Sport

Povestea emoționantă a lui Gianmarco Tamberi, medaliat cu aur la săritura în înălțime la Tokyo

Atletul italian Gianmarco Tamberi are o poveste de viață extraordinară care merită să fie împărtășită.
02.08.2021 | 23:49
Povestea emotionanta a lui Gianmarco Tamberi medaliat cu aur la saritura in inaltime la Tokyo
ADVERTISEMENT

Jocurile Olimpice de la Tokyo ne oferă povești incredibile ale unor sportivi care au sacrificat totul pentru a ajunge pe cele mai înalte culmi ale performanței.

Prețul succesului nu este deloc de neglijat pentru sportivii de performanță, însă o medalie șterge cu buretele toate momentele grele.

ADVERTISEMENT

Povestea emoționantă a campionului olimpic la săritura în înălțime de la Tokyo 2020

Gianmarco Tamberi a câștigat aurul în proba de săritură în înălțime. A împărțit cea mai înaltă treaptă a podiumului alături de reprezentantul Qatar-ului, Mutaz Essa Barshim, după ce au refuzat să fie departajați.

Italianul de 29 de ani era și în 2016 mare favorită la medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Rio, fiind campion mondial indoor, dar și campion european. Sportivul tocmai stabilise recordul Italiei la săritura în înălțime: 2,29, când o accidentare urâtă la gleznă l-a băgat în ghips.

ADVERTISEMENT

Atletul a ratat JO Rio 2016 și a suferit o intervenție chirugicală. Și-a jurat însă că va fi prezent la Tokyo și că va cuceri o medalie. De atunci a muncit zi de zi pentru asta.

Gianmarco Tamberi și-a scris pe ghips „Drumul spre Tokyo 2020”

Gianmarco Tamberi a încercat să se concentreze în toți acești cinci ani pe un singur obiectiv: Tokyo 2020 și a ținut să își scrie acest lucru și pe ghips.

ADVERTISEMENT

Chiar și după ce glezna s-a vindecat, Tamberi a păstrat ghipsul și a tăiat anul 2020, înlocuindu-l cu 2021. În finală, l-a ținut tot timpul alături de el, la ca pe un trofeu important.

Gianmarco Tamberi a sărbătorit medalia de aur cu ghipsul care i-a interzis visul la Rio 2016
Gianmarco Tamberi a sărbătorit medalia de aur cu ghipsul care i-a interzis visul la Rio 2016.

Atât Tamberi, cât și Barshim au încercat să doboare recordul olimpic de 2,39 metri, însă niciunul dintre ei nu a reușit după trei încercări și s-a oprit la 2,37 metri, cât au reușit la primele șase sărituri: „Putem avea amândoi medalia de aur?”, a spus qatarezul unui oficial.

ADVERTISEMENT

Gianmarco Tamberi a mărturisit că a fost la un pas de retragere în 2010 din cauza accidentării la gleznă

Gianmarco Tamberi a fost aproape să renunțe la sportul de performanță din cauza accidentării la gleznă, care s-a produs exact înainte de Jocurile Olimpice de la Rio.

„Mi s-a spus în 2016, chiar înainte de Rio, că e posibil să nu pot să mai concurez. A fost o călătorie extrem de lungă, după toate problemele mele cu accidentările”, a spus emoționat italianul.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by HALFSHAVE (@gianmarcotamberi)

„Am vrut doar să revin, iar acum am această medalie de aur. E incredibil! Am visat la asta de atâtea ori”, a mai spus italianul. „E șase dimineața și mi-e frică să mă duc la somn… Nu vreau să mă trezesc din acest vis care pare atât de real”, a mai scris Tamberi pe instagram.

ADVERTISEMENT