Sport

Povestea emoționantă a lui Bogdan Blăjan: “Primele luni de antrenamente le-am făcut cu o pereche de mănuși împrumutate”. La început, spăla vestiarele sălii!

Bogdan Blăjan, unul dintre luptătorii care vor participa la Gala MMA Blood Fight League, din 25 septembrie, de la Timișoara, despre drumul de la a face antrenamente cu o pereche de mănuși împrumutate… la campion modial cu multe alte titluri.
10.09.2021 | 13:56
Povestea emotionanta a lui Bogdan Blajan Primele luni de antrenamente leam facut cu o pereche de manusi imprumutate La inceput spala vestiarele salii
Povestea emoționantă a lui Bogdan Blăjan: “Primele luni de antrenamente le-am făcut cu o pereche de mănuși împrumutate” – La început, spăla vestiarele sălii!
ADVERTISEMENT

Luptătorul MMA, în vârsta de 21 de ani, este practicant de arte marțiale mixte de peste 6 ani, kickboxing și BJJ la bază. Este multiplu medaliat și în cușcă, un luptător de temut. Drumul până la succes nu a fost însă unul deloc ușor.

„De sport m-am apucat la 15 spre 16 ani, la insisțentele unui bun prieten care frecventa și el sala la acel moment.

ADVERTISEMENT

La vârsta respectivă, veniturile mele erau evident foarte reduse, motiv pentru care, primele luni de antrenamente le-am făcut cu o pereche de mănuși împrumutate.

La scurt timp, m-am ambiționat și am decis să muncesc pentru a-mi putea continua antrenamentele. Am început de jos, spălând vestiarele sălii după fiecare antrenament. Cu timpul am început să studiez mai mult, diferite discipline sportive, până când am trecut la nivelul următor, acela de a pregăti clienți în sala unde îmi desfășuram antrenamentele.

ADVERTISEMENT

Drumul carierei mele sportive, de atunci și până în prezent, este pavat cu piese solide. Cu sudoare, muncă brută, nopți nedormite, antrenamente grele, mai multe ore petrecute pe saltea decât acasă cu familia, și multe alte componente care au creat luptătorul de azi. Un lucru este clar, acest drum nu poate să mi-l distrugă nimeni și nimic.

Pot spune că mă definesc prin sport, iubesc să fiu pe saltea, să lupt, să muncesc în sală. Fac totul din pasiune, nu pentru bani, faimă sau palmares, ci din plăcere. Sadică plăcere!”, spune Bogdan Blăjan, campionul ce va lupta în cușcă, alături de alți 7 luptători, la Gala Blood Fight League.

ADVERTISEMENT

Luptatorul MMA are mai multe titluri:

 • Centura albastră în Jiu-Jitsu Brazilian;
 • MMA Pro fighter: 2-1;
 • MMA amatori: 2-0;
 • Kickboxing semipro: 5-;
 • Campion mondial IKF 2018 Budapesta proba submission;
 • Vicecampion mondial 2019 UWW Baku Azerbajan proba grappling Gi;
 • Multiplu campion național la Kempo pe probele: semi-contact, knockdown, submission;
 • Medaliat cu argint și bronz la naționalele de Kempo atât la adulți cât și la juniori pe probele: full-contact, knock-down;
 • Campion Cupa Transilvania proba grappling;
 • Vice campion național la BJJ 2020;
 • Medaliat cu aur și argint la Vynogradiv BJJ Open 2018 proba GI.

„Cel mai frumos meci al meu a fost cel de debut la profesioniști, în 2018, împotriva unui adversar mult mai experimentat. Atunci, am reușit să obțin o victorie frumoasă prin TKO în prima repriză, acasă în Cluj, înconjurat de un public extraordinar.

ADVERTISEMENT

Despre înfrângeri… Nu m-a marcat nicio înfrângere. Am reușit, după fiecare meci pierdut, să-mi învăț lecția și sa-mi văd de drum”, spune campionul care susține că cele mai bune lovituri ale sale sunt „directele de stânga și loviturile de cot”.

Bogdan Blăjan face sport din pasiune. Luptătorul MMA mai are însă alte 2 job-uri care îi ocupă destul timp, însă reușește să ajungă și la antrenamentele sale. Campionul se pregătește intens pentru Gala Blood Fight League, de pe 25 septembrie, de la Sala Olimpia “Constantin Jude” din Timișoara, eveniment organizat de campionul Alin Chirilă și partenerii săi.

