutece. Le-am pus secvențele din Rocky IV, iar la sfârșit mă așteptam ca ei să sară de pe scaune și să fie gata de luptă, dar nu au schițat nicun gest. I-am întrebat dacă au habar cine este Rocky Balboa și doar Sebastian Kehl și Patrick Owomoyela au ridicat mâna”, a mai spus Jurgen Klopp.

„Mi-am dat seama că tot discursul meu, tot ce încercam să le spun se dusese pe apa sâmbetei. Am început să le țin alt discurs și a funcționat. În 2011, am reușit să câștigăm cu 3-1, dar fotbalul, pentru mine, este despre altceva. Rezultatele le uiți, dar aceste povestioare, fețele elevilor mei, nu le voi uita niciodată, le voi lua cu mine în mormânt.  Sunt onorat că am primit premiul de cel mai bun antrenor al anului, dar nu îmi place să stau pe o scenă fără jucătorii și familia mea, care au fost lângă mine încă de la început”, a continuat tehnicianul german.

Jurgen Klopp, managerul lui Liverpool. Sursă foto: hepta.ro
Jurgen Klopp, managerul lui Liverpool. Sursă foto: hepta.ro

„Viețile lui Salah, Mane și Firmino au fost mai dificile decât a mea”

Klopp a vorbit și despre viețile fotbaliștilor lui în comparație cu a lui și a recunoscut că nu pot fi comparate: „Uneori sunt întrebat cum de pot să zâmbesc în anumite momente, dar eu zâmbesc fiindcă mi-am dat seama că fotbalul nu este totul pentru mine în viață. Noi nu salvăm vieți, doar putem să fim o inspirație bună, în special pentru copii. Am văzut multe povești în care fotbalul a salvat destinele unor fotbaliști fenomenali. Viețile lui Mo Salah, Sadio Mane sau Roberto Firmino sunt absolut incredibile”.

Jurgen Klopp ridicând trofeul Champions League. Sursă foto: hepta.ro
Jurgen Klopp ridicând trofeul Champions League. Sursă foto: hepta.ro

„Dificultățile pe care le-am întâlnit eu în Germania nu se compară cu ceea ce au trăit ei. Însă nu sunt zei, sunt doar perseverenți. Nu s-au dat bătuți deși mulți în locul lor nu ar fi putut să reziste la atâtea momente grele. Pentru mine, fotbalul este singurul lucru care mă inspiră mai mult decât filmele. Te trezești într-o dimineață și îți dai seama că toată magia este reală.”, a încheiat antrenorul „cormoranilor”.

Tags: