News

Povestea emoționantă din spatele ultimelor mesaje schimbate cu Rudel Obreja. ”Sper să-mi revin și apoi vom discuta”

Rudel Obreja, fost președinte al Federației Române de Box, s-a stins din viață la 57 de ani. FANATIK a păstrat legătura cu fostul sportiv până acum două luni.
12.03.2023 | 16:06
Povestea emotionanta din spatele ultimelor mesaje schimbate cu Rudel Obreja Sper sami revin si apoi vom discuta
Fostul pugilist Rudel Obreja s-a stins din viață duminică, 12 martie. Recent, el a discutat cu FANATIK despre starea lui / Colaj foto: Fanatik, Surse foto: Rudel Obreja Facebook, Fanatik
ADVERTISEMENT

Rudel Obreja a murit după aproape șapte luni de luptă cu o boală necruțătoare, din care era conștient că are puține șanse să scape. În august 2022, după patru luni petrecute în închisoare, în dosarul Gala Bute, a aflat că suferă de cancer pancreatic cu metastaze grad IV.

Lupta lui Rudel Obreja pentru supraviețuire a început din închisoare

Asta însemna grad foarte avansat al bolii și șanse minime de supraviețuire. FANATIK a fost prima publicație care a scris despre diagnosticul grav al lui Rudel Obreja și despre bătălia cu sistemul, pentru a putea ieși din închisoare și a merge la tratament, în Turcia.

ADVERTISEMENT

Publicația noastră a scris și despre deciziile absurde ale justiției, prin care Obreja trebuia să meargă în fața instanței la o lună, apoi la trei luni, pentru a-și putea prelungi ”permisia”, deși abia se mai putea deplasa.

”În această perioadă, a întreruperii executării, eu rămân la dispoziția instanței, sunt obligat să mă prezint de fiecare dată când sunt chemat, indiferent de starea în care mă aflu”, a declarat Rudel Obreja, anul trecut, pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

În noiembrie 2022, Obreja a primit acordul pentru a merge la tratament în străinătate

Abia în noiembrie 2022, Rudel Obreja a reușit să obțină o amânare cu un an a pedepsei din dosarul Gala Bute, precum și acordul instanței de a merge în străinătate pentru tratament și operație. Obreja s-a prezentat personal în sala de judecată, extrem de slăbit și cu dificultate de a se deplasa și de a vorbi.

La puțin timp după aceea, FANATIK a luat din nou legătura cu Rudel Obreja, în ceea ce s-a numit, din păcate, ultimul interviu cu fostul pugilist. Acesta ne-a povestit că va merge în Turcia dar că nu se va opera imediat, pentru că medicii nu știu dacă se va mai trezi. Obreja ne-a explicat că organismul lui este extrem de slăbit și că e posibil să nu reziste la o intervenție chirurgicală.

ADVERTISEMENT

Ultima discuție cu Rudel Obreja

”Soția mea ține legătura cu cei de la clinica din Turcia, dânsa știe mai multe. Știu că medicii de acolo tot întreabă când putem veni.

Dacă am compară cu situația mea din perioada în care eram în detenție, pot spune că sunt mai bine. În schimb, dacă judecăm strict medical, starea este în continuare gravă, totuși vorbim de cancer pancreatic cu metastaze, gradul IV.

ADVERTISEMENT

Eu trebuie să ajung în starea în care să pot fi operabil. Am nevoie de această operație, fie că va fi în Turcia sau în Austria. Doar că asta depinde de medici, nu pot să intru în operație și să nu mă mai trezesc”, a declarat Rudel Obreja pentru FANATIK, în noiembrie 2022.

La încheierea discuției, reporterul FANATIK și Rudel Obreja au stabilit să discute după Anul Nou, când se presupunea că fostul sportiv urma să se întoarcă din Turcia cu noi informații despre starea lui de sănătate.

Mesajele schimbate în urmă cu două luni

Din păcate, această discuție nu a mai avut niciodată loc. În ianuarie 2023, la capătul celălalt al liniei nu a mai răspuns nimeni. La câteva ore, Rudel Obreja a transmis un mesaj prin care se scuza că nu poate vorbi, pentru că nu se simte în stare.

rudel obreja
Mesajele schimbate cu Rudel Obreja, în ultimele patru luni / Foto: Fanatik

”Bună ziua. Nu pot purta discuții, starea de sănătate nu-mi permite. Sper să-mi revin și apoi (vom discuta, n.r.). Mulțumesc”, a răspuns Rudel Obreja.

Rudel Obreja a murit duminică

A fost ultimul mesaj primit de la fostul președinte al Federației Române de Box. Conform înțelegerii, l-am așteptat să-și revină, pentru a putea discuta.

Duminică, anunțul morții lui Rudel Obreja a venit prin intermediul unui anunț postat de Liga Profesionistă de Box din România. „Cu adânca durere în suflet anunțăm trecerea în neființă a fostului om de box Rudel Obreja. Drum lin printre stele, drag prieten! Bunul Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, au scris cei de la liga profesionistă.

ADVERTISEMENT