ADVERTISEMENT
Fotbal international

Povestea dramatică a lui Paulo Ferreira. Cum i-a schimbat viața Jose Mourinho

Autor: Rareș Mușătoiu | 11.10.2020 | 14:38
Povestea dramatică a lui Paulo Ferreira. Cum i-a schimbat viața Jose Mourinho
Povestea dramatică a lui Paulo Ferreira. Cum i-a schimbat viața Jose Mourinho

Jose Mourinho i-a schimbat viața complet lui Paulo Ferreira, jucătorul portughez cu o poveste dramatică de viață.

ADVERTISEMENT

Paulo Ferreira, dublu câștigător al Ligii Campionilor, s-a retras din activitate în 2013 și acum face parte din departamentul de scouting al lui Chelsea Londra.

Portughezul în vârstă de 41 de ani și-a adus aminte de relația pe care a avut-o cu Jose Mourinho și cât de mult i-a schimbat cariera fotbalistică.

ADVERTISEMENT

Jose Mourinho i-a schimbat viața lui Paulo Ferreira. Portughezul are o poveste dramatică de viață

Fostul internațional portughez a acordat un amplu interviu publicației Tribuna Expresso, în care a povestit despre relația pe care a avut-o cu familia sa.

„Tatăl meu era alcoolic. A fost complicat, nu am avut o copilărie foarte ușoară, am văzut o mulțime de lucruri. Tatăl meu venea acasă beat în fiecare zi, uneori lovea cu pumnul, și am fost nevoit să-l duc acasă uneori, să-l schimb și să-l bandajez. Nu-i păsa prea mult de fotbal din cauza situației, mama mea m-a susținut mai mult. Din cauza alcoolului, am ajuns să-l internăm pe tatăl meu într-un centru, pentru că altfel nu s-ar fi oprit, bea în fiecare zi”, a susținut Ferreira.

ADVERTISEMENT

Ferreira a început să joace la Estoril, în Portugalia, și apoi a fost transferat de Mourinho la FC Porto, în 2002. Antrenorul i-a schimbat poziția din mijlocaș dreapta în fundaș dreapta, iar Paulo Ferreira a reprezentat unul dintre jucătorii de bază în nucleul lui Porto care a cucerit în 2004 Liga Campionilor.

„Știam că voi merge cu Mourinho, dar nu știam unde”

Jose Mourinho a insistat în 2004, când a preluat-o pe Chelsea, pentru transferul lui Ferreira, în stilul său caracteristic de a solicita o multitudine de transferuri când preia o echipă.

ADVERTISEMENT

Porto a vândut în perioada 2004-2014 jucători în valoare de 800 de milioane de Euro, printre care și Ferreira.

„Știam că voi merge cu Mourinho, dar nu știam unde. Eram la echipa națională și am primit un telefon de la Jorge Mendes să merg să-l văd. Atunci m-au văzut fotografii pe barca lui Abramovich și acolo am ajuns la un acord cu Chelsea. Mourinho a fost exact la fel ca la Porto, cu aceleași cerințe, aceeași dorință de câștig, aceeași arsură la stomac când pierdea, riguros”, a declarat Ferreira.

ADVERTISEMENT

Deși portughezul a plecat în 2007 de la clubul britanic (a revenit ulterior în 2013), Paulo Ferreira a continuat să joace la londonezi până la retragere.

ADVERTISEMENT

În 2012, Ferreira a cucerit al doilea trofeu al Ligii Campionilor, iar în 2013 s-a retras din activitate.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!