News

Povestea emoţionantă a lui Siya Kolisi, primul căpitan de culoare al naţionalei Africii de Sud! Nu avea televizor în copilărie, iar rugby-ul i-a salvat viaţa

02.11.2019 | 17:25
Povestea emotionanta a lui Siya Kolisi primul capitan de culoare al nationalei Africii de Sud Nu avea televizor in copilarie iar rugbyul ia salvat viata
ADVERTISEMENT

Siya Kolisi, primul căpitan din istoria naționalei de rugby al Africii de Sud, a trecut prin momente grele în viață până să ajungă starul din prezent și până să-și conducă naționala către un titlu mondial foarte așteptat de fanii „springboks”. Kolisi a povestit cum a trăit în copilărie fără televizor și cum rugby-ul l-a salvat și l-a scos din sărăcie.

Siya Kolisi, căpitanul Africii de Sud, nu a avut televizor în copliărie

Siya Kolisi, primul căpitan de culoare al Africii de Sud, a avut o viață grea în copilărie și a povestit cum trăia fără televizor și cum era nevoit să se descurce într-o familie cu venituri foarte modeste: „Chiar dacă nu aveam bani în copilărie, încercam să mă bucur de lucrurile mărunte și dorința mea cea mai mare era să duc o viață bună și să-mi ajut familia. Rugby-ul a fost calea mea de evadare”.

ADVERTISEMENT

„Nu aveam televizor în copilărie, dar nu acesta era scopul meu. Primul meu țel a fost să pot să am ce mânca în fiecare seară. Acum îmi setez alte dorințe mult mai mari, dar pe vremea aceea asta era tot ce îmi doream. Nu văd rugby-ul ca pe un job, mereu mi-a plăcut să fac un spor. Au fost momente grele în viața mea și mulți oameni își doreau să nu reușesc, dar am tras tare de mine și le-am arătat tuturor ceea ce pot”, a mai spus Kolisi.

„Nu aveam prea mult talent, dar am muncit din greu!”

Siya Kolisi a vorbit despre viața lui și speră să fie un model de urmat pentru tinerii din Africa de Sud, iar secretul lui pentru reușitele din viață se datorează muncii din greu: „Este vital ca tinerii din Africa de Sud să aibă un atlet pe care să-l aprecieze și pe care să-l urmărească. Sper ca puștii să mă vadă ca pe un model, pentru că dacă eu am reușit în viață, mulți dintre ei îmi pot copia exemplul și să ajungă bine în viață”.

ADVERTISEMENT

„Cel mai important este să muncești din greu. Nu aveam atât de mult talent, dar pentru cei care muncesc din greu mereu este un loc în istorie. Oricât de mult talent ai avea trebuie să fie completat de muncă asiduă”, a mai spus căpitanul Africii de Sud.

  • 28 de ani a împlinit Siya Kolisi pe 16 iunie
Tags: