News

Povestea emoționantă a unei bunicuțe care a mers să se vaccineze: “O să terminăm, mamă, cu boala asta”

O bunicuță de 80 de ani a mers să se vaccineze și le-a spus medicilor că își dorește ca pandemia să se încheie cât mai repede.
20.05.2021 | 19:00
Povestea emotionanta a unei bunicute care a mers sa se vaccineze O sa terminam mama cu boala asta
ADVERTISEMENT

O bunicuță în vârstă de 80 de ani, a impresionat prin curajul și determinarea de care a dat dovadă. Femeia a mers să se vaccineze împotriva COVID-19 cu prima doză, în cadrul Maratonului de Vaccinare organizat în Alexandria.

Medicii au fost extrem de impresionați de atitudinea femeii, dar mai ales de mesajul pe care aceasta l-a transmis voluntarilor.

ADVERTISEMENT

Povestea emoționantă a unei bunicuțe care a mers să se vaccineze

Chiar dacă are 80 de ani și se mișcă mai greu, o femeie din Alexandria a decis să meargă să se vaccineze împotriva COVID-19. Imediat bunicuța a fost preluată de câțiva voluntari și ajutată să ajungă în zona destinată vaccinării.

Întrebată de aceștia  de ce dorește să se vaccineze, bunicuța le-a răspuns: “O să terminăm, mamă, cu boala asta! Sănătate tuturor și vă mulțumesc, băieți!”.

ADVERTISEMENT

Medicii și voluntarii au fost uimiți când au constatat că bătrânica avea o mulțime de informații despre campania de vaccinare din toată țara.

“Colegii noștri, care au ajutat-o pe bătrânică să ajungă la spațiul special amenajat destinat vaccinării împotriva COVID-19, au rămas impresionați de forța, determinarea, curajul și mai ales de informațiile pe care dumneaei le-a dobândit.

ADVERTISEMENT

O reală lecție de curaj, iubire pentru viață și semeni și forță în a înfrunta problemele iminente ale vieții”, este o parte din mesajul care însoțește postarea făcută de Departamentul pentru Situații de Urgență.

Românii din străinătate se vaccinează în țară

Românii plecați în străinătate au început să vină în țară în număr din ce în ce mai mare pentru a se imuniza în cadrul maratoanelor de vaccinare. Aici orice persoană peste 16 ani se poate imuniza fără programare. În urmă cu aproape o săptămână, la Timișoara zeci de români au venit din toate colțurile lumii pentru a se vaccina. Înghesuială a fost și la un centru drive-thru din Deva.

ADVERTISEMENT

“Eu lucrez în Germania, dar domiciliul îl am în Târgu Mureș. Mie îmi folosește vaccinul pentru că am foste multe delegații și mă întâlnesc cu destule persoane”, spunea un bărbat, care s-a vaccinat la Deva.

În cadrul maratonului se pot vaccina și copiii peste 16 ani, dar numai în prezența părinților sau cu un acord scris de la aceștia.

ADVERTISEMENT