Fotbal international

Povestea emoţionantă a lui Shon Weissman, noul star al Europei! Dormea pe jos cu fratele său și făcea curățenie în case ca să nu moară de foame

02.09.2020 | 15:15
Povestea emotionanta a lui Shon Weissman noul star al Europei Dormea pe jos cu fratele sau si facea curatenie in case ca sa nu moara de foame
ADVERTISEMENT

La 14 ani a fost nevoit să muncească pentru a-și întreține mama și fratele, cărora le-a promis că va ajunge fotbalist și nu le va mai fi niciodată foame. 10 ani mai târziu a reușit să se transfere la Valladolid pentru 4 milioane de euro și este unul dintre golgheterii Europei.

Aceasta este povestea tulburătoare a lui Shon Weissman, un atacant israelian de 24 ani crescut de la Maccabi Haifa, care a reușit să treacă peste orice obstacol și să-și țină promisiunea făcută familiei.

ADVERTISEMENT

După ce a fost împrumutat de trei ori, în 2019 a fost cedat gratis în Austria la Wolfsberger, iar cariera lui s-a schimbat la 180 de grade după ce a devenit golgheterul echipei cu 30 de reușite, singura Gheată de Aur din afara top 5 campionate ale Europei.

Golgheterul adus de brazilianul Ronaldo în Spania

Venirea sa în La Liga reprezintă pentru clubul austriac cel mai scump transfer din istoria lui Wolfsberger. Patronul clubului Valladolid, nimeni altul decât fostul mare atacant, brazilianul Ronaldo, nu a stat pe gânduri și l-a adus la echipa sa: ,,Mă bucur că Shon ne-a ales pe noi”.

ADVERTISEMENT

Până să ajungă fotbalist, Shon Weissman a avut o viaţă dificilă. În copilărie, noul atacant al lui Valladolid dormea, alături de fratele lui, pe o saltea întinsă pe jos. Pentru a-şi ajuta familia cu bani, fotbalistul făcea curăţenie în casele vecinilor, iar toţi banii ajungeau la mama acestuia.

Atacantul care a mai jucat la Hapoel Akko, Maccabi Netanya și Ironi Kiryat Shmona, a ajuns și la echipa națională a Israelului, cu care va juca împotriva la Glasgow, pe 5 septembrie, împotriva Scoției.

ADVERTISEMENT

Ce salariu va avea Shon Weissman la Valladolid

Shon Weissman are 37 goluri și 8 pase decisive în 40 de meciuri pentru Wolfsberg în toate competițiile, iar în La Liga va avea un salariu de 800.000 de euro pe an, dublu față de cât câștiga în campionatul Austriei

Ronaldo a dezvăluit tipul de atacanți pe care îi preferă şi își pune mari speranțe în tânărul jucător din Israel, care în urmă cu doar 3 zile a primit o nouă veste bună: soția sa a născut o fetiță.

ADVERTISEMENT

Israelianul și-a făcut debutul la echipa națională de seniori a Israelului în 2019, după ce în trecut a făcut parte din lotul naționalei U17, iar pentru Maccabi Haifa a înscris 8 goluri în 25 de meciuri în sezonul 2018-2019.

ADVERTISEMENT