Fotbal international

Povestea emoţionantă din spatele gestului făcut de Jack Grealish în Anglia – Iran 6-2! Promisiunea pentru un puşti de 11 ani: “Vrei să fac aşa? Ok, o voi face!” Video

Jack Grealish a marcat în Anglia - Iran 6-2 şi i-a surprins pe mulţi pentru felul cum a sărbătorit reuşita. În spatele gestului se află o poveste emoţionantă.
21.11.2022 | 22:10
Povestea emotionanta din spatele gestului facut de Jack Grealish in Anglia  Iran 62 Promisiunea pentru un pusti de 11 ani Vrei sa fac asa Ok o voi face Video
Jack Grealish nu a uitat de promisiunea făcută unui puşti de 11 ani
ADVERTISEMENT

O credinţă împământenită în mintea suporterilor este că fotbaliştii sunt doar nişte tipi aroganţi, care nu mai sunt cu picioarele pe pământ. Jack Grealish, cel mai scump transfer realizat în Premier League, doboară acest mit, iar gestul făcut în timpul meciului Anglia – Iran 6-2 confirmă acest lucru.

Promisiunea făcută de Jack Grealish cu 12 zile înainte de Anglia – Iran 6-2: “În primul rând trebuie să marchez”

Finlay este un puşti de 11 ani pentru care fotbalul a devenit mai mult decât un sport. La începutul anului, băiatul i-a scris lui Jack Grealish, idolul lui de la Manchester City.

ADVERTISEMENT

“Este visul meu să te cunosc în realitate. Imaginează-ţi cum este să-ţi întâlneşti idolul. Aş vrea să fie mai mulţi oameni ca tine, care tratează drăguţ oamenii cu dizabilităţi”, erau câteva dintre cuvintele din scrisoare.

În spatele zâmbetului de puşti timid, Finlay trăieşte o dramă, după ce a fost diagnosticat cu paralizie cerebrală. Jack Grealish nu a stat cu mâinile în sân, iar la începutul lunii noiembrie a stabilit o întâlnire cu Finlay în cantonamentul lui Manchester City.

ADVERTISEMENT

Cu 12 zile înainte de Anglia – Iran 6-2, Jack Grealish i-a promis lui Finlay că-i va dedica următorul gol. “În primul rând trebuie să marcheze. Sezonul ăsta am înscris un gol. Voi încerca să marchez şi voi avea o celebrare specială pentru tine. Vrei să fac aşa? (n.r. atunci când puştiul i-a arătat cum să sărbătorească golul) Ok, o voi face, îţi promit”, i-a spus mijlocaşul ofensiv al lui Manchester City.

Reacţia emoţionantă a lui Finlay, după ce a aflat că Jack Grealish i-a dedicat golul

Intrat pe teren în a doua repriză, Jack Grealish a marcat în minutul 90, pentru 6-1, după ce Callum Wilson i-a pasat decisiv. Starul lui Manchester City a avut de rezolvat o formalitate şi, apoi, şi-a respectat promisiunea făcută. Mai mult, fotbalistul de 27 de ani a postat o imagine cu gestul pe Instagram, cu mesajul “Pentru tine, Finlay”.

ADVERTISEMENT

La scurt timp după finalul meciului, jurnaliştii de la BBC Radio Manchester au stat de vorbă cu Finlay. “Dumnezeule! E cea mai tare chestie. Este cel mai bun prieten al meu. Te iubesc, Grealish”, a spus puştiul de 11 ani.

Gareth Southgate a vorbit de gestul de mare campion al lui Jack Grealish

Hollie, sora lui Jack Grealish, a primit acelaşi diagnostic la naştere, iar fotbalistul lui Manchester City este foarte ataşat de ea. Deseori, jucătorul englez este extrem de emoţionat atunci când vorbeşte despre ea, iar gestul făcut în meciul cu Iran nu a trecut neobservat de Gareth Southgate.

ADVERTISEMENT

“Sora lui este în aceeaşi situaţie, aşa că el este foarte conştient de puterea pe care o are. Este o persoană drăguţă, aşa că suntem foarte norocoşi că îl avem. Mă bucur să aud motivul din spatele felului în care a celebrat golul”, a spus selecţionerul Angliei.

În august 2021, Jack Grealish a fost transferat de Manchester City, după ce campioana Angliei a plătit 117.500.000 de euro pentru a-l aduce de la Aston Villa. Chiar dacă nu a avut evoluţii convingătoare în tricoul “cetăţenilor”, fotbalistul de 27 de ani a rămas pe lista lui Gareth Southgate, care l-a convocat pentru Campionatul Mondial 2022.

ADVERTISEMENT
Tags: