Life

Povestea de iubire a Reginei Elisabeta a II-a. S-a îndrăgostit de Prințul Philip când avea doar 13 ani, la 21 s-a căsătorit: ”A fost dragoste la prima vedere”

Majestatea Sa a trăit una dintre cele mai frumoase legături amoroase. Suverana și Prințul Philip s-au îndrăgostit la prima vedere.
08.09.2022 | 22:52
Povestea de iubire a Reginei Elisabeta a IIa Sa indragostit de Printul Philip cand avea doar 13 ani la 21 sa casatorit A fost dragoste la prima vedere
Majestatea Sa și Prințul Philip au avut cea mai frumoasă legătură amoroasă. Au fost împreună 73 de ani. Sursa foto: Instagram. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Povestea de iubire a Reginei Elisabeta a II-a. S-a îndrăgostit de Prințul Philip când avea doar 13 ani, iar la 21 s-a căsătorit. Cei doi au trăit una dintre cele mai frumoase și mai lungi legături amoroase. Mariajul lor a durat 73 de ani.

Majestatea Sa și Prințul Philip au avut cea mai frumoasă legătură amoroasă. Au fost împreună 73 de ani

Majestatea Sa și Prințul Consort Philip au avut cea mai frumoasă legătură amoroasă. Au fost împreună 73 de ani, după ce s-au cunoscut în iulie 1939, în comitatul Davon. Pe atunci Regina Elisabeta a II-a avea numai 13 ani și viitorul său soț, 18.

ADVERTISEMENT

Tânărul cu părul blond, cu ochi albaștrii și cu fizic atletic a impresionat-o pe regretata Suverană. Elisabeta, care pe atunci era prințesă, s-a logodit în mare secret, după ce în timpul războiului a ținut legătura prin intermediul scrisorilor cu viitorul partener.

„Philip este bărbatul de care prinţesa Elisabeta s-a îndrăgostit încă de la prima întâlnire”, a notat biograful oficial al regelui George al IV-lea, conform Washington Post.

ADVERTISEMENT

Regina s-a căsătorit din dragoste în data de 20 noiembrie 1947. Ceremonia a avut loc la Westminster Abbey și a fost înregistrată și difuzată de radio BBC la 200 de milioane de oameni din întreaga lume. Povestea lor de iubire a fost una puternică și autentică, care a dăinuit peste ani.

La momentul nunții Regatul Unit tocmai ieșise din războiul cu Germania, motiv pentru care de la eveniment au lipsit rudele germane ale Ducelui, printre care și cele trei surori ale Prințului Philip care era căsătorite cu prinți germani, unii cu conexiuni naziste.

ADVERTISEMENT

În ziua nunții, Philip, care este Prinț al Greciei și al Danemarcei, a renunţat la titlurile deţinute şi a fost numit Duce de Edinburgh, Earl of Merioneth şi Baron Greenwich of Greenwich. Regele George al VI-lea i-a acordat titlul de Alteță Regală. În anul 2011 i-a acordat titlul de Înalt Amiral al Marinei regale britanice.

Imediat după căsătorie, Ducele și Ducesa de Edinburgh și-au stabilit reședința la Casa Clarence, locul în care au venit pe lume doi dintre cei patru copii ai cuplului regal: Prințul Charles în 1948 și Prințesa Ana în 1950.

ADVERTISEMENT

Au avut opt nepoți și opt strănepoți, familia regală bucurându-se întotdeauna de admirația cetățenilor în ciuda faptului că povestea de dragoste dintre Regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip a întâmpinat și mici obstacole.

Cine a fost Prințul Philip, soțul regretatei Regina Elisabeta a II-a

Unicul fiul dintre cei cinci copii ai prințului Andrei al Greciei și ai prințesei Alice de Battenberg a adoptat după căsătorie numele de familie al bunicilor materni. Așa a ajuns să fie cunoscut ca locotenentul Philip Mountbatten. Mai mult, s-a convertit de la ortodoxie la anglicanism.

Familia regretatului Prinț Consort Philip a locuit o perioadă destul de lungă la Paris. Mai târziu, la vârsta de numai 7 ani, prințul a fost trimis la un internat din Marea Britanie. Și-a continuat studiile în sudul Germaniei și în Scoția.

Soțul Reginei Elisabeta a II-a a devenit cadet al Marinei britanice în anul 1939, perioadă în care a întâlnit-o pe cea alături de care a trăit o poveste de dragoste desprinsă din filmele de la Hollywood. Au avut un mariaj de 73 de ani.

Prințul Philip a încetat din viață la vârsta de 99 de ani, la Castelul Windsor, în data de 9 aprilie 2021. Astăzi, 8 septembrie 2022, a murit și Regina Elisabeta a II-a.

ADVERTISEMENT