Fotbal international

Cine e Enner Valencia, autorul primelor goluri de la CM. Fost vânzător de lapte, a simulat o accidentare și a fugit de Poliție cu Salvarea în timpul unui meci. Video

Enner Valencia este autorul primului gol al Cupei Mondiale din Qatar. Înainte de a ajunge la turneul final fotbalistul din Ecuador a fost protagonistul unei povești fabuloase.
20.11.2022 | 19:09
Cine e Enner Valencia autorul primelor goluri de la CM Fost vanzator de lapte a simulat o accidentare si a fugit de Politie cu Salvarea in timpul unui meci Video
Enner Valencia a marcat primele două goluri ale Campionatului Mondial din Qatar. Sursă foto: fifa.com
ADVERTISEMENT

Enner Valencia a deschis balul la Cupa Mondială din Qatar. Atacantul Ecuadorului a transformat o lovitură de la 11 metri după ce avusese un gol anulat pe motiv de offside în partida de deschidere împotriva Qatarului. În spatele carierei fotbalistului de la Fenerbahce stă o poveste uluitoare.

Enner Valencia, de la fost vânzător la Cupa Mondială din Qatar

Enner Valencia a devenit primul jucător ecuadorian care înscrie patru goluri la o Cupă Mondială, fiind cel mai bun marcator din istoria Ecuadorului.

ADVERTISEMENT

Fotbalistul în vârstă de 33 de ani vine dintr-o familie săracă. În copilărie își ajuta tatăl să vândă lapte de vacă pe străzile din San Lorenzo. Pe parcursul carierei sale Enner Valencia s-a lovit de mai multe obstacole.

Sora sa, Erci, a fost victima unei răpiri de către bandele armate ecuadoriene, ulterior, fotbalistul fiind arestat pentru că a refuzat să plătească pensia alimentară copiilor săi.

ADVERTISEMENT

Enner Valencia, protagonisul unui moment bizar. A simulat o accidentare pentru a scăpa de Poliție

Momentul s-a petrecut în urmă cu 6 ani când Enner Valencia alături de Ecuador o înfrunta pe Chile într-un meci pentru calificarea la Cupa Mondială din Rusia.

Enner Valencia, care evolua pentru Everton la acea vreme, a fost scos de pe teren în minutul 83 din cauza unei accidentări. Fotbalistului ecuadorian i-a fost amplasată o mască cu oxigen, în timp ce era transportat cu un cărucior medical.

ADVERTISEMENT

Lucrurile au devenit bizare în momentul în care pe urmele medicilor și, implicit, al lui Enner Valencia au început să își facă apariția polițiști. Incidentul a avut loc după ce Enner Valencia nu ar fi plătit pensia alimentară copiilor, iar polițiștii veniseră în mod special la stadion pentru a-l reține după meci pe atacantul ecuadorian.

„Enner ca tată și-a îndeplinit sarcinile, inclusiv legal. A luptat pentru a putea petrece mai mult timp cu fiica lui. Din păcate, anumite legi ale țării noastre au multe lacune, în care condamnă tații care fac tot posibilul pentru copiii lor”, erau cuvintele agentului lui Enner Valencia, Gonzalo Vargas.

ADVERTISEMENT

Povestea din spatele carierei lui Enner Valencia. Eroul Ecuadorului a trebuit să vândă lapte de vacă în copilărie pentru a supraviețui

Enner Valencia și-a petrecut copilăria în orașul său natal Ricaurte, mulgând vaci pentru a supraviețui. După ce îl ajuta pe tatăl său, Remberto, Enner mergea să joace fotbal cu prietenii săi cu o minge de cârpă.

În august 2020, fotbalistul ajuns om de bază în naționala Ecuadorului, trecea prin momente cumplite. Erci, sora fotbalistului, era răpită după ce aproximativ 15 persoane pătrundeau în casa familiei sale.

Agresorii cereau 1,5 milioane de lire sterline de la familia fotbalistului pentru Erci, sora lui Enner Valencia. În cele din urmă, agenții de securitate ecuadorieni au găsit-o pe Erci într-o junglă.

ADVERTISEMENT