 „Pot spune că sportul de contact pentru mine este un hobby, nu o meserie. Am un job full-time și încă unul part-time în domenii total diferite. Pe lângă asta, studiez Dreptul și sunt în anul 3 la Facultatea de Drept.

 Pentru mine, Gala MMA Blood Fight League, reprezintă oportunitatea de a-mi motiva corpul și mintea să muncească din ce în ce mai mult pentru ceea ce ma face să fiu fericit. Lupt de plăcere, lupt cu plăcere, iubesc adrenalina și emoțiile pe care mi le oferă cușca. Iar BFL este locul ideal pentru asta”, a mai spus Bogdan Blăjan.

Gala Blood Fight League este gândită în sistem piramidă, cu 8 luptători și 7 meciuri în cușcă. Se joacă în sistem totul sau nimic: un singur premiu, 10.000 de euro și un singur câștigător.

La Gală, în sală, vor fi prezente personalități naționale și mondiale din lumea sporturilor dure – Brad “One Punch” Pickett, starul UFC.

ADVERTISEMENT
Sf. Andrei 2023. Urări, mesaje şi felicitări pentru sărbătoriţii de pe 30 noiembrie
Sf. Andrei 2023. Urări, mesaje şi felicitări pentru sărbătoriţii de pe 30 noiembrie
De la tenis, la ”cratiță”! Unde a apărut fosta ocupantă a locului 2...
De la tenis, la ”cratiță”! Unde a apărut fosta ocupantă a locului 2 mondial
Vedeta care face furori la Antena 1 a fost la un pas de...
Vedeta care face furori la Antena 1 a fost la un pas de căsătorie cu fiul regretatului Nae Manea! Avea doar 17 ani când s-au cunoscut
Cât de frumoasă este soţia milionarului care nu s-a lăsat intimidat de clanul...
Cât de frumoasă este soţia milionarului care nu s-a lăsat intimidat de clanul Caran. Femeia este fiica unui magnat român
Moștenirea controversată a lui Henry Kissinger: Lovituri de stat și genocide, de la...
Moștenirea controversată a lui Henry Kissinger: Lovituri de stat și genocide, de la khmerii roșii și Vietnam la războiul din Ucraina
Ce s-a întâmplat la priveghiul Ronei Hartner din Toulon? Sora artistei a povestit...
Ce s-a întâmplat la priveghiul Ronei Hartner din Toulon? Sora artistei a povestit cu amărăciune: Biserica era plină de…
A MURIT marele ARTIST al României! S-a stins la 3 zile după soţie....
A MURIT marele ARTIST al României! S-a stins la 3 zile după soţie. Durere fără margini
Cozonac de post cu umplutură de nucă. Rețeta pregătită în bucătăriile mănăstirilor din...
Cozonac de post cu umplutură de nucă. Rețeta pregătită în bucătăriile mănăstirilor din România
Anamaria Prodan nu se mai ascunde. Adevărul despre noul iubit: „Mă susține, este...
Anamaria Prodan nu se mai ascunde. Adevărul despre noul iubit: „Mă susține, este fericit pentru mine și eu sunt fericită că am alături un bărbat în adevăratul sens al cuvântului”
Eugenia Șerban a obținut ordin de protecție împotriva fiului ei. Calvarul prin care...
Eugenia Șerban a obținut ordin de protecție împotriva fiului ei. Calvarul prin care trece după lupta cu cancerul
EXCLUSIV. De unde vin banii cu ajutorul cărora AUR și-a făcut ziar de...
EXCLUSIV. De unde vin banii cu ajutorul cărora AUR și-a făcut ziar de propagandă cu patru milioane de exemplare în trei luni
Ultimul mesaj transmis de un soldat român dispărut în Al Doilea Război Mondial....
Ultimul mesaj transmis de un soldat român dispărut în Al Doilea Război Mondial. Ce le-a scris celor dragi pe o scoarță de mesteacăn.
Care e singura țară europeană care se întinde pe trei continente? Europa, Africa...
Care e singura țară europeană care se întinde pe trei continente? Europa, Africa și America!