News

Cine este Idrissa Gueye, jucătorul transferat de PSG pe 31 milioane de euro! Când era copil, juca fotbal desculț până sângera

27.07.2019 | 14:28
Cine este Idrissa Gueye jucatorul transferat de PSG pe 31 milioane de euro Cand era copil juca fotbal descult pana sangera

Unul dintre cele mai surprinzătoare transferuri ale verii, aducerea mijlocașului central Idrissa Gueye la PSG, vine la pachet cu o poveste impresionantă de viață. Senegalezul transferat de PSG a avut o copilărie dură, provenind dintr-o familie foarte săracă, într-un cartier în care el și prietenii lui jucau fotbal desculți până când sângerau.

Cine este Idrissa Gueye, jucătorul transferat de PSG pe 31 milioane de euro! Nu își cunoaște tatăl

Povestea lui Idrissa Gueye începe în data de 26 septembrie 1986, în Dakar, Senegal, atunci când s-a născut. Mama sa l-a adus singură pe lume, deoarece nimeni nu știe ce s-a întâmplat cu soțul ei, astfel că acesta nu și-a cunoscut niciodată tatăl. A crescut pe străzile pline de praf și de nisip ale Dakarului, străzi pe care el și prietenii lui jucau fotbal în picioarele goale.

Juca fotbal toată ziua în picioarele goale până când începeau să-i sângereze, iar pentru a marca poarta, acesta folosea pietre sau combina nisip cu bălegar. După ce se lăsa seara, el și frații săi mai mari se întorceau acasă, iar Idrissa Gueye obișnuia să adoarmă cu mingea de fotbal lângă el. La vârsta de 14 ani a fost primit la echipa de club din Senegal, Diambars.

Idrissa Gueye pe vremea cand era copil in Dakar, Senegal
Povestea emoționantă a lui Idrissa Gueye, noul jucător al lui PSG. Când era copil juca fotbal desculț până când sângera

Cum a ajuns Idrissa Gueye în Europa

După 5 ani în care acesta a jucat în campionatul senegalez pentru Diambars, echipă care l-a format și care i-a plătit școlarizarea, acesta a fost remarcat de unul din scouterii lui Lille și a fost adus în Franța. A fost 2 ani trimis la echipa a doua a clubului, unde a primit mai multe sfaturi tactice din partea antrenorilor, iar în sezonul 2010-2011 și-a făcut debutul la echipa mare.

Într-o echipă de excepție a lui Lille având în componență jucători precum Eden Hazard, Gervinho, Moussa Sow, Mathieu Debuchy sau Adil Rami, Idrissa Gueye și-a făcut rapid loc în echipa de start și a rămas titular meci de meci. La sfârșitul unui campionat excelent făcut de aceștia, Lille a fost câștigătoarea Ligue 1. Mijlocașul central a mai rămas la Lille până în anul 2015.

Transferul lui Gueye în Anglia la Everton, via Aston Villa

În anul 2015 Idrissa Gueye a prins un transfer foarte bun în Anglia, la Aston Villa care a plătit pentru aducerea acestuia 7.500.000 euro. După un sezon în care echipa sa a evitat retrogradarea, el a fost unul dintre jucătorii care au pus serios umărul la treabă pentru salvarea de la retrogradare, iar acest lucru nu a rămas neremarcat.

După un singur sezon jucat la Aston Villa, Everton l-a achiziționat pentru 9.000.000 de euro, club pentru care a jucat până în vara aceasta, când PSG l-a luat contra unei sume imense. Ajuns la 29 de ani, Idrissa Gueye a fost transferat de parizieni pentru 31.000.000 de euro, sumă neașteptat de mare pentru un mijlocaș central care evoluează la o echipă de mijlocul clasamentului în Premier League.

  • 146 de meciuri a jucat acesta în Anglia, marcând de 5 ori și oferind 6 pase decisive
  • 25.000.000 de euro este cota actuală a lui Idrissa Gueye, conform Transfermarkt
  • Gana era numele trecut pe tricou, acest nume aparținând tatălui și bunicului său