News

Povestea doctorului de 98 de ani, aflat în prima linie de luptă împotriva noului coronavirus: “Nu pot să-i abandonez în plină pandemie”

29.04.2020 | 16:11
Povestea doctorului de 98 de ani aflat in prima linie de lupta impotriva noului coronavirus Nu pot sai abandonez in plina pandemie
ADVERTISEMENT

Christian Chenay este doctorul care, ajuns la 98 de ani, continuă să lucreze și să aibă grijă de pacienți, în plină pandemie de coronavirus.

Doctorul de 98 de ani care lucrează în plină pandemie de coronavirus

Doctorul de 98 de ani din Franța continuă să lucreze în sistemul de sănătate, în ciuda riscurilor legate de pandemia de coronavirus, ce a afectat grav și țara lui Christian Chenay, notează BBC.

ADVERTISEMENT

Cel mai în vârstă doctor din Franța care încă mai lucrează face vizite săptămânale la un centru de îngrijire a persoanelor vârstnice și spune că decizia de la presta în continuare această meserie a fost luată după ce a văzut că există o lipsă de medici de familie.

“Toată lumea este foarte speriată. Eu am foarte mare grijă, dar soția mea se teme că aș putea aduce virusul acasă și are dreptate”, a spus Christian Chenay, pentru BBC.

ADVERTISEMENT

Medicul de familie spune că a trebuit să își închidă cabinetul din Paris, însă ține în continuare consultațiile cu pacienții, de la distanță. În plus, doctorul de 98 de ani merge în fiecare săptămână la centrul de îngrijire a bătrânilor.

Cel mai bătrân medic din Franța nu se gândește să se retragă

“Nu pot să-i abandonez în plină pandemie de coronavirus. Nu ar fi în stare să se descurce singuri”, spune cel mai bătrân medic din Franța.

ADVERTISEMENT

Cu toate că riscul de infecție COVID-19 în astfel de unități este foarte mare, medicul de 98 de ani spune că nu se va opri din a face vizitele săptămânale către persoanele vârstnice aflate la centrul de îngrijire.

“Suntem foarte norocoși, nu am avut până acum cazuri confirmate în rândul persoanelor care locuiesc aici. Dacă cineva ar lua virusul, ar fi un dezastru. Nu am vrea ca 20 din cele 60 de persoane să moară”, recunoaște Chenay.

ADVERTISEMENT

Cât despre pensionare, medicul spune că simte efectele pe care vârsta o are asupra mobilității sale, însă nu a precizat o dată exactă la care ar renunța să mai practice meseria făcută de o viață.

“Am aproape 99 de ani, ar trebui să reduc activitatea din mai multe motive. Lucrez mai încet decât o făceam înainte, trebuie să am grijă mai mare”, a mai spus medicul de 98 de ani.

ADVERTISEMENT