Fotbal international

Povestea emoţionantă a copilului bolnav de cancer care l-a refuzat pe Messi! “Îl vreau pe Nemanja al meu”

23.09.2018 | 17:15
Povestea emoţionantă a copilului bolnav de cancer care l-a refuzat pe Messi

Dusan Todorovic, un copil de patru ani care este bolnav de cancer, are o poveste emoţionantă care a făcut înconjurul lumii şi a impresionat întreaga Serbie. La o vârstă la care alţi puşti se joacă prin parcuri, micuţul s-a obişnuit cu paturile din spitale şi cu doctorii care fac tot posibilul să-i salveze viaţa.

Băieţelul sârb a a fost atins de neuroblastom, o formă rară de cancer care afectează copiii mai mici de cinci ani. Sârbii au aflat de situaţia grea a lui Dusan Todorovic şi au început să doneze, într-o campanie caritabilă incredibilă, şi au strâns 200.000 de euro în doar câteva zile. Banii erau necesari ca micuţul să urmeze un tratament la o clinică din Barcelona. Printre cei care au donat s-a aflat şi Nemanja Matic. Fotbalistul lui Manchester United a oferit 70.000 de euro şi şi-a dorit ca nimeni să nu ştie de donaţia făcută.

Dusan Todorovic l-a refuzat pe Lionel Messi pentru un jucător al lui Partizan Belgrad

La clinica din Barcelona, unul dintre medicii care s-au ocupat de Dusan Todorovic a aflat că acesta este un mare fan al fotbalului şi l-a întrebat dacă vrea să i-l aducă pe Lionel Messi. Puştiul l-a uluit pe medic şi a refuzat şansa de a-l vedea pe unul dintre cei mai buni fotbalişti din istorie. Micuţul Dusan avea o singură dorinţă, să-l întâlnească pe Nemanja Miletic, fundaş al lui Partizan Belgrad, echipa lui de suflet. “Îl vreau doar pe Nemanja al meu”, era singura dorinţă a puştiului.

Jurnaliştii de la Blic, unul dintre cele mai cunoscute ziare din Serbia, au stat de vorba cu Nemanja Miletic, iar fundaşul a povestit cum a decurs întâlnirea cu micuţul fan al său. “După un meci, Biljana, ofițerul de presă al clubului, m-a rugat să fac o poză cu un băiețel. Era gălăgie, erau mulți oameni în jur. Probabil că mi-a spus ce se întâmplă cu el în câteva cuvinte, dar nu am înțeles prea bine. M-am pozat cu Dusan, am râs și am plecat. Nu știam ce poveste teribilă are. Ajuns acasă, am aflat totul și, o vreme, am fost în stare de șoc. Am cerut în fiecare zi sprijinul oamenilor pe rețelele de socializare și am participat la o acțiune caritabilă organizată pentru el. Când m-a văzut, a fost surprins. Mi-a zis: ‘Bună, dragă!’. M-a făcut să râd. Îi mulțumesc lui Dumnezeu. Repriza a doua a luptei sale de-abia a început”, a declarat fundaşul lui Partizan Belgrad.

Duminică seara, Partizan Belgrad primeşte vizita Stelei Roşii Belgrad, de la ora 20:00, în derby-ul Serbiei. De la sute de kilometri depărtare, de pe patul de spital din Barcelona, micuţul Dusan Todorovic îi va ţine pumnii lui Nemanja Miletic, “Nemanja al lui”.

Nemanja Miletic, favoritul lui Dusan Todorovic
Nemanja Miletic, favoritul lui Dusan Todorovic