News

Povestea emoționantă a lui ”Iron Man”, șoferul român de pe TIR care a salvat o fetiță de la moarte în Italia. “Rămâi eroul familiei noastre pe veci”

Un șofer de TIR a devenit eroul tuturor după ce a salvat miraculos viața unei fetițe făcând un gest demn de filmele americane.
09.03.2023 | 20:21
Povestea emotionanta a lui Iron Man soferul roman de pe TIR care a salvat o fetita de la moarte in Italia Ramai eroul familiei noastre pe veci
Iron Man de pe TIR a salvat o fetiță de la moarte. Foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Pe 7 martie bărbatul intrase într-un bar, pentru a-și bea liniștit cafeaua, însă nimeni nu se gândea că într-o fracțiune de secundă șoferul de TIR va ajunge erou pentru familia care deținea barul. Asta, după ce i-a salvat viața fetiței patronilor.

Cum i-a salvat viața Iron Man unei fetițe din Italia

Mama copilului a povestit pe Facebook cele întâmplate. ”Suntem familia Băcăoan, suntem din Adjud, Vrancea, dar stabiliți în Italia (localitatea Castel San Giovanni, provincia Piacenza), unde avem o mică afacere, un bar-trattoria. Am decis să ne stabilim în Italia pentru un viitor decent pentru noi și fetița noastră.

ADVERTISEMENT

Ieri în jurul orelor 15.00 în fața barului s-a întâmplat un miracol, o minune, nici nu știu cum să o numesc. Și asta datorită acestui șofer de TIR care ne-a salvat fetița de la moarte. Nu mi-am revenit nici acum. În fața barului s-a oprit aceasta minune de om, a intrat în bar, a comandat un dublu espresso și 3 pachete de țigări.

Eram în bar, cu soțul și fetița. La un moment dat, fetița nu mai era lângă mine și, văzând ușa de la bar larg deschisă, m-am gândit că e cu taică-su pe afară Apoi deodată se aude un zgomot asurzitor de mașină care demarează în trombă, ceva puternic ca zgomot și se auzea zgomotul specific vitezei excesive. Ce face acest șofer de TIR? A scăpat cafeaua pe jos și asa de rapid a ieșit din bar, că încălțămintea i-a rămas înăuntru”, a povestit mama fetiței pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Așadar, fără să stea pe gânduri bărbatul a plonjat și a împins-o pe fetiță din fața mașinii care urma să o lovească din plin. Reveniți din șoc, părinții i-au mulțumit bărbatului, în timp ce fetița l-a comparat pe șofer cu Iron Man, personajul din filmele Marvel.

”Pur și simplu s-a aruncat în aer, a plonjat prinzându-mi fetița care era în stradă, după care tot de-a rostogolu până în partea cealaltă a drumului. Am înlemnit!!! Am ieșit urlând din bar, imediat ajunsese și soțul. Cu toate astea, fetița avea doar mici zgârieturi și era speriată maxim. Dar pe el l-a atins oglinda acelei mașini. Rămăsese acolo jos, cu fetița în brațe, plini de praf, desculț și unul din brațe îi sângera foarte tare.

ADVERTISEMENT

Și-a rupt bluza de pe el, ca să se bandajeze cumva. L-am întrebat cum îl cheamă și cum putem să-i mulțumim în vreun fel. Și nu a spus decât atât: sunt un om printre oameni și nu vreau decât să aprindeți o lumânare pentru sănătate și pace. Ne luase plânsul. Inimaginabil ce trăiam. Se grăbea sa ajungă la descărcare și în cele puține cuvinte cât am vorbit, ne-am îmbrățișat în semn de mare mulțumire.

Și-a plecat. Săracu, nu a mai băut nici cafeaua și a uitat și țigările și portofelul cu actele. Poliția a văzut absolut toată scena pe camerele instalate. Au spus că dacă nu se arunca, mașina îi omora pe amândoi, dar a fost extrem de rapid. Nici ei n-au mai văzut asemenea act de curaj”, a mai povestit femeia.

ADVERTISEMENT

Cu ajutorul unor șoferi de TIR l-a identificat pe erou, pe numele său Adi Rusu, devenit acum vedetă fără voia sa. ”Ce om. Datorită actului său încă mai suntem părinți, ca să nu mai vorbim că fetița mi-a spus că ea nu a știut ca Iron Man lucrează pe camion. Nici nu știam dacă să râd sau să plâng. Însă un lucru este sigur: rămâi EROUL familiei noastre pe veci. Iron Man-ul fetiței mele!”, a concluzionat femeia pe Facebook, conform RTV.

ADVERTISEMENT