ADVERTISEMENT
News

Povestea emoţionantă a unui pompier din Argeş aflat în vacanţă în Bulgaria: ”Nu mă așteptam să aud strigăte de disperare în limba română”

Autor: Robert Cristea | 07.09.2020 | 14:44
Povestea emoţionantă a unui pompier din Argeş aflat în vacanţă în Bulgaria: ”Nu mă așteptam să aud strigăte de disperare în limba română
Nicolae - stânga imaginii. Povestea emoţionantă a unui pompier din Argeş aflat în vacanţă în Bulgaria. Foto: Facebook

Un pompier din Argeș a devenit un erou după ce a salvat un alt român aflat în vacanță, în Bulgaria.

ADVERTISEMENT

Povestea este relatată pe pagina de facebook a Ministerului Afacerilor Interne. Numele salvatorului este Nicolae, un pompier din județul Argeș. El se afla pe terasa hotelului când a auzit strigăte disperate din zona piscinei aflate în apropiere.

“Eram în concediu în Bulgaria și nu mă așteptam să aud strigăte de disperare în limba română”, a relatat pompierul care a acționat eroic. Românul salvat era să se înece în piscina hotelului după ce se hotărâse să facă o baie pe o ploaie torențială.

ADVERTISEMENT

Un român a scăpat de moarte în Bulgaria, după ce a fost salvat de un pompier din Argeș

Când a auzit țipetele, Nicolae a reacționat imediat. A fugit și a sărit îmbrăcat pentru a salva victima care era aproape de moarte.

”Bărbatul era inconștient și l-am scos la mal pentru a-i face manevrele de resuscitare”, a declarat pompierul, conform postării făcute pe facebook de Ministerul Afacerilor Interne.

ADVERTISEMENT

”Am o experienţă de peste 14 ani, la ISU Argeş, în salvarea de vieţi omeneşti. Am făcut manevrele conform manualului şi mulţumesc lui Dumnezeu că victima a devenit conştientă după câteva minute”, a povestit Nicolae

După ce a salvat un suflet, pompierul a primit laude din parte angajaților din hotel, dar și din partea colegilor din țară. El nu se află la primul gest lăudabil.

”După această întamplare, managerii hotelului și-au exprimat public mulțumirea și aprecierea pentru colegul nostru. A fost un gest de normalitate. Așa trebuie să fim mereu. Să ne ajutăm și să fim alături de cei în nevoie. Nicolae este salvator prin definiție. Are sute de vieți salvate la locul de muncă, unele chiar și când era în concediu”,  se arată în postarea MAI.

ADVERTISEMENT
  • ”Îți mulțumum și noi,Salvatorule, pentru că ai fost OMUL potrivit, la locul potrivit, în momentul potrivit” – Ministerul Afacerilor Interne
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 843. 32 pagini + Insert special. Doar 10 lei!