News

Povestea drogurilor din Marea Neagră! De la pescarii din Sfântu Gheorghe până la cocaina de pe plaja din Mamaia

11.04.2019 | 18:29
Scandalul drogurilor din Marea Neagră ia amploare

Ies la iveală noi detalii în cazul drogurilor descoperite în Marea Neagră. Localnicii din Sfântul Gheorghe au dezvăluit prin ce au trecut în utltimele săptămâni, din cauza traficanților de droguri care s-au dat drept pescari.

Întreaga poveste a drogurilor descoperite în Marea Neagră

Totul a început în momentul în care așa-zișii pescari au dispărut pe neașteptate. Ambarcațiunea lor, plină cu droguri „gold” s-a răsturnat aproape de gura de vărsare a brațului în mare. Substanțele interzise au fost descoperite ulterior împrăștiate pe fundul Mării Negre.

Scandalul drogurilor de pe litoral a izbucnit după ce, în jurul datei de 20 martie, la Zebil, satul natal al marelui spion român Mihail Moruzov, şeful Serviciului Secret, a fost găsit un pachet de droguri. Autoritățile au păstrat această descoperire în mare secret.

Cum au ajuns drogurile pe fundul Mării Negre
Cum au ajuns drogurile pe fundul Mării Negre

Traficanți de droguri în Sfântu Gheorghe. Se dădeau drept pescari

Secretul avea să iasă la iveală în scurt timp. Potrivit Adevărul, la 23 martie, un căruţaş din Sfântu Gheorghe, Mircea Cladiade,  tatăl unui poliţist din comună, a plecat cu căruţa spre saivanul unde-şi ţinea vacile.În drumul său, a ajuns chiar pe plajă.  Cu o noapte înainte fusese furtună, iar în astfel de momente, bărbatul obişnuia să adune de pe plajă bucăţi de scânduri sau lădiţe, aduse la ţărm de valurile mării.

Ceea ce a descoperit în dimineața respectivă l-a lăsat fără cuvinte: zeci de veste de salvare şi rucsaci, prevăzute cu GPS  pluteau în zona ţărmului. După ce a adunat câteva, şi-a anunţat fiul poliţist, spunându-i că a văzut o barcă răsturnată şi să meargă să verifice dacă nu cumva este vreun om mort. Nu era nimeni la bordul ambarcațiuni, însă acesta a fost momentul în care polițistul a descoperit că barca era plină de droguri și a decis să sune la 112.