Fotbal intern

Povestea discursului lui Ionuţ Radu înainte de victoria României cu Bosnia. “Am vrut să spun toate acele lucruri”

12.09.2018 | 21:10
Povestea discursului lui Ionut Radu inainte de victoria Romaniei cu Bosnia Am vrut sa spun toate acele lucruri
ADVERTISEMENT

Ionuţ Radu, portarul naţionalei under 21, a povestit pentru Pro Sport cum a ajuns să ţină acel discurs cu adevărat impresionant înaintea meciului România -.Bosnia şi Herţegovina, încheiat cu victoria tricolorilor mici cu scorul de 2-0. Acest rezultat a adus România pe locul 1 în grupa 8, cu toate şansele la dispoziţie pentru a reveni la un turneu final de Euro U21 după exact 20 de ani.

Ionuţ Radu, omul care are o contribuţie absolut fantastică mai ales prin acel penalty  salvat în minutul 99 al meciului câştigat de România cu mare dramatism cu 2-1 în Portugalia, cu un final în nouă oameni, se dovedeşte a fi şi un excelent lider de vestiar, un factor extrem de mobilizator pentru toţi jucătorii fiind excelentul său discurs.

ADVERTISEMENT

“Discursul l-am făcut cu o seară înainte, pentru că m-am gândit la toate. Prin tot ce am trecut eu, prin tot ce a trecut această echipă. Multe critici, multe îndoieli că am putea avea rezultate. Nimeni nu a crezut în noi, până în momentul de faţă.Am vrut să spun toate aceste lucruri, să vadă şi colegii mei despre ce e vorba şi ce trebuie făcut să fim din nou pe plan european. Şi a avut efect!”

Povestea discursului lui Ionuţ Radu. Specialistul în mobilizări

Ionuţ Radu şi-a strâns colegii în jurul său în vestiar şi le-a vorbit cum nu se putea mai bine. “La început, nimeni nu a crezut în noi, doar noi am crezut. Depindem de noi acum. E un singur obiectiv. În meciul ăsta ieşim câştigători, indiferent de ce va fi. Am muncit şi am făcut sacrificii ca să ajungem la Euro. Toată lumea e cu noi aici. Ieşim afară şi o să luăm ce merităm. În seara asta, toţi de aici, toţi, toţi, vom duce România pe primul loc”, a spus printre altele portarul naţionalei României.

ADVERTISEMENT
Ionuţ Radu. Este liderul din vestiar al echipei de tineret, care este la un pas de o mare calificare. Foto
Povestea discursului lui Ionuţ Radu. Este liderul din vestiar al echipei de tineret

Nu a fost prima oară când Ionuţ Radu a reuşit să-şi motiveze colegii. Managerul operaţional al naţionalei U21, Vlad Munteanu,spune că vorbele goalkeeperului dinaintea meciului câştigat cu 2-1 în Portugalia au avut efect inclusiv asupra selecţionerului. “Mie şi lui Mirel ne venea să ne punem ghetele şi să intrăm pe teren”, a povestit fostul dinamovist.

Acum România se află efectiv la mâna ei pentru a obţine calificarea la turneul final ce va avea loc vara viitoare în Italia. Mai are de jucat două meciuri, unul în plus faţă de Bosnia, ambele acasă, cu Ţara Galilor şi cu Lichstentein şi pentru a se califica mai are nevoie din aceste două partide numai de patru puncte.

ADVERTISEMENT
Tags: