Sport

Povestea eroinei din meciul cu Spania! Bianca Bazaliu, la un pas să se retragă după scandalul de dopaj de la Corona: “De ce să ne ruinăm carierele pentru o prostie?”

Bianca Bazaliu a marcat golul decisiv al meciului România - Spania 28-27. Interul stânga a fost la un pas să se retragă după scandalul de dopaj de la Corona Braşov.
12.11.2022 | 00:27
Povestea eroinei din meciul cu Spania Bianca Bazaliu la un pas sa se retraga dupa scandalul de dopaj de la Corona De ce sa ne ruinam carierele pentru o prostie
Bianca Bazaliu, în tricoul naţionalei României. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

România a câştigat cu 28-27 meciul împotriva Spaniei la Campionatul European de handbal feminin cu o aruncare în ultima secundă a Biancăi Bazaliu. Interul stânga a trimis o bombă de la 15 metri, care a adus victoria României şi o menţine cu şanse pentru semifinale.

Povestea eroinei din meciul cu Spania! Bianca Bazaliu, la un pas să se retragă după scandalul de dopaj

Însă, nu toate au fost roz în cariera Biancăi Bazaliu, vedeta generaţiei 2014 care a devenit campioană mondială de tineret. A fost considerată urmaşa Cristinei Neagu, dar scandalul de dopaj din 2019 de la Corona Braşov a fost la un pas să îi ruineze cariera.

ADVERTISEMENT

Într-un interviu special acordat pentru FANATIK anul trecut, Bianca Bazaliu a povestit momentele grele prin care a trecut la Corona Braşov. A aflat în cantonamentul României înainte de Campionatul Mondial că este acuzată de dopaj, clubul folosind o terapie interzisă cu laser:

“După primul antrenament la națională a venit domnul Dedu și ne-a întrebat în vestiar ce s-a întâmplat la echipă. Eram foarte surprinsă și nu mă așteptam… nu pot să vorbesc în numele altora, dar eu am întrebat asta la Corona.

ADVERTISEMENT

“De ce să ne ruinăm noi cariera pentru o prostie?”

Dacă există posibilitatea să fie doping, chiar am întrebat. Pentru că și dacă exista 0,1% posibilitatea să fie doping, nu facem și gata. Eram atâtea fete. De ce să ne ruinăm noi cariera pentru o prostie pe care vrea să o facă Brașovul? 

Și, doctorul, clubul, antrenorii ne-au asigurat că nu este absolut nimic. Și am mers pe încredere. Nu ne gândeam în nicio secundă că echipa pentru care noi luptăm să avem rezultate poate să ne facă așa ceva”, a spus Bazaliu.

ADVERTISEMENT

Calvar după izbucnirea scandalului de dopaj: “«Stai că și ele sunt de vină că au făcut, că au dres». Nu! Noi chiar am avut cele mai bune intenții”

A fost momentul în care a început calvarul handbalistei, aflat în cel mai bun moment al carierei. Acuzele au venit şi către jucătoare, multe voci considerând că handbalistele au fost şi ele iresponsabile în acest scandal:

“Foarte dezamăgită pentru că am mai auzit și de la alții. Spuneau că noi am fost de vină pentru că am postat. S-au mai auzit multe chestii după. Dar nici măcar clubul nu și-a asumat chestia asta.

ADVERTISEMENT

Ei au dat-o că «stai că și ele sunt de vină că au făcut, că au dres». Nu! Noi chiar am avut cele mai bune intenții să ajutăm echipa. Nu ne-am gândit o secundă că se va întâmpla așa ceva”, a povestit handbalista.

“Sinceră să fiu, am fost fără bani atât de multe luni. Aveam şi rată la casă!”

Handbalista a primit o suspendare de un an pentru dopaj şi nu avea nici măcar voie să se antreneze de un alt grup, doar cu sala goală. Salvarea ei a fost pandemia de coronavirus, care i-a permis să nu coboare atât de mult:

“Și din punct de vedere al handbalului și financiar m-a ajutat pandemia. Sinceră să fiu, am fost fără bani atât de multe luni. S-a făcut aproape anul. Doar eu cu mama aduceam bani în casă, aveam și o rată la casă.

Pe mine m-a ajutat lucrul acesta. Trebuie să fiu realistă și să spun chestiile astea. Stăteam de ceva luni deja și pandemia ne-a ajutat să nu fim sub pământ deja. Nu ne-a coborât atât de mult”.

Eroină din nou la Skopje, oraşul în care a devenit campioană mondială!

A revenit pe teren în 2020 la CSM Bucureşti, însă nu şi-a găsit locul la campioana României. A plecat la Podravka alături de Yulia Dumanska, iar apoi s-a întors în Liga Florilor la Gloria Bistriţa, club la care speră să revină în formă maximă.

La Euro 2022, Bianca Bazaliu a fost din nou eroină. Coincidenţă sau nu, tot într-o sală din Skopje, unde a devenit campioană mondială de tineret în urmă cu opt ani. Golul decisiv marcat de interul stânga în ultima secundă a meciului cu Spania spune, practic, povestea handbalistei.

VEZI VIDEO EXECUŢIA: 

“Am văzut că nu mai aveam timp, am primit mingea de la Neagu și am dat! Acum avem o șansă mare, trebuie să jucăm fiecare meci în parte și să ne continuăm drumul. Mă simt foarte bine cu fetele, suntem bine toate. În ultimele secunde nu mai e nevoie de nimic, iei mingea și o dai, atât!”, Bianca Bazaliu după România – Spania 28-27

  • 1 an a stat pe bară Bianca Bazaliu din cauza dopajului
  • 25 de ani are Bianca Bazaliu
ADVERTISEMENT