Fotbal intern

Povestea emoționantă a lui Alex Pașcanu: “Părinții muncesc la căpșuni, vreau să îi scot de acolo”

08.10.2018 | 20:08
Alex Pașcanu, poveste emoționantă. Vrea să ajungă un star pentru a-și ajuta părinții

Fundașul de 20 de ani al reprezentativei U21 a României, Alex Pașcanu, a fost convocat la lot pentru meciul de săptămâna viitoare cu Țara Galilor. Jucătorul lui Leicester are o poveste de viață emoționantă și nu îi este rușine să o facă publică. Părinții lui au plecat în Anglia la începutul anilor 2000 pentru un trai mai bun. După ce s-au stabilit în Marea Britanie și a început să le meargă mai bine, i-au adus în Regat pe Alex și pe sora lui. Fotbalistul vrea să ajungă un mare jucător pentru a-și putea ajuta părinții.

“Sunt foarte mândru de părinții mei, nu are de ce să îmi fie rușine. Știu câte sacrificii au făcut pentru mine, iar asta mă motivează în plus să am de ce să trag, să pot să îi ajut și eu. Ai mei muncesc la ferma de căpșuni de aproape 20 de ani. Sper ca într-o zi să pot să îi scot de acolo”, a declarat tânărul jucător al celor de la Leicester pentru Pro TV.

Alex Pașcanu, poveste emoționantă. Vrea să ajungă un star pentru a-și ajuta părinții

Alex Pașcanu vrea astfel să își răsplătească părinții pentru sacrificiile pe care le-au făcut pentru el și sora lui. “E o viață grea, au făcut multe sacrificii pentru mine și aș vrea să îi răsplătesc. Am facut școala în Anglia, dar nu am pierdut contactul cu limba română. Între februarie și noiembrie vin mulți români la fermă și vorbesc cu ei. Am plecat în Anglia de la 5 ani, dar când eram mic veneam în vacanțe în România vara, iarna, îmi plăcea foarte mult”, a mai spus Pașcanu, care joacă de 10 ani la Leicester.

Reprezentativa U21 a României joacă pe 12 octombrie, de la ora 19.00, pe stadionul Dr. Constantin Rădulescu din Cluj-Napoca, împotriva Țării Galilor pentru calificarea la EURO 2019. “Noi trebuie să credem că putem câștiga EURO! Eu zic că nimic nu e imposibil în fotbal, după ce am văzut-o pe Leicester campioană”, este mesajul tânărului jucător pentru coechipieri.